Geef een boek cadeau 2020: Koning van Katoren

Geplaatst op 7 februari 2020 door Emmy in Boeken / 3 Comments

Dat lezen belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen zal jullie niets verrassen. Voor veel mensen is het echter niet vanzelfsprekend dat zij het geld hebben om hun kinderen (of zichzelf) te voorzien van leesvoer. Nu heb je natuurlijk de bibliotheek, waar kinderen tot 18 jaar gratis lid van zijn, maar die moet je natuurlijk maar net in de buurt hebben! Gelukkig is er elk jaar een speciale leesbevorderende campagne met als doel om ieder kind in Nederland en Vlaanderen de kans te geven op te groeien met de mooie boeken uit de jeugdliteratuur: Geef een boek cadeau.

Het 2020 boek van deze campagne is Koning van Katoren van Jan Terlouw en hij ligt vanaf vandaag, 7 februari, in de winkel voor maar twee euro. Niet alleen is dit een fantastisch bedrag om iemand blij te maken met een boek, het maakt het ook toegankelijk voor een heleboel mensen! Zo ken ik ontzettend veel lezers die er een voor zichzelf kopen, maar ook eentje voor iemand anders, voor in de klas of als leuk cadeautje.

Gun jij iemand anders ook een boek? Dan kan je in diverse boekhandels een exemplaar van Koning van katoren doneren aan een goed doel. Hier vind je een overzichtje van deelnemende boekhandels en aan welk doel zij doneren.

Ik vind het een fantastisch initiatief, omdat je op lange termijn ieder kind een eigen boekenplankje kan laten opbouwen. Het is namelijk een jaarlijks terugkerende campagne en hoewel we in februari dus al kunnen genieten van een prachtig jeugdboek voor maar 2 euro, is het prentenboek van dit jaar (Woeste Willem) vanaf april te verkrijgen voor 2,50.

Ik heb vanavond leesclub, dus ik ga zeker een exemplaar meenemen! Dit is namelijk een prachtige manier om een collectie jeugdklassiekers aan te leggen!

Tags:

Divider

3 responses to “Geef een boek cadeau 2020: Koning van Katoren

  1. Ik ga deze ook elk jaar halen. Vind het zo’n tof initiatief. Noud heeft al een mooie boekenverzameling voor zowat elke leeftijd ? Jammer genoeg toont hij nog erg weinig interesse in boekjes zonder plaatjes van treinen of dino’s, maar ook daarover zijn gelukkig hele toffe boekjes te vinden ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.