Gebroken – Jennefer Mellink

Geplaatst op 9 juli 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Gebroken – Jennefer MellinkGebroken | juni 2014
Aantal pagina's: 215
ISBN: 9789044819540
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Anna’s zestiende verjaardag loopt uit op een ramp.
Tijdens haar feest wordt ze verkracht.

Ze probeert de dader te vinden, maar iedereen in haar omgeving lijkt verdacht.

Zodra ze een spoor heeft gevonden, wordt ze overmeesterd en ontvoerd. Maandenlang zit ze opgesloten in een pikdonkere ruimte.

Als ze eindelijk weet te ontsnappen, heeft ze nog maar één doel: wraak.

Koop Gebroken!

Jeetje.. Als je het over aangrijpende en ijzersterke debuten wil hebben, dat is Gebroken een perfect voorbeeld. Nadat ik het boek uit had zat ik een tijdlang op de bank, voor me uit starend met een diepe frons op mijn voorhoofd. Het gevoel in mijn buik was naar. Bah, wat kon ik meeleven met Anna en Sylvie. Ik wilde schoppen, slaan, janken en krijsen, want dat soort gevoel roept Gebroken op. Dit boek werd als een film voor mijn ogen afgespeeld. Brrrrr.

Jennefer heeft een vlot geschreven en spannend boek neergezet wat de rillingen op je rug doet lopen. Het onrecht wat Anna wordt aangedaan is gewoon frustrerend, maar bovenal bloedstollend spannend. De afwisseling tussen het dagboek en de reguliere hoofdstukken geeft het een extra dimensie die de spanning versterkt. Je merkt helemaal niet dat Jennefer een debutante is, zo veel diepgang er in dit boek zit.

Hoewel ik zelf vanaf het begin al het idee had wie de dader moest zijn (en dit ook daadwerkelijk uit kwam), wist Jennefer mijn verdenkingen soms wel doen wankelen door andere mogelijke daders in de schijnwerpers te zetten. Ik denk dat dit zelfs nog wat extremer had kunnen zijn. Misschien was een extra perspectief, dat van Sylvie’s zoektocht, misschien ook een leuke toevoeging geweest.. Maar aan de andere kant is juist het ontbreken van informatie deels wat dit verhaal zo sterk maakt.

Eigenlijk ben ik een beetje stil van het algehele verhaal. Het heeft me daadwerkelijk aangegrepen, want het is heftig en extreem. Maar niet te extreem voor jongeren om het niet te kunnen lezen. Hoewel Anna misbruikt wordt, worden er geen details besproken. Het is op dat vlak aardig kuis.. Wat misschien niet de juiste term is, maar je snapt vast wel wat ik bedoel. Het is echt spannend en echt heftig, waardoor ik denk dat het een aanrader is voor de jeugd. De spanning tot het uitzoeken wie de dader is, is erg goed verweven met het verhaal en ik denk dat veel mensen op het verkeerde spoor worden gezet.

Tot slot vind ik de omslag erg goed bij het verhaal passen. Het verteld niet te veel van het verhaal en is erg emotioneel geladen. Als je dat vergelijkt met de emotie in het verhaal, is het een perfecte keuze. Want emotie, dat zit er in dit boek.

Heb jij zin in een bloedstollend spannend debuut van Nederlandse bodem zonder dat het vrouwelijke tienerleven verloren gaat en ben jij niet bang voor heftige onderwerpen? Lees dan Gebroken! Clavis en Jennefer hebben een boek neergezet wat mij betreft perfect past binnen het groeiende Young Adult aanbod.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

6 responses to “Gebroken – Jennefer Mellink

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.