Frostfire (Kanin Chronicles #1) – Amanda Hocking

Geplaatst op 25 februari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Frostfire (Kanin Chronicles #1) – Amanda HockingFrostfire door Amanda Hocking
Ook door deze auteur: Switched
Serie: Kanin Chronicles #1
Uitgever: Tor | Januari 2015
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 321
ISBN: 9781447256649
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-half-stars

Will she give up her dream to follow her heart?

Bryn Aven is determined to gain status amongst the Kanin, the most powerful of the hidden tribes. But as a half-blood, winning respect is a huge challenge. Bryn's almost-human community distrusts people, and those from other tribes are almost as suspect.
She has just one goal to get ahead: to join the elite guard protecting the Kanin royal family. And Bryn's vowed that nothing will stand in her way, not even a forbidden romance with her boss, Ridley Dresden.
But her plans are put on hold when fallen hero Konstantin starts acting dangerously. Bryn loved him once, but now he's kidnapping Kanin children - stealing them from hidden placements within human families. She's sent to help stop him, but will she lose her heart in the process?

Na het lezen van de Trylle trilogie en een groot deel van de Watersong serie, was ik ook erg benieuwd naar de nieuwste trilogie van Amanda Hocking; de Kanin Chronicles  waarvan Frostfire het eerste deel is. De boeken van Amanda Hocking zijn tot heden wisselend bij mij ontvangen, maar ze weet wel steeds een erg fantasierijke setting binnen onze wereld neer te zetten én ze kiest voor de niet zo voor de hand liggende mythische wezens.

Toen ik Frostfire kreeg, was ik oprecht blij. Want deze nieuwe trilogie is eigenlijk een soort opvolger van de Trylle trilogie. Het speelt zich af bij een andere tribe, maar het is wel dezelfde wereld. Nu was de trilogie niet helemaal mijn ding, maar vond ik het idee om trollen te gebruiken wel heel gaaf. Bij trollen heb ik altijd een heel lelijk beeld en Amanda Hocking heeft ze juist heel menselijk gemaakt. Menselijk, maar toch net niet.

Frostfire gaat over Bryn, een meisje dat als tracker werkt bij de Kanin tribe. Zij is echt maar een halfbloedje en past dus nooit overal bij. Daar baalt ze van. Maar waar ze nog meer van baalt is het feit dat de persoon waar ze tegenop keek haar vader probeerde te vermoorden en nu nog meer dreiging uit op de Kanin-maatschappij.

Dat klinkt heerlijk, maar eigenlijk kwam het voor mij niet helemaal lekker tot uiting. Ik had namelijk de indruk dat dit boek mij helemaal niks nieuws wist te vertellen, op een paar details over de verschillende stammen na. Het ging weer eens over een meisje die er niet bij lijkt te passen en toch een bijzondere rol heeft te vervullen. Ook is er een hint naar romantiek, wat nogal voorspelbaar is.

Op een gegeven moment was mijn treinrit voorbij en toen heb ik er twee dagen over gedaan om het boek weer op te pakken, en dat is geen goed teken bij mij. Ik wilde dit boek zo graag leuk vinden, maar het lukte me gewoon niet. Ik bleef maar hopen op die spettende climax op het einde, maar ook deze bleef uit. Hierdoor bleef ik eigenlijk met een bittere smaak achter.

Ondanks dat Frostire ontzettend vlot las, wist het me niet te bevredigen. Ik miste echt een klapper op het einde en had het gevoel dat het boek echt enorm is afgekapt. Het leukste vond ik nog wel dat je eindelijk wat meer van de verschillende tribes te weten kwam, maar verder leken alle gebeurtenissen vrij random en emotieloos. Bryn is namelijk zo’n personage dat alles aan komt waaien en vol onwaarschijnlijkheden zit; mega goed in tracken (al mist ze de gave), mooi en al op zichzelf wonend op haar 16e.

Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat ik dit boek niet zo’n hoge waardering gaat geven. Ik miste de magie die ik in de Trylle trilogie wel had; daar was immers alles nieuw. Nu miste ik die nieuwe elementen echt enorm. Helaas.

Foto 22-02-16 16 55 13

two-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Frostfire (Kanin Chronicles #1) – Amanda Hocking

  1. Ahw jammer. Voor mij was het juist andersom.
    Ik vond trylle origineel maar ontzettend frustrerend omdat het zo oneindig lang duurde telkens voor je weer eens iets te weten kwam. The kanin chronicles vond ik daarintegen BAM, gelijk beter. Bryn vond ik een geweldig personage en de storyline sprak me ook veel meer aan. Ga je boek 2 en 3 nog lezen?

  2. Ondanks de mooie kaft voel ik me niet echt tot dit verhaal aangetrokken. Moet wel bekennen dat de Trylle trilogie nog ongelezen in mijn kast staat. Misschien dat ik daarna dit boek wel wil oppakken. De naam (Kanin royal —- royal canin… Kan het niet meer ontlezen ><) werkt echter niet echt in het voordeel…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.