Fourth wing – Rebecca Yarros

Geplaatst op 16 oktober 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Fourth wing – Rebecca YarrosFourth wing door Rebecca Yarros
Ook door deze auteur: Iron Flame
Serie: The Empyrean #1
Andere boeken in deze serie: Iron Flame
Uitgever: Entangled | Mei 2023
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 500
ISBN: 9781649374042
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Enter the brutal and elite world of a war college for dragon riders from USA Today bestselling author Rebecca Yarros

Twenty-year-old Violet Sorrengail was supposed to enter the Scribe Quadrant, living a quiet life among books and history. Now, the commanding general—also known as her tough-as-talons mother—has ordered Violet to join the hundreds of candidates striving to become the elite of Navarre: dragon riders.

But when you’re smaller than everyone else and your body is brittle, death is only a heartbeat away...because dragons don’t bond to “fragile” humans. They incinerate them.

With fewer dragons willing to bond than cadets, most would kill Violet to better their own chances of success. The rest would kill her just for being her mother’s daughter—like Xaden Riorson, the most powerful and ruthless wingleader in the Riders Quadrant.

She’ll need every edge her wits can give her just to see the next sunrise.

Yet, with every day that passes, the war outside grows more deadly, the kingdom's protective wards are failing, and the death toll continues to rise. Even worse, Violet begins to suspect leadership is hiding a terrible secret.

Friends, enemies, lovers. Everyone at Basgiath War College has an agenda—because once you enter, there are only two ways out: graduate or die

Ik denk dat niemand echt om dé hype van het moment heen kan: Fourth wing. Het boek wordt aan alle kanten opgehemeld en de vijf sterren vliegen je om te oren. Daarom was ik bang. Bang dat ik te hoge verwachtingen zou hebben en het boek zou tegenvallen.

Boy wat was die angst onterecht. Wat een fantastisch cool boek. Ik was echt invested en hyped.

Het zit boordevol bekende en populaire tropes en ondanks dat Fouth wing niet het meest verrassende boek was, wist het me enorm te vermaken. Het had precies de juiste hoeveelheid spanning, de juiste hoeveelheid romantiek (en smut) en een fantastische vibe. Rauw en duister, waarbij je wist dat je lievelingspersonage het zo maar eens niet kon overleven.

Daarnaast heeft de hoofdpersoon het Ehlers-Danlos syndroom, een bindweefsel afwijking. Dit heeft een functie in het verhaal en is er goed in verweven. En tja… Xaden is natuurlijk ons collectieve nieuwe boekenvriendje. Shadow daddy o lala.

Ik genoot ook van de namen van de draken, omdat ze voortkomen uit Schots Gaelic woorden. Nu zijn het vooral zinnetjes die aan elkaar zijn geplakt om een naam te vormen, maar het was echt leuk om woorden te herkennen. Zo zag ik Violet’s krachten van ver aankomen omdat ik wist wat de naam van haar draak betekende (thanks Duolingo!).

Ook de wendingen op het eind (het zijn er een stuk of drie) zag ik wel aankomen, maar dat stoorde me niet. Ik vond het namelijk AWESOME. Het gevolg: ik heb boek 1 in het Nederlands gepre-ordered en deel 2 ook alvast in het Engels. Ik moet gewoon door. Ik had zo veel feels bij dit boek. Ik genoot ook echt van de personages en hoe onafhankelijk Violet bleef van mannen. Echt top.

Was ik bang dat deze romance auteur het niet zou lukken om een toffe fantasy neer te zetten? Absoluut. En dat was volledig onterecht. Zij wist juist een fantastische wereld neer te zetten (een soort duistere mix tussen The Hunger Games en How to train your dragon) met personages die levensecht voelde en een romance waarvan je hoopt dat jij je slaapkamermeubels ook eens sloopt.

five-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.