Fever (Vrees) – Lauren DeStefano

Geplaatst op 29 juli 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Fever (Vrees) – Lauren DeStefanoFever Serie: The Chemical Garden #2
Andere boeken in deze serie: Wither
| 21 februari 2012
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9781442409071
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Running away brings Rhine and Gabriel right into a trap, in the form of a twisted carnival whose ringmistress keeps watch over a menagerie of girls. Just as Rhine uncovers what plans await her, her fortune turns again. With Gabriel at her side, Rhine travels through an environment as grim as the one she left a year ago - surroundings that mirror her own feelings of fear and hopelessness.

The two are determined to get to Manhattan, to relative safety with Rhine’s twin brother, Rowan. But the road there is long and perilous - and in a world where young women only live to age twenty and young men die at twenty-five, time is precious. Worse still, they can’t seem to elude Rhine’s father-in-law, Vaughn, who is determined to bring Rhine back to the mansion...by any means necessary.

In the sequel to Lauren DeStefano’s harrowing Wither, Rhine must decide if freedom is worth the price - now that she has more to lose than ever.

Eerlijk waar, ik had zo gehoopt dat ik Fever leuker zou vinden dan de eerste… Maar ook hier blijf ik bij de 3 sterren steken. Waarom? Ik weet het niet precies.. Het is alsof het verhaal me toch niet zo pakt zoals ik had gehoopt.

Met de ontsnapping had ik verwacht dat je echt een veel betere kijk op de wereld en op Rhine zou krijgen, maar voor mijn gevoel bleef dit een beetje uit. Ja, de wereld zag je iets beter.. Maar naar mijn idee is het enige dat er overal verkrachters en bordelen zijn. Ik vond het dan ook moeilijk om de wereld in mijn hoofd vorm te geven, want het plaatje wat ik kreeg was een vervallen stad.. En ik weet eigenlijk niet eens of het er wel echt zo uit ziet.

Ook heb ik me mateloos geërgerd aan de zogenoemde relatie tussen Gabriel en Rhine. Voor mij voelt hij ontzettend nep en totaal niet liefdevol aan.. Zelfs nog erger dan in het vorige deel.. Weer iets waar ik over struikelde en wat ik verwacht had dat het beter zou zijn.

Toch vind ik het concept van het virus nog steeds erg interessant en hoewel het soms een beetje ongeloofwaardig overkomt hoe de rol van Vaugh in het geheel is, is hij wel degene die het verhaal een boost geeft. Je moet hem eigenlijk haten, maar diep van binnen weet je dat hij alleen maar probeert om de wereld te redden, zij het op een iets wat lugubere wijze.

Ondanks dit alles ben ik wel erg benieuwd naar het laatste deel…. Wie weet dat dit een heleboel vragen zal oplossen waar je aan het einde van boek 2 mee blijft zitten.

Ik denk dat het een bepaalde gelaagdheid is die ik mis in Fever, die ik wel in andere dystopische verhalen tegenkom… Vooral wat betreft relationeel en emotioneel vlak.. Maar dat mag het idee niet overschaduwen want het concept blijft een topper en ik denk dat iedereen die van dystopische verhalen houdt dit boek zeker eens gelezen moet hebben. Nouja, de hele trilogie dan.

 

 

three-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Fever (Vrees) – Lauren DeStefano

    • Ik ben wel erg benieuwd naar het derde deel… 🙂 Maar eerst even braaf wat andere boeken uitlezen voordat ik nieuwe mag aanschaffen. Behalve het boekenfestijn dan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.