Fandom kookboeken

Geplaatst op 14 juli 2020 door Emmy in Recensie / 13 Comments

Hoewel ik er niet altijd de tijd voor neem, vind ik het heel leuk om zo nu en dan wat langer in de keuken te staan om wat lekkers te maken. Bijvoorbeeld op een vrije dag. Ik heb niet altijd evenveel inspiratie, dus dan zijn kookboeken een uitkomst. Vooral mijn fandom kookboeken!

Ik heb drie fandom kookboeken in mijn bezig: eentje van Harry Potter, eentje van Supernatural en eentje van Outlander. Deze laatste kocht ik onlangs na een eetfeestje waarbij we recepten uit dit boek aten. Een week later maakte ik zelf een aantal recepten en dat was SMULLEN.

Outlander

Het Outlander kookboek bevat allerlei recepten die voorkomen in de boeken (en de serie). Naast een aantal basisrecepten, zijn het vooral recepten uit Schotland. Deze recepten lijken zo uit de 17e en 18e eeuw te zijn weggelopen en dat vind ik fantastisch. Ik denk dat dit het boek gaat worden waar ik de meeste dingen uit zal maken: lekker rustiek, toegankelijk en ontzettend smaakvol.

Harry Potter

Het Harry Potter kookboek kocht ik voor een van de Harry Potter nachten die ik hielp organiseren in de bieb, maar toen het boek eenmaal binnenkwam viel het me ergens een beetje tegen. Het voelde erg Amerikaans en er staan geen foto’s bij (wat bij mij altijd heel erg help om te bepalen wat ik wil maken). De uiteindelijke recepten die ik wel heb gemaakt (zoals pompoentaartjes) komen van een andere bron. Toch wil ik zeker nog eens kijken wat ik wél wil maken uit dit boek.

Supernatural

Tot slot het Supernatural kookboek. Dankzij Annabel kwam ik er achter dat het bestond en vervolgens kreeg ik het van Lily en Rob voor moederdag. Er zitten fantastische recepten tussen voor een burger party, dus ik kijk er naar uit om iets te gaan maken. Supernatural is een van mijn favoriete series, dus ik vind het heel tof er een bijpassend kookboek bij te hebben. Ook leuk is dat de gerechten vernoemd zijn naar personages.

Ik ben echt superblij met mijn fandom kookboeken. Hoewel het soms lastig is om bepaalde recepten te maken omdat wij in Nederland niet altijd alle ingrediënten hebben (zoals dubble cream), zitten de boeken boordevol inspiratie om een geslaagd gerecht op tafel te zetten. Mijn favoriet is tot nu toe het Outlander kookboek, maar ik wil binnenkort het Supernatural kookboek eens tackelen. Wat zijn fandom kookboeken toch fijn!

Ik vind het heerlijk hoe fandoms een bijpassend kookboek krijgen. Binnenkort komt er een tweede Outlander kookboek uit, die ik natuurlijk ook graag wil hebben.

Van welk fandom zou jij graag een kookboek willen zien?

Tags: ,

Divider

13 responses to “Fandom kookboeken

 1. Tof! Inderdaad niet zo handig qua ingredienten, maar niet minder cool. Zijn alle dingen voor die oudere Schotse recepten uit het Outlander-boek wel goed verkrijgbaar?

 2. priscilla

  Ik heb het kookboek van Outlander ook en ik kan niet wachten om hier iets uit te maken.
  Het lijkt me leuk als ze nog een kookboek maken van The Hunger Games.

  • Simone

   Ik heb het HP kookboek ook en het is inderdaad jammer dat er geen foto’s van het recept bij staan. Omdat het Engels is is het ook wel even goed door lezen wat je nodig hebt en moet doen. Maar het Outlander kookboek lijkt mij ook wel wat! Ik zag het eerder bij je voorbij komen en alleen de voorkant al dacht ik: dat ziet er lekker uit! En omdat t van Outlander en Schots is 😛

 3. Grappig, ik heb echt nog nooit van fandom-kookboeken gehoord. Jammer dat in die van Harry Potter geen foto’s van de gerechten zaten. Dat vind ik toch wel belangrijk.

  • Emmy, als je een ingredient niet aan kunt komen kun je googlen on termen als ‘x substitute’. Dit geeft vaak wel uit komst. Of opzoeken wat het precied is, want bijvoorbeeld ‘buttermilk’ is karnemelk, maar kan ook gemaakt worden met melk en een beetje citroensap of azijn. En ‘dubble cream’ is room met een bepaald percentage vet (48% geloof ik) en is gewoon ongeklopte slagroom. De exacte termen die gebruikt worden liggen een beetje aan voor welk land het geschreven is. Amerika en Engeland gebruiken allemaal andere termen, maar vaak hebben jullie het wel in Nederland (zoals ‘all spice’ is pimento).

   Veel succes!

 4. Helemaal eens met je mening over het Harry Potter Cookbook. Het is zo jammer dat er geen foto’s bij de recepten staan! De recepten zijn soms best ingewikkeld, zeker omdat niet alle ingrediënten goed verkrijgbaar zijn. Ik heb zelf een poging gedaan tot het maken van pumpkin pasties (in deze blogpost staat ergens een foto: https://happycherry.nl/bakken/april-bakken-01/). Dat was nog niet zo makkelijk, haha. Ik wist niet dat het zoveel tijd kostte om een pompoen te ontleden…

 5. Dat van Outlander heb ik hier zelf ook in de kast staan. Maar eigenlijk hoop ik vooral dat iemand die ik op Instagram al een tijdje volg zijn eigen kookboek zou mogen uitbrengen. Mét foto’s want zijn creaties zien er steeds super goed uit. Die nodigen echt uit tot zelf aan de slag gaan. Vandaar dus ook dat ik vorige week een Butterbeer Milkshake in elkaar heb geflanst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.