Eve of Man (Eve of Man #1) – Giovanna & Tom Fletcher

Geplaatst op 22 maart 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Eve of Man (Eve of Man #1)  – Giovanna & Tom FletcherEve of Man door Giovanna Fletcher, Tom Fletcher
Serie: Eve of Man #1
Uitgever: Random House Books | Mei 2018
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9780718186340
Uitgave: eBook
Goodreads
four-stars

AGAINST ALL ODDS, SHE SURVIVED.
THE FIRST GIRL BORN IN FIFTY YEARS.
THEY CALLED HER EVE . . .

All her life Eve has been kept away from the opposite sex. Kept from the truth of her past.

But at sixteen it's time for Eve to face her destiny. Three potential males have been selected for her. The future of humanity is in her hands. She's always accepted her fate.

Until she meets Bram.

Eve wants control over her life. She wants freedom.

But how do you choose between love and the future of the human race?

EVE OF MAN is the first in an explosive new trilogy by bestselling authors Giovanna & Tom Fletcher.

Hoewel het huidige leven haast op een dystopisch boek lijkt, lees ik ze ook nog graag. Pas geleden kwam ik in aanraking met Eve of Man, een boek waarin de mensheid aan het uitsterven is omdat er geen meisjes meer worden geboren. Ik was enorm benieuwd hoe de uitwerking hiervan zou zijn en of dit boek me zou aangrijpen en aan het denken zou zetten!

In de wereld van Eve of Man zijn al 50 jaar geen meisjes meer geboren, wat catastrofale gevolgen heeft voor de mensheid. En dan, opeens, is daar een meisje! Ze noemen haar Eve en ze zorgen ervoor dat ze zo veilig mogelijk wordt bewaard: zij moet de mensheid immers helpen voort te laten bestaan en heel veel dochters krijgen. Er zijn drie jongens uitgezocht als mogelijke partner, maar na een moordaanslag blijkt niet iedereen dezelfde motieven te hebben. Samen met Bram, een jongen van Eve’s leeftijd en die haar al jaren kent via de holografische vriendin Holly die hij bestuurt, moet Eve kiezen of ze de mensheid wil helpen, of voor zichzelf kiest.

Laat ik beginnen met het concept: dat vond ik fantastisch. Ik denk dat iedereen zich wel eens heeft voorgesteld hoe het moet zijn als er een gender weg zou vallen. Eve of Man speelt daar natuurlijk op in. Ik vond dit goed gedaan, vooral omdat het pas na 50 jaar is dat er een meisje geboren wordt. Alle bestaande vrouwen zijn tegen de tijd dat Eve een tiener is ver voorbij de vruchtbare leeftijd en dus is alle hoop op Eve gevestigd. Echter – omdat dit boek zich in de toekomst afspeelt – vraag ik me wel af of de wetenschap in die tijd niet via een andere weg erin geslaagd is vrouwelijke eicellen te bevruchten, ondanks de hogere leeftijd van de vrouwen. Maar goed, misschien denk ik te moeilijk.

De titel vond ik mooi gevonden. Lekker dubbelzinnig: Eve als in dat Eve letterlijk van mannen is omdat ze gedwongen wordt kinderen te krijgen in de toekomst. Het intrigeerde me. Hoe de mensheid de grip op z’n eigen bestaan aan het verliezen was.

Qua verhaal vond ik het echter niet heel verrassend. Het kwam vrij langzaam op gang en de relatie tussen Bram en Eve was vanaf het noemen van zijn naam duidelijk. Dit vond ik jammer: ik was graag meer verrast. Gelukkig is de romantiek nog vrij subtiel en is het boek zo geschreven dat het ook leuk is voor jongens.

Ik vond Bram interessant en Eve had van mij meer body mogen hebben. Ik vond haar vrij oppervlakkig. Van mij had ze meer pit mogen hebben en een wat meer uitgesproken persoonlijkheid.

Toch vond ik het een aantrekkelijk verhaal wat qua sfeer een beetje deed denken aan Gewist van Teri Terry. Als dat boek je aanspreekt, dan is Eve of Man ook wel wat voor je.

Hoewel het vrij langzaam op gang kwam, vond ik het concept van Eve of Man enorm interessant.

Ik vond Eve of Man erg leuk om te lezen, ondanks de wat voorspelbare elementen. Het idee dat de mensheid langzaam vergaat omdat er geen vrouwen meer bijkomen, sprak enorm tot de verbeelding.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.