Er komen heel veel toffe events aan

Geplaatst op 14 augustus 2016 door Emmy in Evenement / 10 Comments

Er zijn de komende weken / maanden ontzettend veel YA events. Ik hou altijd zo goed mogelijk een agenda bij in de zijbalk van mijn blog. Ditmaal wilde ik er echter ook een blogpost over schrijven, omdat het zonde zou zijn als jullie een event missen!

Ikzelf weet nog niet naar welke events ik daadwerkelijk zal gaan, maar als ik er niet bij zal zijn, geef ik dat al aan. Komende tijd heb ik heel wat beslissingen te nemen: welke events zijn het waard om te bezoeken?

vanpiere2

Augustus

11 – 16 augustus – Oh my book readathon
15 augustus – Throne of Glass Read a long
21 augustus – #vraaghetdeuitgever @ Twitter.
26 – 28 augustus – Uitmarkt @ Museumplein in Amsterdam. Kraampjes van uitgevers met goedkope boeken. Toegang: Gratis.
27 augustus – Book Meet & Greet Victor Dixen @ Donner (Niet aanwezig)
27 en 28 augustus – Amsterdam Film and Comiccon  (Niet aanwezig)

September

3 september – Nationale #Unplugged dag. Ik doe mee!
9 september – Leesbeesten Leesclub #6 – Het verhaal van Sky @ Boekhandel Van Piere te Eindhoven. 19.00 – 20.30 uur. Toegang: Gratis. (Aanwezig)
15 – 18 september – Boekenfestijn @ Jaarbeurshal Utrecht. Toegang: Gratis (Aanwezig)
16 september – YALbal Tickets vanaf €7,50

17 t/m 25 september: Literatour, de YA week.

17 september – YA weekend
17 september – Meet Cis Meijer (aanwezig)
17 september – Vleugelparty @ Brugse boekhandel. 14.00 – 17.00 uur. Toegang: Gratis, maar wel even aanmelden. Workshops en signeren diverse auteurs. (niet aanwezig)
17 september – Ontmoet Laure Eve @ Donner Rotterdam. 15.00 – 17.00 uur. Toegang: Gratis. Q&A en boeken signeren.
18 september – YA Sunday @ Boekhandel in de Wolken in Voorburg.  13.00 – 16.00 uur. Toegang: €15.00. Diverse auteurs en workshops.
18 september – YA Purmerent @ Boekhandel Het Leesteken in Purmerend. 12.00 – 16. 00 uur. Toegang: ???. Auteurs (oa. Laure Eve) en diverse andere leuke dingen.
23 september – YA-feest @ Amstelveen
23 september – Ontmoet Jenny Han @ Donner Rotterdam. 19.00 – 20.30 uur. Toegang: Gratis. Q&A en boeken signeren.
24 september – Yalfoort @ St Aegtenkapel in Amersfoort. 15.00 – 18.00 uur. Toegang: Kaarten €15,00. Diverse auteurs en workshops. (niet aanwezig)
25 september – Hapjes & Sapjes met YA-auteurs In STAAL Haarlem. 16.00 – 18.00 uur. Toegang: Kaarten €12,50. Diverse auteurs (Jenny Han).
29 september – Julie Kagawa @ Boekhandel Dekker vd Vegt in Nijmegen
30 septembrr – Julie Kagawa @ Boekhandel Haasbeek in Alphen a/d Rijn
30 september – Uiterlijke inleverdatum YA tasontwerpwedstrijd.  Boekhandel Van Piere.

Oktober

1 oktober – Meet & Greet met Julie KagawaBoekhandel Van Piere in Eindhoven. 12.00 – 14.00 uur. Toegang: Gratis, graag wel aanmelden. Meet en greet en een signeersessie (max 2 boeken). (Aanwezig)
1 oktober – YA signeersessie – Bruna Zoetermeer. 11.00 – 16.00. Toegang: Gratis. Diverse auteurs. (Niet aanwezig)
16 oktober – Kinderboekenmarkt in Den Haag. Zuid57: Centrum voor kunst en cultuur. 11.00 – 17.00 uur. Entree gratis.
21 oktober – Leesbeesten Leesclub
23 oktober – YA-crime event @ Stadstheater Zoetermeer 13.00 – 14.30 uur. Toegang: ?
29 oktober – YA event @ Zoetermeer in Silvester Boek & Spel. 14.00 – 17.00 uur. Toegang: ?. YA event in Halloween sferen.
29 en 30 oktober – Bats, Bones & Dice jaarbeurs Utrecht. 29: 11.00 – 23.00 uur. 30: 11.00 – 19.00 uur. Toegang: Dagkaart €15,00. Weekendkaart €25,00. Horror en Halloween Conventie. 

Later…

3-6 november – Boekenfestijn Eindhoven
4 november – Leesbeesten Leesclub
December  – Boeken Adventskalender 2016
23 april 2017 – YALFest 2017

Er zijn ontzettend veel evenementen en er zullen er vast nog wel meer bijkomen. Ik zal mijn agenda in de zijbalk blijven updaten en deze blogpost natuurlijk ook.

Naar welk evenement ga jij? En welk evenement mag ik volgens jou echt niet missen?

Bewaren

Tags: ,

Divider

10 responses to “Er komen heel veel toffe events aan

 1. Als ik dit lijstje zie gaat het me zoooo kriebelen!!! Maar aangezien ik vanuit Zuid-Limburg moet reizen telkens, zal ik toch heel selectief moeten zijn. Treinkaartjes blijven kopen en hele dagen opofferen kan ik niet blijven doen, jammer genoeg 🙁 En september is voor mij privé ook nog eens gigantisch druk met verjaardagen erbij, jammer dat net in september zoveel leuks is hihi.
  En thanks voor de vermelding van de readalong <3 Nog 1 nachtje, yay!
  Ik ga in ieder geval zeker weten 27augustus naar de Meet & Greet met Victor Dixen en 25 september naar de hapjes & sapjes met YA auteurs en dan nog 1 oktober naar Julie Kagawa in Eindhoven, dat kan ik ook echt niet aan me voorbij laten gaan :O <3

 2. Er zijn opeens echt mega veel evenementen! Ik ga sowieso 17 september naar de Vleugels party in Brugge, maar verder zijn de meeste evenementen gewoon te ver weg vanuit België. Al ben ik aan het twijfelen om naar de meet & greet met Victor Dixen in Rotterdam te gaan als ik een goedkoop treinkaartje kan regelen 😉 Jammer dat jij daar niet aanwezig zal zijn!

 3. Ik wil zo graag naar het event met Jenny Han! Op dit moment is ze echt een van mijn favoriete auteurs! En uiteraard ben ik aanwezig bij de leesclub 🙂 can’t wait!

 4. Andrea

  Leuk die Throne of Glass read a long! Ik was al eens van plan om het eerste boek te gaan herlezen en dan het volgende erachteraan. En naar Laure Eve wil ik ook graag gaan. The Graces lijkt me echt een heel leuk boek. Van de andere events weet ik het nog niet, maar Donner is lekker dichtbij 🙂

 5. Super leuke dingen allemaal! Jammer genoeg heb ik nog geen plannen om ergens heen te gaan omdat het of te ver weg is vanuit Eindhoven of op de momenten dat er wel iets in de buurt is ben ik er niet. Hopelijk komt er nog iets

 6. Ik had al enkele keren opgevangen dat er veel evenementen op de planning stonden. Dat het er zoveel waren had ik dan weer niet verwacht. Wel superhandig om dan zo’n overzichtelijke lijst te kunnen raadplegen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.