Empress of a Thousand Skies (Empress of a Thousand Skies #1) – Rhoda Belleza

Geplaatst op 24 maart 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Empress of a Thousand Skies (Empress of a Thousand Skies #1) – Rhoda BellezaEmpress of a Thousand Skies door Rhoda Belleza
Serie: Empress of a Thousand Skies #1
Uitgever: Razorbill | Februari 2017
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 314
ISBN: 9781101999103
Uitgave: Hardcover
Goodreads
two-half-stars

CROWN PRINCESS RHIANNON TA'AN WANTS VENGEANCE.

The only surviving heir to an ancient Kalusian dynasty, RHEE has spent her life training to destroy the people who killed her family. Now, on the eve of her coronation, the time has finally come for Rhee to claim her throne - and her revenge.

ALYOSHA is a Wraetan who has risen above his war refugee origins to find fame as the dashing star of a DroneVision show. Despite his popularity, Aly struggles with anti-Wraetan prejudices and the pressure of being perfect in the public eye.

Their paths collide with one brutal act of violence: Rhee is attacked, barely escaping with her life. Aly is blamed for her presumed murder.

The princess and her accused killer are forced to go into hiding - even as a war between planets is waged in Rhee's name. But soon, Rhee and Aly discover that the assassination attempt is just one part of a sinister plot. Bound together by an evil that only they can stop, the two fugitives must join forces to save the galaxy.

In this exhilarating debut for fans of Marissa Meyer's Lunar Chronicles and Pierce Brown's Red Rising trilogy, RHODA BELLEZA crafts a powerful saga of vengeance, warfare, and the true meaning of legacy.

Sciencefiction is het helemaal. Het is dé hype in Young Adult land en aan de ene kant vind ik dat heel tof, maar aan de andere kant zijn er tot nu toe maar weinig boeken die zich afspelen in de ruimte (of op een andere planeet) die ik écht fantastisch vind. Empress of a Thousand Skies van Rhoda Belleza sprak me ontzettend aan en toen het boek in de Fairyloot bleek te zitten, was ik oprecht blij.

Rhiannon (Rhee) is de enige van de keizerlijke familie die nog over is; de rest van haar familie is dood. Na een mislukte moordpoging wordt ze gedwongen onder te duiken, net zoals degene waarvan iedereen denkt dat hij het gedaan heeft, Aly. Aly en Rhee komen erachter dat er meer achter ziet en wie het werkelijk van plan is. Alleen zij kunnen dit stoppen om zo hun galaxy te redden.

Ik had hoge verwachtingen van Empress of a Thousand Skies. Het klonk mij als een van de tofste nieuwe hypes in de oren en vol goede moed begon ik aan dit vrij dunne boek (voor hardcover young adult begrippen).

Al snel bleek dat dit boek niet helemaal aan mijn verwachtingen zou gaan voldoen. Ik had grote moeite om in het verhaal te komen, wat mede ligt aan de schrijfstijl. Ik vond het nogal wat infodump bevatten en in plaats van dat het mij hielp om de wereld van Rhoda Belleza te begrijpen, vond ik het maar vaag.

Ik vond Empress of a Thousand Skies met vlagen zelfs saai, omdat ik werkelijk geen enkele verbinding met de hoofdpersoon voelde en daardoor alle gebeurtenissen niet als schokkend kon ervaren. Tevens voelde het boek vooral als een introductie, en daar ben ik zelf een beetje klaar mee.

Hoewel Aly en Rhee elkaar amper ontmoeten (misleiding op de achterflap!), is het wel vrij duidelijk dat hun verhalen met elkaar verbonden zijn. De afwisseling van POV was sterk en ook echt nodig om de vaart in het verhaal te houden. Bij vlagen was het verhaal ook zeker wel interessant en er zaten ook echt wel toffe concepten in (zoals de cube’s), maar ik moest zo veel gewoon maar aannemen als ‘dit is zo gegaan’, dat het me verveelde. Ik werd niet betrokken bij het verhaal.

En ik had een kaart nodig. Waar is de kaart? Echt, als een boek zich afspeelt in een fictieve wereld, dan heb je als een lezer een kaart nodig.

Al met al wist Empress of a Thousand Skies alle hoge verwachtingen niet waar te maken. Potsie.

Empress of a Thousand Skies beloofd een spannend en meeslepend drama in de ruimte te zijn, maar was bij vlagen gewoon saai. Zo jammer. Dit kwam vooral omdat de hoofdpersonages mij totaal niet wisten te intrigeren.

two-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Empress of a Thousand Skies (Empress of a Thousand Skies #1) – Rhoda Belleza

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.