Emmy in New Orleans

Geplaatst op 1 november 2014 door Emmy in Persoonlijk / 13 Comments

Zoals jullie ongetwijfeld weten ben ik in de herfstvakantie naar Amerika geweest. Naar New Orleans om precies te zijn. Ik wilde hier uiteraard ook een stukje over schrijven op mijn blog, maar ik wist niet zo goed hoe ik dit zou gaan aanpakken. Uiteindelijk heb ik besloten het op te splitsen in drie blogposts: een over mijn algemene belevingen (vandaag) met heel veel foto’s, eentje over mijn twee excursies, die te tof waren om niet uitgebreider te bespreken en een shoplog, omdat ik uiteraard ook wat toffe dingen heb meegenomen uit Amerika!

Vandaag dus een reisverslagje van dag tot dag. Mét foto’s! Laten we eerst even toelichten waarom ik ook al weer naar New Orleans ging: mijn zusje studeert daar tijdelijk. En hoewel iedereen bij Amerika aan New York en Hollywood denkt, is New Orleans een stad die een heel andere sfeer heeft. De staat Louisiana behoorde namelijk heel lang niet tot Amerika, maar was een Franse kolonie (tot Napoleon het verkocht). De bevolking is veelal van Creoolse (emigranten) afkomst (uit Frankrijk) en bevat vele gekleurde mensen door het gevolg van de plantages. Gelukkig was het orkaanseizoen al voorbij, maar warm was het zeker nog!

Ik ben op vrijdagavond al naar mijn moeder vertrokken, omdat wij zaterdagochtend in alle vroegte naar Schiphol zouden moeten. Op zaterdag dronk ik op Schiphol een smoothie met de naam ‘Jetlag Killer’. In de hoop dat….

https://i0.wp.com/photos-b.ak.instagram.com/hphotos-ak-xfa1/10727762_788479401214409_1906450133_n.jpg?resize=632%2C632

Hij was wel erg lekker! Toen was het een kwestie van wachten tot we eindelijk konden boarden. Ik stuurde een selfie met mijn lieve mama naar mijn zusje, die nog flink aan het feesten was.

https://i0.wp.com/photos-c.ak.instagram.com/hphotos-ak-xfa1/10729262_1488562624762154_414363621_n.jpg?resize=632%2C632

Uiteindelijk kwamen we zaterdagavond aan in New Orleans naar een nogal slopende reis. Gelukkig kwamen we volgens schema aan en kwamen onze koffers ook snel. Het scheelde natuurlijk al dat we tijdens onze overstap in Housten, Texas, alle douane rompslomp al hadden gehad. Een emotioneel weerzien met zusterlief volgde.

18

Die uil is overigens nep. Heb een half uur staan kijken of hij niet toch zou bewegen.

Zondag
De volgende ochtend was het uitslaaptijd – not – want door de jetlag waren we echt mega vroeg wakker. Eerst dus even bij het zwembad voor we iets zouden ondernemen!

https://i0.wp.com/photos-e.ak.instagram.com/hphotos-ak-xpf1/891515_1535375863366132_476775092_n.jpg?resize=632%2C632

Toen zijn we een blokje (haha) omgegaan in French Quarter, wat het (historische) centrum is van New Orleans en allemaal vet schattige gekleurde huisjes bevat. Wij zaten ook vlakbij het bekende ‘Bourbon street’, bekend van Mardi Gras en alle live muziek. Sowieso telde je in New Orleans als kroeg pas mee als je Live muziek had.

https://i0.wp.com/photos-b.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/10731894_705957516160249_885536962_n.jpg?resize=632%2C632

Het stonk er overigens wel echt enorm. Beetje een domper.

We hebben rondgelopen door French Quarter en ’s Avonds gingen mijn zusje en ik op zoek naar een shoppingmall en verdwaalden we gruwelijk. Sssst. Wel kocht ik een leuk jurkje bij Forever 21 (en mijn zusje was dolblij dat we die winkel vonden!)

Maandag
Maandag moest mijn zusje eerst naar college, dus ze kon er pas wat later zijn. We gingen uiteindelijk naar een shopping mall in een andere wijk om een laptop te kopen voor mijn zusje. Ik had van te voren opgezocht dat er een Barnes & Noble in de buurt was, dus daar ben ik ook geweest. Enorme winkel zeg! Maar ik heb me erg ingehouden en maar één boek gekocht. Ik had ook niet zo veel contact mee en alle mooie prijsjes die achterop het boek staan zijn exclusief tax. En tja.. Bijna alles was hardcover en die zijn ook daar nog vrij prijzig.
Ook kreeg ik een hele berg jurkjes van mijn mama. Zo lief! Als ik dit type draag ik er een en hij zit heerlijk. Eerlijk is eerlijk, ik ben natuurlijk wat breder en daar zijn de jurken daar ook op gemaakt, waardoor ze allemaal vet mooi zitten. Yes. ’s avonds hebben we vrij rustig aan gedaan, omdat we toch nog niet echt gewend waren aan de temperatuur e.d.

19

Dinsdag
Op dinsdag konden we ook pas wat later op pad. We gingen eerst naar Café du Monde: dit is een begrip in New Orleans en je kan er koffie drinken.. en beignets eten! Met 30000 kilo poedersuiker, dus verwacht er niet schoon terug te komen. Maar lekker! Lekker! Jammie.

Tegen het eind van de middag werden we opgehaald door een busje want we zouden op Swamp Tour gaan. New Orleans is gebouwd en omgeven door moerassen en we zouden met een pot door het water gaan om dieren te spotten. Echt heel gaaf en dit zal ik met foto’s laten zien in een ander logje!

20

Wat foto’s van French Quarter. Halloween versieringen, een winkel die Boutique du Vampyre heette en een filmset waar we langs liepen!

Woensdag
Vandaag zouden we langs gaan bij mijn zusje op de campus. ’s Morgens eerst ontbijten (met schattige pompoenen op tafel!) en heerlijk boekjes lezen aan het zwembad en toen met de streetcar (een soort tram die al twee eeuwen rijdt) naar haar universiteit. Onderweg kwamen we echt mega mooie huizen tegen, de meesten ook mooi versierd voor Halloween. Zo was er een huis met allemaal aangeklede skeletten in de tuin!

Het was echt tof om een echte Amerikaanse universiteit te bekijken! Het is niet zo’n grote, maar toch best wel indrukwekkend omdat er veel studenten op campus wonen. Dat sport belangrijk is, zag je aan het enorme sportcentrum en de ‘Wolfpack’ posters die overal hingen. Oh.. en de uni zat ook vol met eettentjes, want zelf koken doen ze daar niet. Mijn zusje en haar vriendinnen zijn de enigen die de keuken van hun Hall gebruiken.

Ik vind het tof om nu eens een campus en slaapkamers in het echt gezien te hebben. Dat geeft toch een beter beeld bij al die boeken die op kostscholen ed. afspelen.

’s Middags zijn we nog naar Magazine Street geweest, waar we een hotdog aten en vintage winkeltjes bezochten. Moe en voldaan keerden we terug naar ons hotel. Grappig dat we steeds vrij vroeg gingen slapen.. Maar dat is niet zo gek als je ritme zo enorm verstoord is.

Ik kwam overigens onderweg nog een Little Free Library tegen. Maar ik heb er niks uit meegenomen. (braaf!)

21

Lelijkste collage ook. Je ziet er dieren (eekhoorns, eenden en schildpadden), de skelettuin, de LFL en de universiteit.

Donderdag
Op donderdag hebben we echt heel veel gedaan! We hadden ons namelijk ingeschreven voor een plantagetour, omdat ons dit toch wel heel indrukwekkend leek. Hierover meer in een aparte blog!

24

Eenmaal terug zijn we het French Quarter weer ingegaan om de French Market, Café du Monde (alweer!) en Jazz in the Park te bezoeken. French Market is een overdekte – maar toch open – markt met heel veel kraampjes. Voornamelijk eten en souvenirs. Ik kocht daar een vet mooi masker voor mijn kostuum en aan de muur.

Daarna gingen we nog snoepen bij Café du Monde en daarna naar Jazz in the Park. Dit is een gratis festival met Jazz artiesten in het Louis Armstrong Park (wat vlak bij ons hotel was). In de zomer is dat festival er elke donderdag. Super leuk en sfeervol! Er komt echt allerlei volk op af en iedereen geniet van de gezellige sfeer.

Vervolgens hebben we ons helemaal rot gezocht naar een eettentje waar ze meer dan alleen vis zouden serveren en waar geen wachttijd was. We vonden er uiteindelijk wel een die gezellig druk was, maar in ieder geval plaats had!  Uiteindelijk at ik daar wel wat met vis, maar het was heel lekker en een goede afsluiter van onze tijd in New Orleans!

23

Vrijdag
Tijd om weer naar huis te gaan. Mijn zusje bleef bij ons slapen en na een laatste keer een schandalig uitgebreid ontbijt en rustig aan doen hebben we onze koffer ingepakt en uitgecheckt. We werden door een patserbak-taxi terug naar het vliegveld gebracht en waren daar vrij vroeg (want we wisten niet of je in Amerika ook drie uur van te voren aanwezig moest zijn!) Ingecheckt en nog wat gelezen bij de gate. Toen naar Chicago, waar we een vlucht zouden hebben naar Frankfurt. Ondanks de vertraging en de verschrikkelijke nacht, kwamen we op zaterdag aan in Duitsland. Rond 1 uur ’s middags waren we dan eindelijk weer in Amsterdam. Aan het eind van de middag was ik thuis. Helemaal gesloopt, maar zwaar tevreden om de fantastische week die ik heb gehad.

22

Snel een shoplog en een fotoblogje over de excursies.

 

Tags: , , , ,

Divider

13 responses to “Emmy in New Orleans

  1. ‘Even’ naar Amerika in de herfstvakantie, gaaf. 😀 En ook leuk, een keer wat anders dan New York of een stad in Californië. Ik kijk nu al uit naar de volgende delen!

  2. Supergaaf zeg! Ik wil ook wel ‘gewoon naar Amerika in de herfstvakantie’ haha.
    Hoe heet de universiteit waar je zusje nu studeert? *is nieuwsgierig* en is dit dan een soort van uitwisseling?

    • Ze studeert aan Loyola. 🙂 Ik weet niet echt of het onder een uitwisseling valt.. Misschien uiteindelijk wel, omdat beide scholen contact met elkaar hebben en leerlingen opvangen van de ander?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.