Elise (Middernacht #3) – Lara Adrian

Geplaatst op 13 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

Elise (Middernacht #3) – Lara AdrianElise Serie: Middernacht #3
Andere boeken in deze serie: Gabrielle
Uitgever: LS Amsterdam | 13 februari 2013
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789024558629
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Elise Chase is alles kwijtgeraakt wat haar lief is en nu wil ze genoegdoening. Wraak. Tot de tanden bewapend sluipt ze 's nachts door de straten op zoek naar de wilde onsterfelijken die haar zoon het leven ontnamen. Dankzij haar unieke gave komt ze de ene na de andere op het spoor, maar ze kan haar gave niet beheersen. Daarvoor kan ze zich maar tot één man richten: de dodelijkste vampier in de stad, Tegan. Met als gevolg dat het tweetal een bloedpact sluit dat hen in een wereld vol gevaar, verlangen en duistere passie stort...

Vampier boeken zijn er in vele soorten en maten, maar wat mij betreft is een vampier pas echt een vampier als erotiek een grote rol speelt. Wat mij betreft leest een vampier deels op lust en tja.. Daar lees ik dan ook graag over.

In de Middernachtserie speelt seks tussen mensen en vampiers dan ook een grote rol. Maar ondanks wat pikante pagina’s hoef je geen herhaling te verwachten zoals in vijftig tinten wel het geval is. Naast lust draait het ook echt om liefde en het vinden van de ware.

Hoewel Elise pas het derde deel is, voelde ik me zo snel thuis in dit boek.. Alsof ik er al zo veel over gelezen had. Maar dit is niet negatief; ik vond het absoluut niet herhalend. Dit komt denk ik omdat je steeds een ander koppel hebt wat de hoofdrol speelt. Daarnaast komen de koppels uit de voorgaande boeken ook weer terug, maar hebben ze geen hoofdrol. Per boek schittert er een vrouw met haar verhaal. Ditmaal Elise, over wie we in deel twee, Tess, al even hebben kunnen lezen. In tegenstelling tot Tess en Gabrielle is Elise een vrouw die al weet wat het betekent om stamvrouw te zijn. Hierdoor kan je meteen in een andere rol duiken, wat Lara Adrian slim heeft aangepakt.

Hoewel de boeken los te lezen zijn, raad ik het toch aan de boeken op volgorde te lezen; er zit immers wel een rode draad in dat gevolgd wordt. Die rode draad maakt de serie zo interessant, omdat het als het ware meerdere dimensies geeft. Daarnaast vind ik de gebeurtenissen die in voorbeeld staan van die rode draad erg tof en spannend.

Ik heb weer erg genoten van dit boek. De zinderende seksuele spanning vind ik erg passen bij deze boeken. In YA worden dit soort emoties en gebeurtenissen meestal overgeslagen en dat is soms zo jammer. Gelukkig bestaan er dit soort sexy boeken.

Het enige jammere is dat ik zo snel door Elise heen was! Dit boek leest namelijk ook nog eens ontzettend vlotjes. Ik kan nu al niet wachten om met de volgende dame en sexy vampier kennis te maken. Jum!

Wat vind jij van boeken waarin seks voortkomt?

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

8 responses to “Elise (Middernacht #3) – Lara Adrian

  1. Amy

    Oh nu ga ik toch weer twijfelen! Ik wil(de) aan deze serie beginnen maar dacht daarna dat het toch niks voor mij is ivm het hele vampier gedoe. Maar nu klinkt dit weer zo veel belovend…ahh! Oh en boeken waar seks in voorkomt vind ik altijd wel leuk voor de afwisselIing, mits het verhaal wel goed is!

    • Ik vind de vampiers in deze reeks erg prettig. Het gezeur om ‘ik moet je bloed drinken, huilie huilie’ is er tenminste niet; het is lekker recht voor zijn raap. En ze glimmen niet 😉

  2. Ik heb altijd gevonden dat een auteur die goede erotische scènes kan schrijven zonder dat ze gaan vervelen een knaller is. Ik vind seks in boeken interessant als het op een goede manier is weergegeven.
    Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt hiermee. Staat ook alweer op mijn To Read. Ik moet echt meer tijd maken om te lezen haha!

  3. Het eerste deel van ik wel oké, daarom weet ik niet goed of ik wel verder wil met deze serie. Seks in boeken vind ik zo nu en dan wel leuk – het hoeft niet altijd zo braaf te zijn, haha :p En als het maar goed uitgewerkt is. Maar het kan ook een beetje te ver gaan zoals in 50 Shades.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.