Elfia 2015

Geplaatst op 26 april 2015 door Emmy in Evenement / 4 Comments

elfia6

Eindelijk zonder steigers!

Het was alweer een paar jaar geleden dat ik voor het laatste naar de Elf Fantasy Fair (Nu Elfia) was geweest, maar toen ik de mogelijkheid kreeg om te gaan, heb ik deze met beide handen aangegrepen. Ik had namelijk ernstige behoeften om even in een andere wereld te toeven. Ik ging samen met mijn vriend en op de heenweg konden we meerijden met wat vrienden. Rond een uur of half 11 waren we aanwezig en om 11 uur stonden we binnen.

elfia7

Pers bandje!

Ondanks dat ik echt een enorme Castlefest fan ben, kan ik er niet omheen; kasteel Haarzuilens is een prachtig gebouw wat een perfecte sfeer ademt voor de duizenden mensen die op dit evenement afkomen. Het merendeel is verkleed, de een uitbundiger dan de ander.

elfia1

Al snel kwam ik een aantal bekenden tegen, want ik wist dat vele op de zaterdag aanwezig zouden zijn. Helaas heb ik ook weer niet iedereen gevonden die ik wilde zien.. Dat is het nadeel van zo’n massaal event; je vindt elkaar niet altijd even gemakkelijk.

elfia5

Bij de kraam van Kim kon je op een blad tekenen, dus ik tekende mezelf. Later kreeg ik een foto van Rosa doorgestuurd die hem ook gevonden had. Zo grappig!

Een van de dingen die me tegenstaat aan Elfia is dat het echt een stuk commerciëler is geworden met de jaren. Ik vind het bijvoorbeeld echt heel stom dat je moet betalen voor de wc, dat je zo weinig zitplaatsen hebt en dat het aanbod behoorlijk standaard is geworden. Ik miste de stands waarvan ik dacht ‘omg, dat heb ik nog nooit gezien!’.

elfia4

Gelukkig was mijn tas er dan weer wel.

Verder was de sfeer weer erg prettig en mocht de regen de pret niet dulden. Ik heb heel veel mensen gesproken en zeker bij de boekenstands mijn boekenlegger achtergelaten! Ook kwam ik medeboekblogger Connie met haar man tegen, die een mooie foto van mij heeft geschoten. Ik ging ook met mijn favoriete illustratoren op de foto: Brain Froud en zijn vrouw! Ik was helaas vergeten een boek mee te nemen.. ZONDE. Maar een foto is al heel tof.

elfia8

(Foto door Jeroen Mies)

elfia2

Jaaaaa zij zijn zo tof!

Ik merk dat ik zulke events nog steeds erg leuk vind, maar dat – mocht ik volgend jaar weer gaan – ik toch liever met een groter groepje ga, want dan is het langer leuk. Met z’n tweeën is het ook heel leuk, maar je hebt alles dan sneller gezien. Bij Castlefest heb je echt nog muziek om te gaan luisteren, maar dat vind ik op de Elf altijd een beetje tegenvallen.

elfia3

Oh.. en waar blijft die haul Emmy? Ik heb eigenlijk alleen een muffin en een copic marker gekocht! Meer geld over voor het boekenfestijn en de vrijmarkt dus!

Ben jij wel eens naar een fantasie-evenement geweest?

 

Tags:

Divider

4 responses to “Elfia 2015

 1. Ik ben nu al twee jaar niet mee geweest. Net als jij vind ik het te commercieel geworden. Ik ben dit jaar voor het eerst naar Dutch Comic Con geweest en dat is echt meer iets voor mij.

 2. Nadia

  Jaaaa, ik was er ook op zaterdag! Dit was mijn derde keer, de eerste keer vond ik alles geweldig want alles was nieuw en onbekend. De tweede keer was ook heel leuk met erg veel prachtig uitgedoste mensen. Afgelopen zaterdag vond ik het wat minder, zoals jij ook al zegt veel van hetzelfde en inderdaad weinig zitgelegenheid (bij mooi weer plof je neer op het gras maar dat zat er deze keer niet in) ook vond ik het aantal extreem mooi uitgedoste mensen minimaal. Neemt niet weg dat ik een gezellige dag heb gehad met mijn twee dochters, ik heb jou niet gespot anders had ik een praatje gemaakt!

 3. Nicole

  Leuk verslag.
  Gaaf dat je tas te koop was. En gaaf dat je met Brian en Wendy Froud op de foto bent geweest. 😀
  Ik ben dit jaar helaas niet geweest. Maar gelukkig zijn er nog genoeg leuke fantasy festivals dit jaar om te bezoeken 😉
  Wat ik de laatste jaren wat jammer vind van Elfia is dat ze (dit jaar volgens mij niet) elk jaar een thema hebben, maar dat je er steeds minder van ziet.

  • Ja, die thema’s vind ik inderdaad weinig toevoeging hebben.. Gezien de invulling ervan echt minimaal is. Erg jammer. Naar welke festivals ga je nog meer?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.