Eindeloze verte – De Roos van de strijd – Libba Bray

Geplaatst op 6 december 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Eindeloze verte – De Roos van de strijd – Libba BrayDe Roos van de Strijd (Eindeloze verte) | januari 2011
Aantal pagina's: 453
ISBN: 9789048808168
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Zowel in het rijk als in Gemma's eigen wereld lopen de gemoederen hoog op. Het rijk staat op de rand van een grote oproer. Gemma's vriendinnen en familieleden worstelen met hun eigen problemen. De grens tussen de werelden vervaagt, met desastreuze gevolgen. Ondertussen staat Gemma voor vele dilemma's en vragen. Om de juiste keuzes te kunnen maken zal ze moeten besluiten wie er te vertrouwen is en wie niet en zal ze de duistere kanten van haar eigen ziel onder ogen moeten zien...

In dit laatste deel van de trilogie over het leven van de jonge Gemma Doyle wisselen zinderende spanning, schoonheid en duisternis zich in een razend tempo af, met een onvermijdelijke climax tot gevolg...

Bestel dit boek op bol.com

 
Ik ben een beetje stil nu ik Eindeloze Verte – De Roos van de strijd uit heb… Er werden vermoedens bevestigd, nieuwe verrassingen keken om het hoekje en de typerende stijl die Libba heeft opgezet is weer volop aanwezig. Maar.. het voelt zo vreemd om dit boek uit te hebben. Haast als een anti-climax.
In dit deel vinden er weer ontzettend veel gebeurtenissen plaats en waar ik dit in de andere delen juist een toevoeging vond, had ik bij dit deel af en toe het idee dat het het verhaal ophield. Ik weet niet was het precies is, maar soms het ik echt een gevoel van frustratie waarbij ik de personages wilde toeschreeuwen dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan een luxe bal en status. Gelukkig zorgen de hoofdpersonages er wel weer voor dat ze het vrouwelijke geslacht niet teleurstellen.

Dat vind ik wel mooi aan de hele serie. Het laat heel goed zien hoe de positie van de vrouw in die tijd was en hoe moeilijk het was om dat te doorbreken. Felicity, die echt wel een kreng kan zijn, laat heel goed zien dat er ook in die tijd al vrijgevochten vrouwen bestonden.

Eigenlijk ben ik heel erg op zoek hoe ik nou moet omschrijven wat ik van dit boek vond. Ik vond het echt heel erg leuk, maar het eind stelde me behoorlijk teleur. Ik ga niet zeggen wat precies, want ik wil niet spoilen, maar ik vond het een beetje een domper. Een soort smerig laatste slokje van een glas heerlijk drinken. Terwijl je een heel lekkere laatste slok verwacht.. Snap je wat ik bedoel?

Ook qua ‘hoogtepunt’ vond ik het een beetje tegenvallen. Dit laatste boek heeft in totaal meer dan 800 pagina’s en de daadwerkelijke eindstrijd vond ik behoorlijk snel voorbij.. Het was niet in verhouding.

Wel blijft De Roos van de strijd que sfeer echt heerlijk en kan ik me slecht nog maar één ding afvragen: waarom is hier nog geen film van?four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

One response to “Eindeloze verte – De Roos van de strijd – Libba Bray

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.