Een toffe quote op glas

Geplaatst op 25 maart 2018 door Emmy in Recensie / 3 Comments

Sinds ik als vormgever werk, heb ik een tal van mooie dingen mogen ontwerpen. Bijvoorbeeld vrijwel alle quotekaarten voor de boxen van Celebrate Books. De meeste quotekaarten heb ik netjes in een mapje zitten, als een soort portfolio. Maar soms ben ik zo trots op een quotekaart dat ik het eigenlijk een beetje zonde vind om deze te laten verstoffen. Dus toen ik de kans kreeg om bij de FotoOpGlas.nl een zelfgekozen ontwerp te laten drukken, liet ik deze kans natuurlijk niet liggen!

Ik mocht een Foto Op Glas van 60 x 40 cm bestellen, wat best wel groot is. Ik ging dus op zoek naar een foto of ontwerp wat qua grootte geen kwaliteit zou verliezen, en zo kwam ik uit op de quotekaarten. Ik zocht een quote die ik mooi vond en waar ik zelf door geïnspireerd kon raken; ik wilde hem namelijk op mijn atelier gaan neerzetten!

De foto zou gedrukt gaan worden op plexiglas. Dit is een doorzichtige vorm van plastic; supersterk en niet zo kwetsbaar als glas. Je kunt overigens ook voor andere materialen kiezen, zoals aluminium.

Het bestellen ging erg gemakkelijk; je kiest eerst het bestand (de foto, illustratie of het ontwerp) wat je wilt laten drukken. Vervolgens kun je kiezen voor een aantal opties, zoals het formaat, maar ook het ophang systeem. Overal staat netjes vermeld welke kosten er bij zullen komen. Vervolgens krijg je ook een preview met hoe jouw ontwerp zal worden.

Betalen gaat vervolgens erg gemakkelijk, en binnen enkele dagen heb jij jouw foto al binnen.

Toen mijn Foto op Glas binnenkwam was ik onmiddellijk verrast. Wat was hij groot! En wat was de kwaliteit mooi! Ik kon niet wachten om de beschermende plasticlaag eraf te trekken en het een plekje te geven.

Zoals jullie kunnen zien heb ik gekozen voor een quote uit Wink, Poppy en Midnight. Ik vond dit boek echt fantastisch en ik heb het al meerdere keren gelezen. De quotekaart vond ik zelf ook heel tof, ondanks dat het een van de eerste was die ik maakte. De kleuren spreken me nog steeds enorm aan, evenals de minimalistische vormgeving. Maar vooral de tekst past erg goed bij mij; ik geloof graag in vreemde verhalen. En verhalen zijn nu eenmaal een groot deel van mijn leven.

Mijn werkplek zal dankzij FotoOpGlas een stukje persoonlijker zijn; de kwaliteit en vooral het formaat van mijn Foto op Glas vind ik prachtig. Het is nu echt wat om mee te pronken.

Het bestellen was erg gemakkelijk en de levertijd was ontzettend kort. Dit maakt FotoOpGlas een ideale webshop voor unieke cadeautjes; voor jezelf of voor anderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tof ontwerp, of je favoriete bookstagram foto? Ik denk dat ik in de toekomst nog eens een mooie foto ga bestellen, zodat mijn ontwerpen op een toffe manier echt tot hun recht komen in ons huis.

Deze blogpost is een samenwerking met FotoOpGlas, ik heb een product opgestuurd gekregen in ruil voor een blogpost.

Tags: , ,

Divider

3 responses to “Een toffe quote op glas

  1. Ik heb bij hen mijn trouwfoto, een eigen ontwerp en 2 foto’s op 1 glas van onze vakantie in Amerika besteld. Daar ben ik ook zeer tevreden over. Goede kwaliteit, snelle levering en hele makkelijke website.
    Heel mooi die quote! Erg leuk voor op je werkplekje inderdaad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.