Een Storm van Zwaarden – Staal en Sneeuw (Het lied van ijs en vuur 3A) – George R. R. Martin

Geplaatst op 21 april 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Een Storm van Zwaarden – Staal en Sneeuw (Het lied van ijs en vuur 3A) – George R. R. MartinEen storm van zwaarden: staal en sneeuw | 2014
Aantal pagina's: 623
ISBN: 9789024563951
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Wanneer de slagschaduwen van de winter naderen, raken de Zeven Koninkrijken door bloedveten verdeeld. De leden van de Nachtwacht die de Muur bewaken, bereiden zich voor op de grote kou en op de wandelende doden die onveranderlijk meekomen. Elders...

...in de ijzige streken voorbij de Muur, komt een leger van vogelvrijen bijeen. Zij beschikken over de wilde magie van deze ijswoestenij en maken zich op voor een invasie van het Noordelijke Rijk, waar de jeugdige Robb Stark nog maar zo kort zijn kroon draagt. Robb wordt door bittere gevoelens gekweld - zijn zusters zijn verdwenen, verloren geraakt, dood of overgeleverd aan de grillen van de wrede kindkoning Joffrey, die met meedogenloos harde hand het Zuiden regeert. Het is niet de vraag of, maar wanneer de strijd zal losbarsten.

Koop dit boek bij Bol.com

Sinds ik ook maar één aflevering van deze reeks had gezien, wist ik dat dit echt helemaal mijn ding zou zijn. Ik kocht boek 1 en 2 in de goedkope editie en smulde van elk woord. Maar deel 3, die werd maar niet uitgegeven, tot voorkort. Boek 3, die is opgesplitst in deel A (Staal en sneeuw) en deel B (Bloed en goud). Ik heb zojuist deel 3A gelezen en ben weer helemaal fan.

Dat Luitingh de boeken opnieuw uitbrengt met filmcovers en met een goedkoper prijsje, is een goede zet. Het is alleen jammer dat op het derde boek seizoen 3 (op A) en seizoen 4 (op B) staat. Dit klopt niet helemaal, want sommige gebeurtenissen in de serie verlopen anders dan dat het in de boeken gebeurd. Dit is niet erg hoor, want beiden zijn geweldig.

Als ik dit derde boek (Staal en sneeuw) moet omschrijven in slecht één woord, dan is dat heel gemakkelijk: episch. Want de epos die George Martin neerzet is zo bijzonder en gedetailleerd dat je volledig in de wereld moet duiken om het allemaal goed te kunnen volgen. Al die namen, al die gebeurtenissen. Ergens ben ik heel erg blij dat ik dit boek pas heb gelezen na seizoen 3 gezien te hebben, want dat maakt het toch makkelijker. Daarmee komt ook meteen mijn uitleg met betrekking tot het lezen van de boekenreeks in het Nederlands: ik vind het rustiger voor mezelf om de boeken in mijn moedertaal te lezen. Ik wil niets missen en ontspannen kunnen lezen, zonder dat ik me druk hoef te maken om moeilijke woorden. Misschien dat ik het ooit nog probeer hoor, want mijn vriend heeft ze ook allemaal in het Engels in de kast staan.

Grappig is als je ongeveer tegelijk de de tv-serie leest, je jezelf constant afvraagt: zou dat nu ook al in het boek gebeuren? Was dit nou.. Oh ja, dat was dat stuk! Dat vind ik alleen maar leuk, zeker om de verschillen op te kunnen merken.

Voor mij was het lezen van dit boek weer een heerlijke tijd waarin ik even in een heel andere wereld was. Een wereld vol jonkvrouwen en ridders, bloed en verderf. Ik ben heel erg benieuwd wat boek 3B me zal gaan brengen, en dan denk ik eigenlijk dat ik niet kan wachten tot de volgende delen worden uitgegeven in deze uitgave. Het is bloedstollend spannend en briljant opgezet.

Ik geef toe, niet alle personages vind ik even boeiend. De verhaallijn van Davos vind ik zelf niet zo interessant en Dany (sorry Kaleeshi-fan) vind ik persoonlijk een irritant rotkind – mede door de serie. Andere verhaallijnen van Staal en sneeuw vind ik daarentegen weer geweldig en een enorme toevoeging geven aan scenes van de serie. Hoe dan ook, deze serie blijft een aanrader voor iedereen! Want als zelfs mijn zusje de tv-serie kan waarderen, dan kan ik me niet voorstellen dat jullie het niks vinden.

five-stars

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Een Storm van Zwaarden – Staal en Sneeuw (Het lied van ijs en vuur 3A) – George R. R. Martin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.