Een storm van zwaarden – bloed en goud (deel 3.2) – George R. R. Martin

Geplaatst op 13 juli 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Een storm van zwaarden – bloed en goud (deel 3.2) – George R. R. MartinEen storm van zwaarden: bloed en goud | 2008
Aantal pagina's: 608
ISBN: 9789024556731
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Onverminderd geselen kleine en grote veldslagen het continent Westeros. Verbonden worden even snel verbroken als ze worden gesloten, verraad woekert als een besmettelijke ziekte.
Huis Lannister heeft zijn greep op de IJzeren Troon verstevigd, maar het zwarte schaap van de familie, Tyrion Lannister, verzet zich in stilte tegen de machinaties van zijn in intriges bedreven zuster, die zowel zijn vader als zijn verwende neef manipuleert.
Robb Stark heeft andere problemen. Hij is gedwongen zijn jonge koninkrijk te verdedigen tegen de plunderingen van de Grauwvreugdclan, die het Noorden wil opeisen. En ook Jon Sneeuw staat voor een moeilijke keuze: vertrekken van de Muur of het hoofd bieden aan de strijdmacht die aan de andere kant optrekt? Een continent verderop nemen de krachten van Daenerys Stormgeboren en haar draken met de dag toe.
Wie zal overwinnen? Wie zal verliezen?

Koop dit boek bij bol.com

Reikhalzend kijk ik elk jaar weer opnieuw uit naar een seizoen Game of Thrones, want man, wat is die serie goed. En wat ik ook heel goed vind is dat Luitingh Sijthoff de boeken opnieuw uitgeven als (hele dikke) paperbacks, ongeveer tegelijk met de komst van een nieuw seizoen. Ik besloot het desbetreffende boek steeds net na het seizoen te lezen, dus vandaar dat ik (nu pas) dit tweede deel van het derde boek (snap je me nog?) heb gelezen: Een Storm van Zwaarden deel twee: bloed en goud. Ik zou mijn mening over het boek kunnen samenvatten in een enkel klein zinnetje twee kleine zinnetjes: IK WIL MEER! Waar blijft de rest?

Ik kan niet wachten op en het nieuwe seizoen en het lezen van boek 4, want wat was dit boek weer geweldig. Ik vind de vele POV een toevoeging, maar ik merk wel dat ik er in mijn hoofd de tv serie naast leg om de personages beter te plaatsen. Want het zijn er VEEL. Ergens vind ik het dan ook heel knap dat mijn moeder (die ondertussen alle boeken heeft gelezen) alle personages kan onthouden en onderscheiden. Ja jullie horen het goed, mijn moeder is helemaal GoT fan en loopt voor op mij! Applausje voor mijn lieve mama!

Wat ik wel erg merkte is dat dit de tweede helft van een mega dik boek is. Hierdoor gebeurden er relatief veel schokkende dingen in een keer, die nog steeds schokkend waren, maar minder schokkend dan in de serie (vind ik). Ik was natuurlijk al een beetje voorbereid door HBO, maar toch. Het ging zo rap achter elkaar dat je je kunt afvragen of het beter was geweest alle schokkende stukken een beetje te spreiden. Maar aan de andere kant, het is dus een tweede helft van een boek, dus dan is het logisch dat er meer gebeurt. Ik kan me dan ook geen moment herinneren dat ik het saai vond worden. Wel dat sommige dingen wel erg snel werden verteld. Bijna zakelijk. Af en toe miste ik de emoties in de tekst, maar die vul je als lezer zelf wel weer in.

Zelfs met die minpuntjes blijft Storm van Zwaarden een bizar briljante epos dat zo ontzettend groot geworden is, zonder dat iedereen er in verzuipt. Hou je van fantasy, historie, de drama van koninklijke families, bloedmooie mannen en schone dames? Of allemaal? Dan ben je een soort van verplicht aan jezelf om je te wagen aan deze mega dikke boeken. Laat de grote hoeveelheid pagina’s geen reden zijn om deze serie links te liggen. Want. Te. Awesome.

five-stars

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Een storm van zwaarden – bloed en goud (deel 3.2) – George R. R. Martin

  1. Ik ben begonnen in het tweede boek, maar heb het even aan de kant gelegd. Ik vind ze erg goed maar ook erg dik haha. Maar het feit dat ik de serie volg doet er niets aan af dat ik de boeken ook echt heel mooi vind. Je krijgt toch wat meer diepgang in het verhaal en de personages

    • Ja dat vind ik ook! Ik heb sinds seizoen 1 steeds het boek vlak na het seizoen gelezen.. Dat hielp echt om de personages uit elkaar te houden en bepaalde gebeurtenissen gemakkelijker te plaatsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.