Een feestmaal voor kraaien (Game of Thrones #4) – George R. R. Martin

Geplaatst op 9 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Een feestmaal voor kraaien (Game of Thrones #4) – George R. R. MartinEen feestmaal voor kraaien Serie: Game of Thrones #4
Andere boeken in deze serie: Een storm van zwaarden: staal en sneeuw
Uitgever: LS Amsterdam | maart 2015
Genres: High Fantasy, Fantasy
Aantal pagina's: 832
ISBN: 9789024566976
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De Zeven Koninkrijken zijn verdeeld...
Met de dood van Robb Stark is de opstand van het noorden in één klap een halt toegeroepen. Stannis en zijn leger zijn noodgedwongen ingetrokken bij de Nachtwacht. Achter de Muur loert echter een onheilspellende vijand... En op de IJzerlanden heeft een nieuwe, wrede koning de plaats ingenomen van Balon Grauwvreugd.
In het zuiden is Koningslanding nog altijd niet hersteld van de dood van de monsterlijke kindkoning Joffry en diens grootvader, Tywin Lannister. Cersei heeft de IJzeren Troon in haar macht, maar het is de vraag voor hoelang. De schulden van het rijk lopen op, en oude en nieuwe vijanden dienen zich aan...

Ik denk dat ik de Game of Thrones tv-series een van de meest epische series ooit vind. Elk jaar wordt er – tijdens een seizoen – door LS Amsterdam ook een nieuw boek uitgegeven in midprice edition. Dit vind ik altijd een prima gelegenheid om het boek aan te schaffen en het is ondertussen dan ook traditie geworden om na het seizoen een boek te lezen. Het gevolg is dan ook dat ik nog niet alle boeken van Een lied van ijs en vuur, zoals de serie echt heet, heb gelezen. Onlangs las ik het vierde deel Een feestmaal voor kraaien, wat een deel van afgelopen seizoen verteld en waarbij slechts een aantal personages hun verhaal vertellen.

Dit was meteen ook het meest lastige van het verhaal. We hebben kennisgemaakt met zo veel personages in de eerdere boeken, dat het even wennen is om hun verhaal niet te lezen in dit boek. Ik weet dat zij weer in het volgende deel aan bod komen, maar ja, daar moet ik dus weer op wachten. Hoewel ik alle personages die in dit boek hun verhaal vertellen interessant vind, zijn het niet de personages met de meeste actie. Het gevolg was een boek vol detail en ontwikkeling, maar met minder rondvliegende hoofden en zenuwslopende gebeurtenissen.

Ondanks dat gemis, zijn er wel een aantal ontwikkelingen binnen het verhaal die er voor zorgen dat het allemaal boeiend blijft. Je leert Dorne kennen, Vrouwe Steenhart heeft een rol en Asha speelt een veel grotere rol. Eigenlijk allemaal dingen die ik miste in de serie…

George R.R. Martin is een meesterverteller die de tijd neemt om zijn verhaal te ontluiken. Ik snap nu heel goed waarom mensen het wachten een beetje zat zijn, maar ik snap ook wel weer dat Martin de tijd nodig heeft om de boel kloppend te krijgen. Er zitten zo belachelijk veel (bij)personages in! Door alle details is het soms lastig bijblijven. Het boek is te complex om eventjes luchtig tussendoor te lezen. Maar nog steeds geweldig.

Ik ben blij dat ik een dans met draken nog voor de boeg heb. Met een beetje mazzel is er daarna eindelijk een nieuw deel verschenen. Maar ik denk wel dat ik even moet wennen aan het feit dat in dat deel weer enkel de andere personages aan het woord komen. Ach… Het enige waar ik echt om vraag is een aantal ‘WTF’ heftige momenten.. Maar die komen er vast!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

4 responses to “Een feestmaal voor kraaien (Game of Thrones #4) – George R. R. Martin

  1. Ik heb ook veel negatieve commentaar gelezen omdat bepaalde personages in dit deel niet aan bod kwamen, maar ik vind het vergelijkbaar met de serie van Het Rad des Tijds. Daarin heb je ook een aantal boeken waar bepaalde personages niet aan bod komen omdat het verhaal anders aan vaart mist. Voor deze serie vond ik dat ook een goed keuze trouwens. Zo heb je binnen een boek een aantal verhaallijnen die je goed kan volgen. Meerdere verhaallijnen die over twee boeken lopen kunnen namelijk wel wat moeilijker te volgen zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.