Dylan (Middernacht #4) – Lara Adrian

Geplaatst op 28 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Dylan (Middernacht #4) – Lara AdrianDylan Serie: Middernacht #4
Andere boeken in deze serie: Gabrielle
Uitgever: LS Amsterdam | 15 november 2013
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789024562763
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Journaliste Dylan Alexander stuit bij de ontdekking van een verborgen tombe op een wereld vol duisternis en geheimen. Zo ontmoet ze de aantrekkelijke vampier Rio, die haar onbedoeld meesleurt in zijn strijd tegen de wilde onsterfelijken die de mensenwereld bedreigen. Als Dylan vervolgens een schokkende link ontdekt tussen haar eigen verleden en dat van Rio, moet ze kiezen: Rio's duistere wereld verlaten, of alles riskeren voor de man die haar ware passie heeft laten zien...

Dylan is het vierde deel van de Middernacht serie alweer. En hoewel er gewerkt wordt met een bepaalde formule, ben ik het nog niet zat. De formule: vrouw tussen de 25-35 jaar oud komt via een bepaalde gebeurtenis in aanraking met een geheimzinnige en bloed sexy man. Ze komt er achter dat hij een vampier is. Afgunstperiode. Goedmaak seks (want we verlangen toch naar elkaar) en tot slot gebeurt er nog wat heftigs, maar komen ze uiteindelijk echt bij elkaar. Tot nu toe zien de boeken er globaal gezien zo uit, maar zijn er toch steeds voldoende verschillen (en spannende stukken) om te blijven lezen.

Dylan is weer een vrouw die geen benul heeft van het bestaan van vampiers en die tijdens een vakantie deze wereld wordt ingetrokken. Zij en Rio blijken al snel veel meer voor elkaar te voelen, maar Rio worstelt nog met zijn verleden met het verraad van Eva. Het verhaal begint ook een beetje met Eva, waardoor ik even op het verkeerde been werd gezet wat betreft het uiterlijk van Dylan (die totaal niet overeenkomt met het meisje op de kaft!)

Het verhaal leest ontzettend lekker weg en de focus ligt echt helemaal niet zo op de seks. Het komt er wel in voor, maar ik na 4 boeken echt niet zo spannend meer (tja, dat is dan wel weer jammer). Wat Lara dan wel weer goed heeft gedaan is om de erotiek niet te veel terug te laten komen; het is geen 50 tinten. Het bevat ook echt wel een spannend verhaal wat verweven is met de andere boeken.

Ik heb weer erg genoten van dit spannende vampierverhaal en vloog er echt door heen. Wel jammer vind ik dat de andere stamvrouwen behoorlijk afwezig zijn.. Alleen Tess laat een vertoning (met een verrassing) zien. Juist de terugkeer van andere stamvrouwen vind ik leuk, omdat zij de ontwikkeling van het gehele verhaal laten zien. Want dat is er ook nog. Het is echt geen reeks dat bestaat uit een aantal losse boeken die een vrijbrief bieden voor heel veel seks met vampiers; vooral het onderliggende verhaal, de spanning, maakt deze serie juist zo heerlijk om te lezen. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren.

Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat ik niet kan wachten om ook het vijfde deel te gaan lezen. En stiekem hoop ik deel 6 en 7 ook binnenkort te vinden op het boekenfestijn. Want ik wil meer sexy vampiers! Dylan was weer een heerlijk boek.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

6 responses to “Dylan (Middernacht #4) – Lara Adrian

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.