Dutch Comic Con 2017 komt er weer aan

Geplaatst op 9 maart 2017 door Emmy in Evenement / 11 Comments

Over een kleine 2,5 week is het weer zover; dan wordt de jaarbeurs in Utrecht omgetoverd tot hét nerdevent van het land. Liefhebbers van comics, series, films, boeken, superhelden, games en animaties, cosplay komen samen op Dutch Comic Con.

In het weekend van 25 en 26 maart wordt ditmaal alweer voor de derde keer Dutch Comic Con georganiseerd. Dit enorme popculture evenement brengt liefhebbers van allerlei media samen en vorig jaar vond ik het echt een fantastische beleving. Ik vind het zo tof dat deze comiccon elk jaar succesvoller lijkt te worden en een vaste speler tussen alle evenementen is geworden. DCC is niet meer weg te denken en dat willen we ook niet, toch?

Dit is waarom DCC zo vet is

 • Moet. Alles. Kopen.
 • Beroemdheden spotten (en met ze op de foto gaan en een handtekening scoren).
 • Funkopops
 • Fancy Harry Potter en Supernatural merch scoren.
 • Oeh, pretty cosplay
 • Vette stands van series of bedrijven waar je toffe dingen kunt doen (lees: freaky foto’s maken, een nep tattoo zetten, nog meer vette foto’s maken).
 • Nieuwe games spelen
 • Meer funkopops
 • Toffe lezingen en workshops
 • Panels van je favo acteurs
 • Er komen ook auteurs (ook YA! AAAAH)
 • Uren chillen bij Zilverbron
 • Andere uren chillen bij andere bekenden
 • En het is gewoon mega gezellig.

Het tofste van dit soort evenementen vind ik dat mensen van alle lagen van de samenleving (oud, jong, rijk, arm) een fantastische tijd beleven. Wat de verschillen ook zijn, de passie voor popcultuur brengt ons allemaal bij elkaar. Of je nu alleen gaat of met een groep, het is altijd gezellig. Ik als blogger heb er behoefte aan om dingen echt te ervaren en op evenementen als Dutch Comic Con heb ik het gevoel dat het kan. Ik ontmoet mensen die ik eerst alleen online leek te kennen. Mensen die ik zelden zie, maar juist ontmoet op dit soort evenementen. Het wordt weer een groot feest.

Vorige jaar maakte ik deze vlog:

Hierin krijg je meteen een beetje een beeld van de sfeer van Dutch Comic Con!

Kaarten zijn hier te scoren en het programma is op deze pagina in te zien.

Ben jij wel eens naar Dutch Comic Con gegaan? Ga je dit jaar? Ik hoor het graag van jullie!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

11 responses to “Dutch Comic Con 2017 komt er weer aan

 1. Ik ga dit jaar ook naar DCC! Mijn verhaal is namelijk genomineerd, dus ik heb een kaartje gewonnen (mijn verhaal heet “Duisternis”, alleen de uiteindelijke winnaar wordt bepaald door de meeste stemmen: http://www.dutchcomiccon.com/nl/Programma/Show_Features/Fantastic_Story_Competition ) . Maar heb dus sowieso al een ticket 🙂
  Vorig jaar was ik ook een dagje gegaan en toen heb ik ook mooie boeken gevonden! Mijn verslag van vorig jaar staat hier: https://selenejapan.wordpress.com/2016/03/29/%e3%83%a6%e3%83%88%e3%83%ac%e3%83%92%e3%83%88%e8%a1%97%e3%81%a7%e3%81%82%e3%81%a3%e3%81%9f%e3%80%8c%e3%83%80%e3%83%83%e3%83%81%e3%83%bb%e3%82%b3%e3%83%9f%e3%83%83%e3%82%af%e3%83%bb%e3%82%b3%e3%83%b3/

 2. Hoi Emmy! De vlog ziet er erg gezellig uit! Het lijkt me ook een erg leuk evenement. Ik vroeg me alleen af hoe groot het boekendeel is. Als je alleen voor de boeken gaat, kun je dan ook een dagdeel vullen?

 3. Ik ben vorig jaar en het jaar ervoor geweest, maar deze keer sla ik over omdat ik volgende maand naar London ga en ik kan mijn geld daar beter spenderen. Vind ‘t wel jammer, maar er komen sowieso ook geen acteurs waarbij ik iets heb van ‘die MOET ik ontmoeten’, en dat is voor mij wel de voornaamste reden om te gaan. Volgend jaar weer! 😀

 4. Leen

  Jeetje wat druk ???
  Ik kon je filmpje niet eens volledig uitkijken, ben helemaal overprikkeld nu, ik bibber er gewoon nog van en ik was er niet eens bij ?
  Bedankt voor deze vlog, nuweet ik dat dat het waarschijnlijk toch echt niet haalbaar is voor me voorlopig… Best wel duur als ik het niet eens een half uurtje zou kunnen volhouden ?
  En ik wil zo graag eens gaan! ?
  Veel plezier aan iedereen die wel kan gaan ?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.