Droomdagboek

Geplaatst op 11 mei 2011 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Sinds een paar maanden hou ik heel braaf een dromendagboek bij. Nu hoor ik je al denken: waarom zou je dat doen, en wat is het verschil met een normaal dagboek?
Zoals het woord al zegt is een dromendagboek een dagboek waarin je je dromen opschrijft. Niet de dingen die je wil bereiken, maar de beelden die je ziet die je slaapt en opschrijft als je wakker wordt en de droom nog herinnerd. Ik droom veel en sommige dingen wilde ik graag langer onthouden dan een paar minuten. Opschrijven is hiervoor een goede manier.
Ik was vastbesloten om dit keer echt vol te houden om zo veel mogelijk in mijn dromendagboek te schrijven. Dat lukt uiteindelijk niet elke dag, en ik gebruik hem ook voor het beschrijven van dingen die ik buiten mijn slaap om zie, zoals een soort reizen, maar ook verschijningen en dat soort dingen. Dit maakt het voor mij echter specialer dan een gewoon dagboek, zelfs een droomdagboek, omdat het een persoonlijk boekje wordt waarin je mijn (spirituele) ontwikkeling kan natrekken. Ook heeft het me al een paar geholpen om dingen terug te halen die later van belang bleken.
Daarnaast helpt het me om orde op zaken te zetten en te achterhalen wat terugkerende elementen uit mijn dromen zijn en natuurlijk: wat betekenen die elementen? Heel interessant allemaal om dromen te verklaren, maar ik hou niet van boekjes met lijsten waar staat beschreven wat het betekend als er een ekster op het hoofd van je overleden oma poept terwijl zij haar fiets wast. Ik wil dat zelf verklaren, aan de hand van persoonlijkheden en de dingen die er nog meer op te pikken zijn bij mensen. Maar wat moet je daarvoor doen? Vaak schrijven.
Nu moet ik dus toegeven dat ik nu eenmaal geen goed dagboek materiaal ben, en dus echt niet elke droom opschrijf, maar ik probeer mijn leven te beteren. Heus waar! En ik weet zeker dat, als deze vol is, ik gewoon met een volgende begin. Ik weet immers zeker dat de dromen niet zullen stoppen.

Tags:

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.