Drager van de Wolvenvacht (De Saga van de Eilanden van het Licht #1) – Juliet Marillier

Geplaatst op 28 maart 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Drager van de Wolvenvacht (De Saga van de Eilanden van het Licht #1) – Juliet MarillierDrager van de Wolvenvacht door Juliet Marillier
Ook door deze auteur: Dochter van het woud
Serie: De Saga van de Eilanden van het Licht #1
Uitgever: LS Amsterdam | Juni 2006
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 514
ISBN: 9789024556083
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Tijdens de Noorse invasie van de Orkney-eilanden in de negende eeuw moet een Vikingkrijger kiezen tussen trouw zijn aan zijn eed en de slachtoffers te hulp komen.

Juliet Marillier is een fantastische auteur als je verliefd bent op historische verhalen met een mythisch tintje. Ik las al eerder een serie van haar en toen ik deze goedkoop tegenkwam – echt al jaren terug – en las dat het over Vikingen ging, was ik meteen overtuigd. Dit zou vast mijn ding zijn! Een paar weken terug besloot ik om Drager van de Wolvenvacht eindelijk eens onder het stof vandaan te halen.

Dit boek gaat over een jonge krijger die nieuws anders wil dan een drager van de Wolvenvacht te worden, zodat hij mee mag op (stroop)tochten naar andere landen en mag vechten in naam van Thor. Hij wordt hierin meerdere malen beproeft op het gebied van trouw. Blijft hij trouw aan zijn eed of zal hij toch zijn slachtoffers helpen, terwijl hij daar de toorn van Thor misschien over zich af zal roepen?

Ik hou enorm van historische fantasy en op het moment van lezen had ik daar ook erg veel behoefte aan. Dat was de belangrijkste reden om Drager van de Wolvenvacht op te pakken. Haar andere boeken vond ik namelijk fantastisch: ik droomde er heerlijk in weg vanwege de Keltische setting en de boeiende personages. In eerste instantie heb ik dat bij dit boek ook ervaren: het had een fijne sfeer die goed paste bij de tijd en de details maakte het boek ontzettend levendig.

Toch moet ik bekennen dat het geen enorm blijvende indruk heeft achtergelaten. Ik vond het zeker een vermakelijk boek en ik heb er echt ingezeten tijdens het lezen, maar nu, een paar weken later, is heel veel al weggezakt. Desondanks verwacht ik wel dat ik het vervolg wil gaan lezen.

Het boek viel me enigszins tegen, omdat het me niet zo ontzettend wist te betoveren als haar andere werk. Desalniettemin is het wel erg goed geschreven en weet ze als geen ander mythes en legendes te verwerken in een fantastisch verhaal vol levendige personages. Soms gebeurt het dat een historisch verhaal als dit meer lijkt op een opsomming van historische gebeurtenissen en feitjes, maar dat is hier absoluut niet het geval.

De sfeer in Drager van de Wolvenvacht is zoals ik een historische fantasy wil hebben: alsof ik me echt in een ander tijdperk waan.

Mocht je dol zijn op historische fantasy met invloeden van mythologie (en in dit geval Vikingen), dan is Drager van de Wolvenvacht iets voor jou. Het zal misschien niet heel gemakkelijk zijn het boek te vinden, maar een beetje zoeken levert vast genoeg op!

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Drager van de Wolvenvacht (De Saga van de Eilanden van het Licht #1) – Juliet Marillier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.