Dochter van de Scharlaken Rozen – Chloe Gong

Geplaatst op 13 mei 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Dochter van de Scharlaken Rozen – Chloe GongDochter van de Scharlaken Rozen door Chloe Gong
Serie: Verboden duet #1
Uitgever: Boekerij | Februari 2023
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 532
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
two-half-stars

Meeslepende en romantische fantasy voor fans van S.A. Chakraborty, Sarah J. Maas en Holly Black

Shanghai, 1926. Een bloedvete tussen twee bendes kleurt de ­straten rood en laat de stad achter in hulpeloze chaos. In het oog van de storm staat Juliette Cai: de achttienjarige erfgename van de Scharlaken Rozen, een netwerk van criminelen dat zich ver boven de wet waant. Hun enige rivalen zijn de Witte Magnolia’s, een beruchte bende die al generatieslang tegen de Scharlaken Rozen vecht. Aan het hoofd staat hun erfgenaam, Roma Montagov, Juliette‘s eerste liefde... en de eerste die haar verried.

De genadeloze machtsstrijd is niet het enige wat de straten onveilig maakt. Een duistere kracht drijft mensen letterlijk tot waanzin. Als de eerste dodelijke slachtoffers vallen, wordt de noodtoestand uitgeroepen. Is het een besmettelijke ziekte? Schuilt er een monster in de schaduwen? Als erfgenamen van de machtigste bendes zullen Juliette en Roma hun krachten moeten bundelen om de inwoners te beschermen. Voordat er niemand meer is om over te heersen.

Met mij waren er velen met hoge verwachtingen aan het wachten op de vertaling van These Violent Delights. Boekerij heeft weer een prachtige limited edition gemaakt van Dochter van de Scharlaken Rozen en dat droeg bij mij alleen maar meer bij aan hoge verwachtingen. De vraag is nu natuurlijk: werden deze verwachtingen waargemaakt?

De jaren 30 van de 20e eeuw heerst er een vloedvete tussen twee bendes in de straten van Shanghai. Niemand is zijn leven zeker, ook niet de de 18-jarige erfgenaam van de Scharlaken Rozen: Juliette Cai. Hun grote tegenstander noemen zich de Witte Magnolia’s en aan het hoofd staat Roma Montagov. Niemand mag weten dat hij een Juliette een relatie hebben gehad.

Als er een duistere kracht mensen letterlijk tot waanzin drijft – tot de dood, moeten ze hun krachten bundelen om de inwoners van Shanghai te beschermen. Zonder inwoners immers geen macht.

Ik ben het schrijven van mijn mening ontzettend aan het uitstellen, omdat ik had gehoopt dat ik iets anders kon vertellen. Helaas vond ik het verhaal niet zo goed.

Dat lag niet aan de prachtige editie, niet aan de vertaling, maar wel aan mijn hoge verwachtingen. En zelfs als ik die probeer bij te stellen, lukt het me gewoon niet om enthousiast te zijn over dit boek.

Kijk, qua fundering klinkt het boek echt episch. Een verhaal vol intriges en een setting die je haast kunt ruiken. Maar dat miste ik juist een beetje. De sfeer kwam op mij niet over en ik had echt nul komma niks noppes nada klik met de personages. Hierdoor kon het me echt mijn reet roesten wat ze overkwam en daardoor heb ik me op den duur echt door het boek heen moeten worstelen.

Deze Romeo en Julia hertelling (maar dan met gangsters) vond ik niet lekker lezen, waardoor ik niet kon genieten van het heerlijke mysterie rondom het virus (dit vond ik echt tof, maar van mij had het een nog prominentere rol mogen innemen) en ik had graag nog meer over de stad gelezen (zonder te verzuipen in zinnen waarvan ik dacht: ‘huh?’).

Gelukkig is het merendeel van de lezers wél positief en kan het gewoon liggen aan het feit dat het boek me op dat moment totaal niet lag. Mocht ik het toch willen herlezen heb ik geluk: het grootste gedeelte is al zover weggezakt dat het praktisch zal lijken alsof ik hem voor het eerst lees.

two-half-stars

Tags: , , ,

Divider

3 responses to “Dochter van de Scharlaken Rozen – Chloe Gong

  1. Ik was iets positiever, maar kan me wel heel erg in je mening vinden, vooral over de personages. Ik vond het geheel ook wel een beetje voortkabbelen. Het einde boeide me echter wel genoeg om door te willen lezen en ik vind het idee en de setting zó origineel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.