Dingen die ik in de vakantie wilde doen, maar niet deed & wat juist wel.

Geplaatst op 4 september 2021 door Emmy in Persoonlijk / 0 Comments

De vakantie… ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb altijd een hele lijst met dingen die ik wil doen. Dingen die ik voor me uit het geschoven omdat ik ‘een weekend dag echt niet bezig wil zijn met het opruimen van die ene kast’ of juist dingen waar ik anders nooit de tijd voor zou nemen. Ik was weer lekker ambitieus en maakte een hele lijst. Het ene lukte, het andere niet.

Over sommige dingen ben ik niet zo rouwig dat ik ze nog verder vooruit heb geschoven. Zo belangrijk waren ze niet. Zo heb ik mijn Letters & Lights voorraadkast en inpaktafel wel helemaal opgeruimd, evenals een kastje waarin ik allemaal schilderspullen vond, maar het ik de rest van de zolder gelaten voor wat hij is. Ik kan me rot gaan voelen dat het niet lukte, of juist bedenken welk volgende hoekje ik aan ga pakken in de volgende vakantie.

Ook had ik bedacht dat ik eindelijk seizoen vier van Vikings zou gaan kijken. Maar… dat kwam er niet van. Ik keek wel AJ & the queen en Never have I ever seizoen 2. Series die ik wel kan kijken als Lily beneden is. Vikings is niet bepaald peuterproof. Er komen echter vast wel momenten in de avond om de serie verder te gaan kijken, vooral nu Lily echt met de pot mee kan eten en wat geduldiger is als ik in de keuken sta. Yay voor een nieuw avondritueel.

Naast de zolder wilde ik ook de keukenkastjes en de kast onder de trap aanpakken. De keukenkastjes zijn opgeruimd en gesopt, de trapkast… not so much. Maar dat heeft ook geen mega haast. Wél hebben we een aantal dingen in de woonkamer aangepakt door een tripje naar IKEA te maken en hebben we éindelijk een mooi nieuw kleed waar ik – en Lily en de katten – echt dol op zijn. Winst!

Ik had met meer mensen willen afspreken en ook graag bij opa en oma langsgegaan. Helaas is dat er nog niet van gekomen. Maar we zijn wél lekker op vakantie geweest en ik heb lange tijd mijn vriendinnen niet zo vaak gezien. Zo gingen we uit eten en zijn we ook een dag naar de Efteling geweest. Het was genieten, vooral na die ellendige covid periode! Ik mag qua sociaal vlak echt blij zijn dat ik zoveel heb kunnen doen. Plus ik heb ook heerlijk veel gelezen & vond het erg belangrijk om rust te pakken. En ook te leren pakken.

Tot slot het creatieve vlak. Ik wilde echt heel veel tekenen. Vooral lekker voor mezelf bezig zijn op creatief vlak. Dat is deels wel gelukt en deels niet. Dat wat ik heb gemaakt ben ik heel blij mee en inspireerde me enorm. Ik heb ook minder geschreven dan ik eigenlijk ambieerde, maar die pauze had ik ook echt wel nodig om mijn inspiratie-tank bij te vullen.

Ondertussen heb ik de ‘in zomervakantie’ lijst uit mijn TO DO app verwijderd. Alles is doorgeschoven of afgestreept en het is mooi zo. Ik heb fijne dingen gedaan, mooie dingen gezien en ben tot rust gekomen. Ik ben naar de Efteling geweest, naar Drenthe, alleen naar de Sauna. Het was een fijne tijd die we vooral als gezin hebben kunnen samenbrengen. En dat werk nu weer gaat beginnen, vind ik helemaal oké. Ja, ik vind het spannend omdat ik een opleiding erbij ga doen en al allemaal leuke afspraken heb staan en omdat het weer vol in het ritme komen is… Dat ritme vind ik ook wel heel fijn. Ik heb nieuwe inspiratie, nieuwe rust en nieuwe energie. Laat de leerlingen maar komen!

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.