Deze boeken neem ik mee naar Schotland

Geplaatst op 20 april 2019 door Emmy in Boeken / 6 Comments

Een van de grootste dilemma’s van een veel-lezer: hoeveel boeken neem ik mee op vakantie, en WELKE DAN!? Deze keuze is reuze, vooral als je meer dan 140 ongelezen boeken in je kast hebt staan. Binnenkort ga ik (eindelijk!) genieten van een welverdiende vakantie waar ik ontzettend naar uitkijk. Al weken ben ik bezig met de voorpret: dingen bekijken van de plekken die we gaan bezoeken, bepalen welke jurkjes ik meeneem.. Maar ook welke boeken ik in hemelsnaam mee ga nemen. En dat is me toch een opgave!

We gaan met de boot en met de bus, dus ik theorie zou ik een hutkoffer mee kunnen nemen en daar al mijn 140 boeken in kunnen proppen. Het feit wil alleen dat ik die koffer moet meesjouwen en ik maar 9 dagen weg ben. Nu weet ik dat ik veel kan lezen in 9 dagen (vooral als ik lekker weg ben), maar we gaan mee met een rondreis met veel excursies. Dus alleen maar lezen is er niet bij. Maar misschien lees ik ook wel heel veel, als ik op de boot word gedwongen om te gaan liggen (helaas, ik word zeeziek).

Dit maakt de keuze allemaal niet veel makkelijker, niet?

Vond ik dus ook.

Ik had mezelf voorgenomen om één fysiek boek mee te nemen en daarnaast mijn ereader, waar ik een aantal van mijn ongelezen boeken op heb gezet (lang leve fijne ebookdeals!). Dit scheelt superveel gewicht en zorgt dat ik genoeg ruimte heb om in Schotland boeken te kopen (win-win!). Maare, wat als mijn ereader nu stuk gaat?

Dan heb ik dat ene boek nog. En dan kan ik toch een boek kopen?

Maar we hebben niet op alle plekken een boekwinkel tot onze beschikking. Ook al is de eerste stop Edinburgh en weet ik daar een aantal supertoffe boekenwinkels te vinden, ik durf het niet aan om slecht één fysiek boek mee te nemen. Daarom neem ik er twee mee. Denk ik. Hoop ik.

Allereerst neem ik mijn Schotse editie van Harry Potter mee. Ik kocht Harry Potter and the Philosopher’s Stane vorig jaar op YALC, toen ik besloot dat ik – net als een oud klasgenoot – van elk land dat ik ga bezoeken het eerste deel wil kopen. Het lijkt me supergrappig om in de buurt van filmlocaties te zijn, terwijl ik de Schotse versie van het boek lees. Wie weet helpt het me ook om de locale bevolking beter te begrijpen.

(Wie durft erom te wedden dat ik net als de twee keer dat ik in Ierland was, wordt aangesproken door touristen om de weg te vragen?)

Ook neem ik mijn splinternieuwe editie van Vlam mee. Ik kijk er enorm naar uit om verder te gaan met dit bijzondere verhaal.

Daarnaast neem ik dus mijn ereader mee, volgeladen met toffe boeken. Ik kan moeilijk inschatten wat ik precies ga openen. Nu ben ik nog bezig in Amber & Dusk, dus dat is de eerste… En ik verwacht dat ik daarna The supervillain and me oppak. Gok ik.

We gaan het zien!

Wat raad jij mij aan om te lezen of te kopen in Schotland?

Tags:

Divider

6 responses to “Deze boeken neem ik mee naar Schotland

  1. Wat tof dat je naar Schotland gaat! Welke plekken gaan jullie bezoeken? (Dit heb je waarschijnlijk al in een eerder artikel verteld, wat ik heb gemist, oeps.)
    De e-reader is ideaal voor op vakantie, al blijf ik het net als jij ook heerlijk vinden om uitgebreid na te denken over welke boeken de eer krijgen op een speciale plek gelezen te worden. Ik kies dan meestal voor mijn lievelingsschrijvers, omdat ik dan weet dat die boeken me altijd wel bevallen. En natuurlijk moet er ook minstens één papieren boek mee, want stel je voor dat de e-reader kapot gaat en er is toevallig geen boekwinkel in de buurt en je zit zonder boek, dat kan natuurlijk niet. Veel plezier met voorpret en reizen!

  2. Gaaf zeg Schotland! Daar gaat mijn schoonfamilie deze zomer ook heen. Ik wist helemaal niet dat harry potter ook in het schots vertaald was, gaaf! Benieuwd of dat nou ook veel moeilijker leest dan engels

  3. Evi

    Als ik op vakantie ga, dan Eem ik meestal altijd alleen mijn e-reader mee. Ik vertrouw erop dat deze niet stuk gaat tijdens mijn reis. Ik zou anders zoveel boeken willen meenemen en dat gaat te zwaar worden. Superleuk dat je die editie van Harry Potter meeneemt, ik ben benieuwd hoe je leeservaringen daarmee zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.