December verlanglijstjes

Geplaatst op 3 december 2019 door Emmy in Persoonlijk / 11 Comments

December is voor mij altijd een enorme feestmaand: ik doe meestal mee met een aantal lootjes (dit jaar met beide leesclubs), we vieren Sinterklaas uitgebreid bij mijn schoonfamilie en vieren kerst met mijn familie. Ik vind het altijd een heel gepuzzel om verlanglijstjes te schrijven en mijn best te doen geen overlap te veroorzaken. Waarom dit zo lastig is? Vaak heb ik maar een aantal dingen die ik écht heel graag wil hebben. Ook qua boeken.

Nu had ik dus verschillende lijstjes, maar heb ik voor kerst gewoon mijn link naar mijn lijstjespagina gedeeld. Vaak moest ik terugkijken: wat had ik ook al weer gevraagd?

Vooral toen die enorme amazon-sale zich aandiende, raakte ik ergens een beetje in paniek. Er waren zooo veel boeken van mijn lijstje die opeens ontzettend goedkoop waren. Shit, moest ik die dan laten gaan puur omdat er ergens een kans bestond dat iemand hem voor mij zou kopen? Wat als ik die boeken dan niet kreeg, terwijl dit de boeken waren die echt hoop op mijn lijstje stonden.

Uiteraard nam ik het risico. Sorry postbode, voor die 17 boeken. No shame.

Welke boeken staan er hoog op mijn wishlist

Er staan een aantal boeken hoog op mijn verlanglijstje. Deze boeken zou ik zelf met boekenbonnen kopen als achteraf blijkt dat ik ze niet gekregen heb.

Harry Potter and the Goblet of Fire Illustrated edition
Ninth House
Crooked Kingdom

Uiteraard staan er meer boeken op mijn lijstje, maar deze vier wilde ik graag even extra uitlichten. SO PRETTY.

Maar voor het eerst staan er natuurlijk ook heel veel andere zaken op mijn verlanglijstje: babyspullen! Eind februari mogen we ons kleine meisje verwachten, dus ben ik al flink aan het shoppen. Je hebt immers zo veel nodig voor zo’n kleintje!

Babylijst

Iedereen zegt me bijvoorbeeld steeds: koop geen kleertjes! Die krijg je vooral!

Ja, leuk… Maar wat als ik alleen maar dingen krijg die ik echt niet mooi vind? Ik wil ook zelf dingetjes uitzoeken! En middels zo’n lijst kan je iedereen toch een beetje de indruk geven wat je leuk vindt.

Naast dat ik praktische dingen als een aankleedkussen, hydrofiele luiers en haarbandjes vraag, heb ik dingen gevraagd als een rammelaar en een muziekmobiel.

baby rammelaar - 33583801 - HEMA
Nijntje ABC muziekmobiel
newborn jas geel geel - 1000016878 - HEMA

Ik kan de babylijst wel uit blijven breiden en dat ga ik ook zeker doen zodra ik een beter overzicht heb ik wat we al wel hebben en wat nog niet. De babykamer is immers bijna klaar, waardoor ik alle spulletjes een plek kan gaan geven. Het is zo fijn om mooie dingetjes uit te mogen zoeken: de babykamer is voor mij nu al de mooiste kamer in het huis!

Wat staat er bovenaan jouw verlanglijstje?

Tags:

Divider

11 responses to “December verlanglijstjes

 1. Ik vind het best wel stom dat je dan maar zou moeten afwachten wat je van andere mensen krijgt aan kleertjes. Want inderdaad: wat als het niet je smaak is?

 2. Wij kregen dus amper kleertjes. En het is zo leuk om het zelf uit te zoeken. <3

  Hoog op mijn lijstje staan… een Yankee candle met kerstgeur, een boekenbon (dat staat er gewoon altijd) en ik zou nog wel een uitbreiding van de Sims willen.

 3. Lian

  Bedankt voor uw reactie!
  Ik twijfel nog beetje ook omdat het prijsverschil enorm groot is, is dat speciale het waard ook etc…

  Heel veel succes en plezier met de voorbereidingen en inkopen voor de baby, super spannend!

  Hebben jullie al een naam?

 4. Toen mijn nicht een tweede kindje kreeg (op nieuw een dochtertje) besloot ze samen met haar man dat ze kinderboeken wilden vragen zodat ze een kinderbibliotheek konden samenstellen voor hun meisjes. De kleedjes hadden ze immers al en ik vond dat echt een heel tof idee. Vermits mijn eindwerk over leesbevordering door voorlezen ging geef ik eigenlijk steeds een of meerdere boeken cadeau bij een geboorte. Zo loop ik ook niet het risico dat we niet tijdig bij de ouders geraken en het kindje de nieuwe outfit al ontgroeid is nog voor hij/zij hem gekregen heeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.