De zoektocht naar Tzanata – Wendy Gillissen

Geplaatst op 27 maart 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De zoektocht naar Tzanata – Wendy GillissenDe zoektocht naar Tzanata door Wendy Gillissen
Ook door deze auteur: De vloek van Tahiéra
Uitgever: Uitgeverij Boekenbent | April 2020
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 524
ISBN: 9789463283526
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

‘De Zoektocht naar Tzanáta’ is het langverwachte vervolg op ‘De Vloek van de Tahiéra’, de in de verenigde Staten bekroonde debuutroman van Wendy Gillissen.

Zeven jaar na zijn plotselinge vertrek heeft Yldich een verontrustende droom die hem terugbrengt naar het Huis van het Hert. Er verschijnen ranke schepen voor de kust die hem griezelig bekend voorkomen. Ondertussen leidt Rom een rustig bestaan tussen de Einache van het hoge Noorden. Maar alles is niet wat het lijkt. Terwijl hij nog worstelt met zijn magische Tzanatzi erfenis komen er verontrustende berichten uit het Zuiden. De laatste Tzanatzi zijn aan het verdwijnen, en behalve hun botten wordt er niets van ze teruggevonden… ‘De Zoektocht naar Tzanáta’ is het langverwachte vervolg op ‘De Vloek van de Tahiéra’, de in de verenigde Staten bekroonde debuutroman van Wendy Gillissen. Dit boek heeft een lange weg afgelegd om gerealiseerd te worden. Toen zijn voorganger, De Vloek van de Tahiéra was gepubliceerd, werd er een onvoorziene reeks gebeurtenissen in werking gezet die de auteur dwongen haar eigen reis door de Onderwereld te maken. Te ontdekken dat zij zonder het te beseffen geen roman, maar in wezen een spirituele autobiografie had geschreven die meerdere levens omvatte was al verrassend genoeg. Om erachter te komen dat de gebeurtenissen, thema’s en lessen hun oorsprong vonden in de oorsprong van de ziel was het begin van een helende reis die meerdere jaren in beslag nam. Deze reis is nog niet compleet, want spirituele reizen kennen geen einde.

Afgelopen zomer las ik De vloek van de Tahiéra, wat me enorm intrigeerde. De sfeer uit het boek vond ik fascinerend en ik voelde me alsof ik de personages al heel lang kende. Het verhaal voelde alsof het zich eeuwen geleden afspeelde, had een Keltische sfeer en was zo beschreven alsof de auteur er zelf bij was. Ik was natuurlijk ook enorm benieuwd naar het vervolg, De zoektocht van Tzanata.

Zeven jaar later staat Yldich opeens bij Rom op te stoep. Rom, die een vrij rustig bestaan leidt, worstelt de laatste tijd met zijn magische erfenis. Als er verontrustende berichten verschijnen dat de laatste Tzanatzi in het zuiden aan het verdwijnen zijn, besluiten ze op pad te gaan om het uit te zoeken.

Net als het voorgaande deel vond ik De zoektocht van Tzanata qua sfeer ontzettend bijzonder. Het trok me enorm en ik voelde me verbonden met de setting. Het was bijna alsof ik er zelf ook bij was en een aantal personages goed kende, maar ook weer niet. Deels had dit te maken met de lastige woorden en namen, waar ik soms over struikelde.

Dat gestruikel haalde me zo nu en dan uit het verhaal en dat vond ik jammer. Ik vond de plot zelf (en dus de sfeer en de personages) namelijk erg boeiend. Het was dus zonde dat ik zo nu en dan werd afgeleid. Het maakte het verhaal complexer dan nodig en hoewel het goed past bij de wereld, had het van mij soms wat makkelijker gemogen.

De schrijfstijl is meeslepend, wat mede komt omdat de auteur een duidelijke passie heeft voor deze wereld en haar inwoners. Dat voel je gewoon tijdens het lezen.

Ben je op zoek naar een avontuurlijk fantasieverhaal vol mystiek? Dan is De zoektocht van Tzanata zeker een aanrader. Ik ben benieuwd of het verhaal je zal betoveren en of je net zo veel zin hebt om weer met Yldich op avontuur te gaan als ik!

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.