De Warlock

Geplaatst op 29 november 2012 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De WarlockDe warlock Serie: De Geheimen van de Onsterfelijke Nicolas Flamel #5
Andere boeken in deze serie: De Zieneres
| 12 januari 2012
Aantal pagina's: 382
ISBN: 9789022561461
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Nu de messen zijn geslepen wordt duidelijk waar ieders loyaliteit ligt. Voor het eerst zal de tweeling tegenover elkaar staan nu Josh ervoor heeft gekozen aan de zijde van Dee te vechten. Terwijl Scatty, Jeanne D’Arc, Sint Germain, Palamedes en Shakespeare in Danu Talis zitten, is Sophie bij Nicolas en Perenelle Flamel, wier krachten nog steeds langzaam afnemen. Sophie moet op Niten vertrouwen om een onsterfelijke te vinden die haar Aardemagie kan leren. Niemand is meer verrast dan zijzelf als blijkt dat ze deze leraar op een wel heel vreemde plek vindt…

Schandalig.. Ik heb nog een hele berg boeken die ik pas gelezen heb en waar ik nog een blogje aan wil wijden. Ik lees de laatste tijd zo veel dat ik een beetje achterloop met die reviews ondertussen! Oeps! Maar goed, komt wel weer goed denk ik!
Vandaag zal ik het hebben over een boek dat ik alweer een tijdje terug gelezen heb, maar waar ik graag nog iets over schrijf omdat het het voorlaatste boek van een serie is… En dan heb ik het over ‘De Warlock’ van Micheal Scott.
Ik herinner me nog wel dat ik een aantal jaren terug deel één van ‘De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel’ kocht. Ik vond het een heerlijk verhaal en ook de daaropvolgende delen las ik met veel plezier. Toen het deel van deze review uitkwam, kocht ik hem niet meteen. Ik had geen zin om zo’n 19 euro neer te tellen, nadat ik wist dat ze uiteindelijk ook wel in paperback zouden verschijnen die maar voor een tientje te halen is. Maar het duurde en het duurde… Totdat ik las dat deel 6 uitwas. Ik ging de boekenwinkel in en ja hoor, deel 5 in de goedkopere versie. Kassa! Die ging meteen het mandje in, want ik wilde toch wel dolgraag weten hoe het af zou lopen.
Vervolgens kreeg het boek prioriteit in mijn te lezen stapel en ook al had ik al een tijdje niks meer gelezen over Sophie en Josh Newman, ik zat weer zo in het verhaal!
Het was soms wel even lastig, omdat het toch een serie is van een aantal boeken zijn er altijd veel details om te onthouden. Een schrijver valt dan vaak nog wel eens in herhaling, maar Micheal Scott doet dat niet en schrijft heel fijn tussen de regels door welke details er van belang zijn. Karakters die nieuw geïntroduceerd worden krijgen beknopt beschreven via welk ander karakter zij komen en welk gedeelte zij in het verhaal hebben meegemaakt.
Dit schrijft Bol.com over ‘De Warlock’:
“Nu de messen zijn geslepen wordt duidelijk waar ieders loyaliteit ligt. Voor het eerst zal de tweeling tegenover elkaar staan nu Josh ervoor heeft gekozen aan de zijde van Dee te vechten. Terwijl Scatty, Jeanne D’Arc, Sint Germain, Palamedes en Shakespeare in Danu Talis zitten, is Sophie bij Nicolas en Perenelle Flamel, wier krachten nog steeds langzaam afnemen. Sophie moet op Niten vertrouwen om een onsterfelijke te vinden die haar Aardemagie kan leren. Niemand is meer verrast dan zijzelf als blijkt dat ze deze leraar op een wel heel vreemde plek vindt…”
Het verhaal gaat natuurlijk verder waar deel vier geëindigd is en het speelt zich vooral om de opsplitsing van de profetische zilveren en gouden tweeling, waar het verhaal om draait. Sophie zit bij Nicolas en zijn vrouw en Josh bij Doctor Dee. Daarnaast volg je ook andere karakters en hun avonturen, wat uiteindelijk weer allemaal bij elkaar zal komen natuurlijk.
Omdat je zo veel personen en dus subploten volgt, is het soms wat chaotisch, maar ik kon daar zelf wel redelijk goed doorheen prikken.
Het verhaal blijft vol verrassingen zitten en ik kijk uit naar het lezen van het laatste deel.
four-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.