De vrouw die met vuur speelde (Millennium #2) – Stieg Larsson,

Geplaatst op 24 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

De vrouw die met vuur speelde (Millennium #2) – Stieg Larsson,De vrouw die met vuur speelde door Stieg Larsson
Ook door deze auteur: Mannen die vrouwen haten
Serie: Millennium #2
Andere boeken in deze serie: Mannen die vrouwen haten
Uitgever: Signatuur | mei 2015
Genres: Mysterie, Thriller, Literaire Thriller, Misdaad
Aantal pagina's: 592
ISBN: 9789056725389
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én ze is een hacker van wereldklasse.

Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die aan een publicatie over mensensmokkel werkten, en de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala, een bekende uit haar verleden …

In juni deed ik mee met de leesmarathon ‘De langste leesdag’. Het lezen lukte toen niet echt, maar ik mocht wel de complete Millennium serie ontvangen. Onlangs las ik het tweede deel, De vrouw die met vuur speelde… en potverdorie, wat is het een knaller.

Ik geef toe; ik moest eerst even wennen aan het uitgebreide en gedetailleerde verhaal. Toch had ik op geen enkel moment het idee dat ik het zat was en gewoon de ontknoping wilde weten. Nee, ik wilde juist extra lang genieten van de zoektocht en de spanning.

Door de vele details heb ik vrij lang over het boek gedaan, maar ik heb van elke minuut genoten. Ik leefde mee met de personages en alles wat ze meemaakte. En dat was soms best heftig!

Dit is niet een boek wat ik normaal gesproken snel zou oppakken. Ik weet nog dat mijn ouders deze boeken echt geweldig vonden, maar het trok mij niet echt. Ik lees nu eenmaal voornamelijk young adult en fantasy, omdat ik er bijna van uit kan gaan dat een boek me dan bevalt. De vrouw die met vuur speelde is echter wel een boek wat iedereen gelezen zou moeten hebben. Het is wat mij betreft een toonbeeld van een spannende en doordachte misdaadroman.

Hoewel dit boek al zo’n 10 jaar terug uit is gekomen, had ik niet echt het gevoel dat het al gedateerd was… Terwijl er toch heel veel gebruik gemaakt wordt van technologie. Ja, ik geef toe, je moet wel een beetje lachen om de schijfruimtes van toen, maar als je dat wegdenkt, dan blijft het een heel actueel boek. En naast die actualiteit, vind ik ook echt dat je die kenmerkende Scandinavische sfeer voelt. Heerlijk.

Ik heb niet echt de indruk dat ik nu een heel samenhangend verhaal aan het schrijven ben. Dit komt mede omdat dit echt een heel ander boek is dan ik normaal leest en het dus niet echt kan vergelijken. Dit boek bevat een bom aan informatie, maar het is nooit vervelend. Sterker nog, ik vond het oprecht rot dat ik het boek uit had.. Want DIE CLIFFHANGER. Potverdorie (ja, alweer). Het boek heeft me echt constant op het puntje van mijn stoel weten te houden en me mee weten te slepen in de bijzonder agressieve en gevaarlijke journalistieke wereld. Ik zou nu best de serie en film willen zien.

Is De vrouw die met vuur speelde een Aanrader? Aanrader. Maar je moet wel tegen de details  en het grote aantal pagina’s kunnen. Maar voor die 9 euro 95 krijg je wel heel veel boek!

devrouwdiemetvuurspeelde

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

6 responses to “De vrouw die met vuur speelde (Millennium #2) – Stieg Larsson,

  1. Ik heb alle drie de boeken ook in mijn boekenkast staan, omdat mijn moeder ze gelezen heeft. Ik ben echt heel erg benieuwd naar dit boek, maar ik ben er nog niet aan begonnen omdat het heel wat anders is als dat ik normaal lees. Maar aan je recensie te zien is dit echt een boek wat ik gelezen moet hebben!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.