De vijf beste boeken die ik las in juli

Geplaatst op 1 augustus 2018 door Emmy in Boeken / 3 Comments

In juli heb ik aardig wat boeken gelezen en tegen de tijd dat ik deze blogpost alvast schrijf, is de maand echt nog niet voorbij. Toch heb ik een lijstje gemaakt met de vijf beste boeken die ik in juli heb gelezen.

Koninginnen – Kendare Blake ****/5 herlas ik in het Nederlands en waar ik de Engelse in eerste instantie een beetje tegen vond vallen, vond ik het boek na het herlezen ervan een stuk leuker. Gisteren verscheen mijn recensie. Ik ben heel erg benieuwd naar het vervolg en of de konginin die ik het tofst vind gaat winnen!

Koninginnen (Three Dark Crowns, #1)Drie zusjes
Eén troon…

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.

Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.

Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…

De spill zone – Scott Westerfield ****/5

Deze graphic novel was me al meerdere malen aangeraden en nu kon ik hem eindelijk bij de bieb lenen. Ik vond hem erg tof, niet perse het artwork, maar wel het kleurgebruik en het mysterieuze verhaal. Hier wil ik wel meer van weten! Het is een beetje dystopisch, zombie/scifi achtig.

De Spill Zone (Spill Zone, #1)De spill zone is verboden toegang. Na een mysterieus ongeluk zijn de hele stad en de wegen ernaartoe afgesloten. Maddies ouders zijn er omgekomen, haar zusje zegt sindsdien niets meer, en Maddie heeft niemand om op terug te vallen. En dus waagt ze haar leven in de spill zone om foto’s te maken van al het gruwelijks wat daar rondwaart, om die op de zwarte markt te verkopen aan de hoogste bieder. Maar om ongeschonden uit de spill zone te komen moet je geluk hebben. Heel veel geluk.

 

 

 

Royals – Rachel Hawkins ****/5

Ben je fan van The Selection? Of hou je gewoon van drama? Dan is royals echt een aanrader voor deze zomer. Het is een zomers boek waar je niet al te veel hoeft bij na te denken, vol nerdy referenties en Edinburgh. Vooral als je er bent geweest is het erg vermakelijk. Dit was zo’n boek waar ik echt even alle zorgen voor morgen mee kon verliezen.

Royals Daisy Winters is dol op scifi, heeft een bijbaantje bij Walmart, houdt ervan haar haar in knalkleuren te verven en ze heeft een perfecte oudere zus die op het punt staat zich te verloven met de Schotse kroonprins Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de tabloids wordt ze gedwongen samen met haar zus de zomer door te brengen aan het Schotse hof.

Daisy vertrekt met grote tegenzin en hoewel ze haar best doet om uit de problemen te blijven, raakt ze al snel verstrikt in allerlei onhandige situaties. Onder de hoede van Miles, de megasnobistische vriend van de jongere broer van de kroonprins, moet ze leren om zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Dat gaat alleen niet zo makkelijk als diezelfde jongere broer overal waar hij komt voor een schandaal zorgt en Daisy erin meesleurt. Terwijl ze zich zo goed mogelijk probeert te redden, worden de verwikkelingen alleen maar groter als ze het ene koninklijke geheim na het andere ontdekt

De brandende doolhof – Rick Riordan ****/5

Je kunt beter vragen wat er niet leuk is aan Riordan. Ookal is het zijn 387289687057e boek en volgt het weer hetzelfde principe; het blijft leuk en verslavend. Apollo is wel mijn minst favoriete trilogie tot nu toe, denk ik? Maar nog steeds een heerlijk verhaal!

De brandende doolhof (De beproevingen van Apollo, #3)Met de hulp van zijn halfgodvrienden heeft Lester (oftewel de sterfelijke versie van de god Apollo) zijn eerste twee beproevingen weten te overleven – één in Kamp Halfbloed en één in Indianapolis waar Meg de duistere voorspelling ontving.
De woorden die ze sprak terwijl ze op de Troon van Herinnering zat, onthulden dat Kamp Jupiter in gevaar was. Terwijl Leo op Festus vooruitvliegt om het Romeinse kamp te waarschuwen, vervolgen Lester en Meg hun missie door het Labyrint. In het zuidwesten zullen ze de derde keizer moeten vinden en het orakel dat in woordpuzzels spreekt. Maar er is een sprankje hoop in de sombere voorspelling: de gespleten gids, slechts hij weet hoe te gaan. Ze zullen reizen in het gezelschap van een sater en Meg weet precies op wie ze een beroep kunnen doen.

Body Positive Power – Megan Jayne Crabbe *****/5

Iedereen. Lees dit boek. Ik kan niet wachten om mijn recensies te schrijven. Ik heb gehuild en gelachen om dit boek. Stukken gemarkeerd en overpeinsd. Het was indrukwekkend, leerzaam en raakte me compleet.

Body Positive PowerGeluk heeft niets met je kledingmaat te maken.
We zijn ervan overtuigd geraakt dat geluk iets is dat alleen maar mogelijk is als we ons streefgewicht behalen, als we een sixpack hebben, als we die paar centimeter van onze taille af kunnen halen. We zien ons lichaam als een probleem, maar het probleem is de manier waarop we geleerd hebben naar onszelf te kijken. Het probleem is dat we denken dat er maar één ideaal lichaam bestaat.
Ondersteund door resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken, pleit auteur Megan Jayne Crabbe met scherpe humor, een directe stijl en kick-ass houding voor een wereld waar iedere lichaamsvorm wordt gevierd, bikinibody-diëten niet meer bestaan en álle vrouwen van hun lichaam houden. Dit boek is een krachtige oproep tot actie en een gids tot het houden van jezelf.

Mijn enige vijf sterren boek van deze maand is een non-fictie boek (wow). Sowieso las ik drie non-fictie boeken deze maand en dat vind ik helemaal oke. Op een of andere manier heb ik verder geen WOW OMG FANTASTISCH boeken gelezen… Hopelijk volgende maand!

Wat was jouw favoriete boek van deze maand?

Tags: ,

Divider

3 responses to “De vijf beste boeken die ik las in juli

  1. Oh, maar als jij er vijf mag kiezen mag ik dat ook hé. 😉 Ik heb het meeste genoten van Lake Silence (Anne Bishop), De laatste magiër (Lisa Maxwell), Beyond the Highland Mist (Karen Marie Moning), Koninginnen (Kendare Blake) en Blameless (Gail Carriger)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.