De verwarde cavia – Paulien Cornelisse

Geplaatst op 15 december 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De verwarde cavia – Paulien CornelisseDe verwarde cavia door Paulien Cornelisse
Ook door deze auteur: Taal is zeg maar echt mijn ding
| Januari 2016
Genres: Roman
Aantal pagina's: 190
ISBN: 9789082430202
Uitgave: Paperback
Source: Bibliotheek
Goodreads
four-stars

Het nieuwe boek van Paulien Cornelisse gaat niet over taal, maar over een cavia die op de afdeling Communicatie van een kantoor werkt.

Oké...Een cavia op een kantoor tussen de mensen: het klinkt wat onwerkelijk, maar voor iedereen die maar een blauwe maandag met collega’s heeft gewerkt, zullen de kantooravonturen in De verwarde cavia heel herkenbaar zijn.

Van de symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot.

Ik vind Paulien Cornelisse echt hilarisch, dus De verwarde cavia stond al een hele tijd op mijn wensenlijstje om ooit te lezen. Nu had ik eindelijk weer toegang tot de Online Bibliotheek en besloot ik hem daar te lezen in mijn pauzes. Ideaal boek daarvoor, want de hoofdstukken zijn mega kort.

Het is een beetje een absurd verhaal over een cavia die als communicatiemedewerker bij een kantoor werkt. Met flink veel humor krijg je een kijkje in Caaf’s leven.

Ik vond het hilarisch! Echt. Huilen van het lachen hilarisch.

De verwarde cavia roept meteen vervreemdende beelden op. Een cavia op een kantoor? Sjoelend? Op date? Hoe dan? En juist dat maakt het extra grappig. Maar ook als cavia gewoon een grijs muisje van een vrouwtje was geweest had ik het leuk gevonden.

Het zal herkenbaar zijn voor mensen die op kantoor werken, maar het is wel een boek wat je niet te serieus moet nemen. Gewoon genieten en niet gaan analyseren. Heeft het boek niet nodig.

Keileuk, supersnel en gegarandeerd plezier.

Niet geschikt voor: mensen die altijd superserieuze boeken willen lezen vol boodschappen en diepe lagen.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.