De verloren Wendy – Jami Leigh

Geplaatst op 23 januari 2024 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De verloren Wendy – Jami LeighDe verloren Wendy door Jami Leigh
Ook door deze auteur: De Nieuwe Wendy
Serie: De Lumin Kronieken #2
Uitgever: Jewel Books | November 2023
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9789083194417
Uitgave: Paperback
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
three-half-stars

Het spannende vervolg en slot op ‘De nieuwe Wendy’!

Sula heeft moedig de rol van Helidans nieuwe Wendy op zich genomen, evenals de identiteit van Sarina. De taak die nu voor haar ligt: een broos vredesakkoord tot stand brengen tussen de Nox en het land Myrhe, terwijl ze haar ware identiteit moet verhullen. Maar één misstap kan leiden tot een verwoestende oorlog…

Gedreven door een knagend schuldgevoel, klampt Sarina zich vast aan Leilani’s woorden over ‘de verloren Wendy’. Als zij en haar Peter nog steeds in leven zijn, zouden ze weleens de sleutel kunnen zijn tot Sula’s vrijheid. Maar waar begin je met zoeken als een ruitvormige wijnvlek je enige aanwijzing is, en de Blue Hazard bovendien het doelwit wordt van piraten?

Een tijdje terug werd me gevraagd of ik mee wilde doen met de blogtour rondom de verschijning van De verloren Wendy, het vervolg op De Nieuwe Wendy. Uiteraard zag ik dit wel zitten, want ik support graag fantasy van Nederlandse bodem!

De verloren Wendy is het tweede deel van een tweeluik en sluit aan op het eerste deel. Ook hierin krijgen we te maken met allemaal subtiele verwijzingen naar het sprookje Peter Pan. (Of Panfluit, haha). Ik vind het heel knap hoe Leigh het sprookje en een hele unieke, eigen fantasywereld in elkaar heeft kunnen weven. Het is erg origineel hoe het sprookje is toegevoegd aan het verhaal.

Zelf vond ik dat de verhaalelementen uit het sprookje in dit boek meer naar voren leken te komen. Maar misschien was dit vooral omdat het vooral visuele kenmerken waren. Zoals een haak als hand.

In het boek volg je de twee zussen die elkaars rol hebben aangenomen. Sula doet zich voor als Sarina en verbindt zich aan het hof, waar zij een poging doet om de fragiele relatie tussen landen te helen. Sarina is op haar beurt op zee, waar ze op zoek is naar de verloren Wendy, samen met kapitein Ax. Beiden meiden raken verstrengeld in het web der liefde.

De hoofdstukken zijn niet lang en lossen elkaar af. Aan de ene kant vond ik dat heel fijn – ik ben dol op korte hoofdstukken – aan de andere kant vond ik het soms ook lastig om me echt in het verhaal te storten. Ik werd hierdoor sneller afgeleid.

Desondanks heb ik me zeker vermaakt met lezen. De verloren Wendy zit goed in elkaar en leest super vlot weg. Het is een prima en goed uitgewerkte fantasy van Nederlandse bodem, en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Meer recensies lezen? Check dan de blogtour rondom De verloren Wendy.

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.