De nieuwe Wendy – Jami Leigh

Geplaatst op 31 maart 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De nieuwe Wendy – Jami LeighDe Nieuwe Wendy door Jami Leigh
Ook door deze auteur: De verloren Wendy
Uitgever: Jewel Books | Februari 2022
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 444
ISBN: 9789083194400
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Op Lumin leven nog maar weinig mensen met de Gave, ook wel Peters & Wendy’s genoemd.

Sarina is een Wendy. Misschien zelfs dé nieuwe Wendy die over Helidan zal regeren. Als Sarina wordt ontvoerd, komt ze plotseling voor een keuze te staan. Zal ze gehoorzaam haar rol vervullen of neemt ze haar eigen lot in handen?

Sula heeft er alles voor over om haar geliefde kapitein te redden van de dood. Ook als dat betekent dat ze achter een legende aan moet, waarvan niemand weet of het bestaat. Wanneer er een mogelijke oplossing op haar pad komt, wordt ze geconfronteerd met haar verleden.

Een tijdje geleden werd ik door Jami Leigh benaderd of ik interesse had om deel te nemen aan de blogtour rondom haar boek De nieuwe Wendy. Deze door Peter Pan geïnspireerde fantasy sprak me enorm aan en tevens vind ik het fantastisch om selfpubbers en kleine uitgeverijen te helpen. Niet veel later viel er een prachtige paperback op de mat in een schattig formaat. Vandaag is het mijn beurt om te vertellen wat ik van het verhaal vond!

Heel soms wordt er op Lumin iemand geboren met een Gave. Zij worden Peter & Wendy’s genoemd. Sarina is zo’n Wendy en alles lijkt erop dat zij de nieuwe Wendy zal worden die gaat regeren. Maar dan wordt ze ontvoerd en krijgt ze een keuze: doet ze wat iedereen van haar verwacht of neemt ze haar lot in eigen handen? Sula heeft maar een doel: de kapitein van wie ze houdt redden. Hierbij komt ze oog in oog te staan met haar verleden.. Kan ze dat wel aan?

Het was niet moeilijk om me te laten meeslepen in de wereld van Sarina en Sula. De twee personages lijken op elkaar, maar hebben echt hun eigen leven en persoonlijkheid. Ik vond het tof om te lezen hoe ze gaandeweg meer over zichzelf en hun verleden leerden en dat ze ook bewuste keuzes voor hun toekomst maakten. Hierbij speelde liefde natuurlijk een grotere rol.

De world building van De nieuwe Wendy vond ik fascinerend. Vooral omdat ik mezelf soms voor de gek leek te houden. Zo drong het pas vrij laat tot me door dat het verhaal zich afspeelt op een andere planeet en niet perse op een alternatieve aarde. Dit vond ik leuk gevonden, al vond ik het op een aantal punten daardoor niet logisch. Zoals het gebruik van maanden. Dit is natuurlijk een gemakkelijke valkuil van het gebruik van een andere wereld.

De schrijfstijl van Jami Leigh is fijn en vlot. Het is toegankelijk en uitnodigend. De nieuwe Wendy is dan ook een fijne aanvulling op het YA fantasyaanbod in Nederland, zeker tussen het geweld van alle gehypte vertalingen. Jami Leigh heeft een interessante adaptatie van Peter Pan vormgegeven die smaakt naar meer. Zo nu en dan had ik meer toelichting willen hebben, maar over het algemeen vond ik het heerlijk om meegesleurd te worden in de avonturen van Sarina en Sula.

Jami Leigh organiseert een winactie. Wil je meedoen? Dan heb je deze letter nodig: L

Op 3 april kan je de recensie van de volgende blogger lezen op Magic of Books.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “De nieuwe Wendy – Jami Leigh

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.