De Sterrenwacht – De negenentachtigste heks – Dimitri Balcaen

Geplaatst op 13 april 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Sterrenwacht – De negenentachtigste heks – Dimitri BalcaenDe Sterrenwacht – De negenentachtigste heks door Dimitri Balcaen
Uitgever: Readmore Publishing House | April 2023
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9789464756005
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

88 heksen. Zoveel zullen er altijd zijn bij de sterrenwacht. Maar wanneer er bij de initiatie plots één heks teveel blijkt te zijn, begint de zoektocht naar de negenentachtigste heks…

Wanneer Seren en haar nieuwe vriendinnen toekomen op het eiland van de Sterrenwacht weten ze niet wat hen te wachten staat. Waarom zijn ze hier? Waar is het verloren lid van de Zodiak? En wie onder de heksen is de indringer die de organisatie ten onder zal brengen?

Gaandeweg ontdekken ze de antwoorden op al deze vragen, al is de waarheid soms erger dan een geruststellende leugen.

Inclusief 30 kleurillustraties en lofi playlist per hoofdstuk

Ik heb auteur Dimitri Balcaen leren kennen in de voorbereidingen van Facts. Uiteindelijk had ik de griep en bleef een ontmoeting uit, maar ik kreeg wel de gelegenheid om zijn nieuwste boek, De sterrenwacht, de negenentachtigste heks, te lezen. Dit beloofde een boek vol heksen, vrouwen en magie te worden, met een playlist en fullcolour illustraties. Jullie kunnen je vast voorstellen dat ik onmiddellijk enthousiast was.

Seren woont met haar oma aan de kust en ontmoet heksen die haar meenemen naar de Sterrenwacht. Daar maakt ze voor het eerst in haar leven vriendinnen. Maar als ze eenmaal op Sterrenwacht geïnstalleerd is, blijkt er een indringer te zitten. Er zijn normaal 88 heksen en nu zijn het er 89. Wie hoort er niet thuis en wat doet diegene hier? Heeft dit soms te maken met een eeuwenoude profetie?

De sterrenwacht is een prachtig boek. Het is een hardcover en zit vol illustraties. Ik vermoed dat deze met AI gegenereerd zijn, want er wordt geen illustrator genoemd. Aan de ene kant vind ik het supervet dat het boek zoveel afbeeldingen heeft, maar aan de andere kant zie ik graag een mens aan het werk. Maar goed, misschien heb ik het mis!

Het boek heeft ook een bijbehorend playlist. Je kunt de QR codes scannen en luisteren. Nu moet ik bekennen dat ik dit nog niet gedaan heb, maar ik ga ze zeker opzoeken. Ik luister nu eenmaal zelden muziek tijdens het lezen en ik heb er niet aan gedacht om mijn telefoon erbij te pakken.

Maar goed, genoeg over de extra’s van Sterrenwacht.

Hoewel ik even moest wennen aan de schrijfstijl, raakte ik al snel betoverd door het verhaal. Het was meeslepend en avontuurlijk, geschreven met een vlotte pen en heel veel girlpower. Ondanks dat het boek alleen maar vrouwelijke karakters bevat, dit er toch een heleboel diversiteit in.

Ik ben dol op boeken over heksen, dus in dit boek kwam ik goed aan mijn trekken. Ik genoot van de mix tussen heksen, magie en sterrenbeelden en genoot van de connectie die de meiden maakten met de sterrenbeelden. Dat vond ik heel cool en het sprak enorm tot de verbeelding.

Sterrenwacht is een hele beleving en dat merk je. Dit zou nog wel eens de toekomst van het boek kunnen zijn!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.