De Spill Zone (Spill Zone #1) – Scott Westerfeld

Geplaatst op 5 augustus 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Spill Zone (Spill Zone #1) – Scott WesterfeldDe Spill Zone door Scott Westerfeld
Serie: Spill Zone #1
Uitgever: De Fontein | Maart 2018
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Graphic Novel
Aantal pagina's: 228
ISBN: 9789026145360
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De spill zone is verboden toegang. Na een mysterieus ongeluk zijn de hele stad en de wegen ernaartoe afgesloten. Maddies ouders zijn er omgekomen, haar zusje zegt sindsdien niets meer, en Maddie heeft niemand om op terug te vallen. En dus waagt ze haar leven in de spill zone om foto's te maken van al het gruwelijks wat daar rondwaart, om die op de zwarte markt te verkopen aan de hoogste bieder. Maar om ongeschonden uit de spill zone te komen moet je geluk hebben. Heel veel geluk.

Ik ben dol op een graphic novel op z’n tijd en al meerdere malen werd De Spill Zone van Scott Westerfeld mij aangeraden. Het leek op een soort zombie/dystopische graphic novel geschikt voor jongeren en dat sprak me eigenlijk wel aan. Ik kwam het boek tegen in de bibliotheek en besloot het meteen te lenen.

Het is ten strengste verboden de Spill zone in te gaan, want binnenin die vreemde zone gebeuren vreselijke dingen. Maddie gaat er stiekem naar binnen, ook al zijn haar ouders er in omgekomen, om foto’s te maken en die op de zwarte markt te verkopen. Ze moet immers voor haar zusje zorgen, die vanwege het trauma niks meer zegt. Wat is er toch in de Spill zone gebeurt? En kan Maddie de nieuwe opdracht die ze heeft gekregen waarmaken en ongeschonden de spill zone uitkomen?

Vanaf het eerste vakje vond ik De Spill Zone spannend en meeslepend. Ik wilde dolgraag weten hoe alles nou precies in elkaar stak en wat er nu precies aan de hand was. Het boek zit boordevol actie, waardoor het ontzettend meeslepend is.

Wat ik heel gaaf gedaan vond is het kleurgebruik; in de Spill is er echt gekozen voor een ander palet, om zo het verschil aan te duiden. Dit vind ik een goede keuze geweest en het laat weer eens zien hoeveel een beeld kan vertellen. Toch was de tekenstijl niet helemaal mijn ding. Ik vond het tof gedaan, maar ik heb tekenwerk gezien wat ik mooier vond. Toch is het verhaal zo ontzettend vet, dat ik me daar weinig druk om maakte.

Voor mij was dit boek een verrassing. Ik had niet verwacht dat er zo veel in zou zitten en dat ik het zo spannend zou vinden. Er zitten heel wat diepere lagen in en ik vond de belangrijkste personages heel goed uitgewerkt; er werd niet teveel verklapt maar je wil gewoon meer weten. Zoals de pop! Freakkyyyy! Maar geef me meer!

Het boek is wel een enorme introductie. Ondanks dat het spannend en meeslepend is, krijg je nog niet heel veel antwoorden. Er worden vooral heel veel elementen geïntroduceerd waar jij als lezer binnenkort graag antwoord op zou willen hebben. Ik hoop dan ook dat het vervolg niet al te lang op zich zal laten wachten.

Ik wil weten hoe het verder gaat met De Spill Zone!

De spill zone is een ideale graphic novel voor allerlei lezers; het zal jongeren die niet zo van lezen houden bijvoorbeeld enorm kunnen helpen om wel van een boek te genieten! Zelf kijk ik nogal uit naar het vervolg, want dit boek was duidelijk een introductie. Ik wil meer!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.