De overtocht – zomer – Julie Kagawa

Geplaatst op 16 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De overtocht – zomer – Julie KagawaDe overtocht - Zomer Serie: The Iron Fey #3.5
Andere boeken in deze serie: De IJzerkoning
| 21 juni 2013
Aantal pagina's: 60
Uitgave: eBook
Goodreads
four-stars

Een Midzomernachtmerrie?

Robin Goodfellow. Puck. De schelm van het Zomerhof, rechterhand van koning Oberon, de nagel aan menig doodskist. En geheime vriend van prins Ash van het Winterhof. Tot hun vriendschap zwaar onder druk komt te staan door de dood van een meisje. Én doordat een ander meisje hun beider harten steelt… Nu moet Ash een belofte inlossen- iets wat nooit simpel is in Nimmernimmer. Hiervoor moet hij naar het hol van de leeuw: het Zomerhof. Een plaats waar hij onmogelijk heen kan zonder Pucks hulp.

Oh wat vind ik het leuk dat De overtocht geschreven is vanuit Puck’s POV. Want hij is een van mijn favoriete karakters uit de Iron Fey serie en ik vond het echt geweldig om via deze weg meer dan hem te leren. Zijn manier van denken, zijn manier van doen en zijn mening ten opzichte van de andere personages. Jammie! Heel goed gedaan. En hulde voor Harlequin dat ze deze ebooks gratis aanbieden (al hoop ik dat ze ooit nog eens samen gebonden verschijnen).

Ik ben nog steeds een Puck/Meghan shipper en na het lezen van dit verhaal alleen maar meer. Die twee passen veel beter bij elkaar!

Wat ik erg leuk vond is dat Puck niet perse zo ontzettend loyaal aan alle zomerfea is. Hij heeft duidelijk zijn eigen agenda en als het het Zomerrijk helpt, is dat alleen maar beter.

Ik kan nu echt niet wachten op de IJzerprins, al weet ik dat ik hem toch pas veel later zal kopen.. Want ik mag weer even niks kopen. Misschien leuk voor kerst, sinterklaas of de BOEKEN adventskalender? Haha.

Iedereen die de Iron Fey serie geweldig vind, zal smullen van De overtocht en in tegenstelling tot het vorige verhaal – De overtocht winter – heb ik over dit verhaal weinig te zeuren. Nu vond ik het wél een toevoeging aan de serie! Oh.. en de cover… die vind ik het allermooist van de hele serie.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.