De laatste magiër (The Last Magician #1) – Lisa Maxwell

Geplaatst op 22 juni 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De laatste magiër (The Last Magician #1) – Lisa MaxwellDe laatste magiër door Lisa Maxwell
Uitgever: Boekerij | Maart 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 480
ISBN: 9789022582879
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze Manhattan binnentreden, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms overleven ze het niet...

Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

Iets meer dan een jaar geleden verscheen het boek De laatste magiër van Lisa Maxwell. Ik was erg benieuwd naar het boek, maar toch stelde ik het lezen constant uit. Was ik bang dat het boek me zou tegenvallen?

In de schaduwen van New York leven de Mageus, de laatsten met magische krachten. Zodra ze Manhattan binnentreden, verliezen ze hun krachten en kunnen ze niet meer weg. Esta is een dief met het vermogen om de tijd te manipuleren. Ze springt door de tijd om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Haar missie: een eeuwenoud boek stelen met daarin de geheimen van de Orde.

In eerste instantie dacht ik dat er een tv-serie van dit boek was, maar dit bleek niet zo te zijn. Jammer, want de wereld en het verhaal leent zich daar wel enorm voor! Het is een avontuurlijk en magisch verhaal dat een beetje deed denken aan Six of Crows vanwege alle bendes. En laat dit nu een van mijn lievelingsboeken zijn!

Toch was De laatste magiër niet een boek wat mij van mijn sokken heeft geblazen. Ik vond het een leuk boek en het las vlot, maar het is niet zo dat ik mezelf meteen een fan wilde noemen. Ik heb andere urban fantasy-boeken liggen die mij veel meer intrigeerde.

Het concept van onze wereld met daaraan magische mensen toegevoegd, spreekt veel lezers tot de verbeelding. Het is gemakkelijk voor te stellen hoe alles eruit ziet: Esta springt namelijk meestal terug naar begin 20e eeuw, een tijdperk die wij veelal terugzien in films en dergelijke. Dit maakt het een toegankelijk concept. Esta zelf vond ik ook een fijne heldin. Zij was de rode draad in het verhaal en ik las graag over haar.

Die toegankelijkheid had het boek ook echt wel nodig. Er zijn ontzettend veel personages, perspectieven en verhaallijnen in het boek te vinden. Af en toe duizelde me het een beetje en dan had ik moeite om iedereen uit elkaar te houden. In het middelstuk vond ik het verhaal ook wat stroever gaan. Gelukkig werd het einde weer ontzettend meeslepend en was ik heel benieuwd hoe het ging eindigen.

De vele plotlijnen, personages en perspectieven maken De laatste magiër een interessant boek vol plotwendingen en magische avonturen.

De laatste magiër is een boek vol mysterie in een (voornamelijk) historische urban fantasy setting. Het beviel me prima, maar ik had toch gehoopt dat ik het leuker zou vinden. Misschien was dit gewoonweg niet het juiste moment voor mij.

four-stars

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.