De laatste halte – Casey McQuiston

Geplaatst op 27 juli 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De laatste halte – Casey McQuistonDe laatste halte door Casey McQuiston
Ook door deze auteur: Rood, wit en koningsblauw
Uitgever: Zomer & Keuning | Juni 2021
Genres: Romantiek
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9789020542585
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In De laatste halte van Casey McQuiston, de auteur van Rood, wit & koningsblauw, ontmoet August wel een heel bijzonder persoon...

De laatste halte van bestsellerauteur Casey McQuiston gaat over de cynische August, die naar New York City verhuist. Ze gelooft niet in magie, het lot en de overdreven liefde uit de films. Maar dan ontmoet ze een geweldig meisje in de trein. De mysterieuze en charmante Jane weet August op te vrolijken. Er is alleen één groot probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren ’70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke.

De laatste halte van Casey McQuiston is een unieke roman met humor, romance én tijdreizen. Eerder verscheen van McQuiston de populaire rom-com Rood, wit & koningsblauw.

Na het lezen van Rood, wit en koningsblauw wist ik dat ik De laatste halte ook echt moest lezen. Vooral toen ik hoorde dat dit boek zou gaan over de romance tussen twee meiden én dat er een soort vorm van tijdreizen in voor zou komen. Kom maar door! Ik mocht een exemplaar ontvangen van de uitgever en ik dook er meteen headfirst in. Als dit boek ook maar een beetje zou lijken op z’n voorganger, dan zou het sexy en fantastisch worden.

August verhuist naar New York City om te gaan studeren met niets meer dan dat ze zelf kan dragen. Nou ja, om weer een studierichting op te pakken. Ze blijft nooit heel lang op dezelfde plek en op dit moment wil ze vooral ver weg van haar moeder zijn, die voor de zoveelste keer volledig in een onderzoek naar haar verdwenen broer is gedoken. In New York ontmoet ze interessante huisgenoten en begint ze een beetje te wortelen. En dan ontmoet ze Jane in de metro. De twee hebben meteen een klik, maar er is één heel groot probleem: Jane zit al sinds de jaren 70 vast in de Q-lijn.

Ik vond De laatste halte een heel bijzonder boek. Anders dan haar eerste boek, maar nog net zo sexy en fantastisch. Wederom spelen de randpersonages een grote rol: hun diversiteit en invloed op de hoofdpersoon vind ik zo inspirerend. Zij brachten de setting tot leven en maakte August en Jane geen personages tegenover een platte wereld, maar brachten deze tot leven.

Vanaf het allereerste hoofdstuk wist is het al zeker: ik ging genieten! En dat deed ik. In het middenstuk liep het tempo wel eventjes een tijdje terug, maar uiteindelijk kwam dit helemaal goed.

Ik vond August een interessant personage. Ze leeft een haast nomadisch bestaan zonder waarde te hechten aan spullen. Ik vond het heel mooi om te zien hoe ze steeds meer in haar kamer zette en steeds meer over zichzelf leerde. Haar huisgenoten hielpen haar daar enorm bij. En wat waren ze leuk. Het was als een soort bonte familie waar ik een onderdeel van voelde. De diversiteit bracht interessante subplotlijnen en die gaven het boek echt body.

Het tijdreisaspect was goed uitgewerkt en voelde logisch. Het was niet overdreven gecompliceerd, maar speelde uiteindelijk toch een grotere rol dan eerst gedacht. Het maakte het boek een beetje magisch en daar hou ik van. Ik ben geen mega romantiek-fan, maar met een nerdy of magische twist maak je mij wel blij.

Al met al vond ik De laatste halte een heerlijk boek. Het is romantisch, sexy, divers op allerlei vlakken en een tikje nerdy. Ik genoot van August’s zoektocht naar zichzelf.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.