De grote drijftocht – Gerben Graddesz Hellinga

Geplaatst op 13 februari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De grote drijftocht – Gerben Graddesz HellingaDe grote drijftocht door Gerben Graddesz Hellinga
Ook door deze auteur: Moord in de rocky mountains
Serie: Het ongetemde Amerika #8
Andere boeken in deze serie: Goudkoorts
Uitgever: Verschijnsel | 2018
Genres: Young Adult, Avontuur, Historische fictie
Aantal pagina's: 249
ISBN: 9789078720522
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Duik mee terug in de tijd naar het ongetemde Amerika.
Een serie avonturenromans over de verovering van Noord-Amerika in de 19e eeuw.

Cowboys leiden rond 1868 een hard, gevaarlijk en weinig romantisch leven.

In een nek aan nek race trekken twee kuddes van duizenden runderen over de vlaktes van het Wilde Westen. De ene kudde wordt geleid door de Engelsman Scott-Sanderson en de cowboy John Benson, die in Montana een ranch wil beginnen. De andere kudde wordt gedreven door de gewetenloze bruut Vance Lipping-ham die op hetzelfde onontdekte gebied aast. Daar is echter maar plaats voor één ranch.
Tijdens de moordende drijftocht over tweeduizend kilometer komen de mannen niet alleen oog in oog te staan met Indianen, maar ook met elkaar.

De grote drijftocht is alweer het zevende (of wat het het achtste?) deel van Gerben Graddesz Hellinga’s serie over het ongerepte Amerika, waarbij je via avontuurlijke verhalen leert over de Amerikaanse geschiedenis. Ik heb tot nu toe gemerkt dat ik de serie best lekker weg vind lezen, ondanks dat ik niet zo veel met deze historische tijd en plek heb.

Twee kuddes van duizenden runderen trekken als een race over de vlaktes van het wilde westen. Het ene wordt geleid door de Engelsman Scott-Sanderson en cowboy John Benson en de andere kudde door de bruut Vance Lipping-ham, die dolgraag hetzelfde gebied wil opeisen. Het doel is een onontdekt gebied met slechts plaats voor één ranch. De tocht van meer dan 2000 kilometer zorgt dat de mannen niet alleen in aanraking komen met indianen, maar ook met elkaar.

Cowboys kunnen me gestolen worden. Of dit nu door mijn Nederlandse achtergrond komt of omdat ik nooit echt cowboytje hebt gespeeld; ik had niet de indruk dat een boek over cowboys bij mij in de smaak zou vallen. Toch wist Hellinga er in te slagen dat ik De grote drijftocht met plezier heb gelezen.

Het was een spannend en avontuurlijk verhaal waarbij je het als lezer ook echt opneemt tegen een schurk. Die schurk werd goed tastbaar en hij haalde het bloed echt onder mijn nagels vandaan. Het nadeel was wel wat ik het niet zo leuk vond om zijn stukken te lezen.

Net als in de vorige delen wordt er per hoofdstuk afgewisseld tussen personages. Wederom had ik zo mijn voorkeuren en gelukkig sprak het merendeel me aan. Toch miste ik het young adult element een beetje. Hoewel het boek prima leesbaar is voor jongens vanaf een jaar of 13, zijn de personages ouder en lopen ze niet echt tegen problemen aan die tieners meemaken in hun weg naar volwassenheid. Daarvoor miste ik een bepaalde karakterontwikkeling.

Ik vond het boek leerzaam en hoewel het soms wat te verslagend voelde (je krijgt weinig mee van de gevoelens en emoties van de personages) was het wel prima te lezen en voldoende spannend.

De grote rooftocht neemt je mee de prairie op.

Al met al is De grote rooftocht een prima avonturenboek. Het is spannend en zal veel jongens tot de verbeelding spreken. Dus wil je meer weten over cowboys en daar een spannend verhaal over lezen om een beeld te krijgen hoe het vroeger geweest kan zijn? Lees dan dit boek.

Bestel De grote drijftocht hier

three-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.