De Godinnenwraak – Aimée Carter (Godinnentest #2)

Geplaatst op 18 februari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Godinnenwraak – Aimée Carter (Godinnentest #2)De Godinnenwraak Serie: Goddess Test #2
| 4 maart 2014
Aantal pagina's: 318
ISBN: 9789034755902
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Wat als onsterfelijkheid niet voor eeuwig is?

Kate heeft als enig meisje de Godinnentest doorstaan, waarna ze door de goden onsterfelijk is gemaakt. Nu is ze er helemaal klaar voor om zich bij Henry, de machtige koning van de onderwereld te voegen. Helaas is het leven samen met Henry in zijn paleis niet helemaal wat ze ze ervan had verwacht. Hij heeft haar zelfs nog niet ייn keer gekust sinds ze terug is uit de bovenwereld! Houdt hij eigenlijk wel van haar?

Dan wordt Henry het slachtoffer van Calliopes wraakzucht en wordt hij door haar toedoen ontvoerd door het enige wezen dat machtig genoeg is om hem te doden: Kronos, de koning van de Titanen.

Terwijl de andere goden zich opmaken voor een strijd die het einde van alles kan betekenen, gaat Kate op zoek naar de Tartarus om Henry te redden. Al snel beseft ze dat ze het niet in haar eentje kan en dat ze hulp nodig heeft. Hulp van van de enige vrouw die ze nooit had willen ontmoeten: Persephone, Henry's grote liefde...

Godinnenwraak is het vervolg op de Godinnentest en neemt je mee in een achtbaan van gebeurtenissen. Net als bij deel één volg je Kate, die in dit deel haar onsterfelijkheid heeft verworven en is getrouwd met Henry, de god van de onderwereld. Op het moment van haar kroning tot koningin, gaat het helemaal mis. Kronos, de titaan die de goden, maar ook de hele wereld kan vernietigen, heeft het op hen gemunt. Maar er speelt meer, want de relatie tussen Kate en Henry hangt nog maar aan een zijde draadje.

Wat ik zelf zo ontzettend leuk vind aan de Godinnenwraak is dat de je persoonlijkheid van de goden echt naar voren ziet komen. Hun frustraties en emoties komen echt tot uiting en zijn haast voelbaar. Je kan je helemaal inleven hoe ze zich moeten voelen na zo veel eeuwen van opgekropte emoties.
Dat is dan ook een belangrijk thema van dit boek: gevoelens van liefde en haat. Je komt in aanraking met liefde, verdriet, haat en het ergste: verraad. Dit laatste zorgt voor een cliffhanger waar je u tegen zegt en waardoor ik het boek door de kamer wilde smijten. ‘Nee nee nee!’ riep ik.

Dit boek barst van de actie en zit bomvol mythologische verwijzingen, waar ik erg over te spreken ben. Ook vind ik het wel fijn als een relatie in een YA boek eens wat stroever gaat, dat maakt het een stuk realistischer. Henry’s persoonlijkheid speelt daar een grote rol in en dat voelt goed.

Het boek is lekker geschreven en bevat niet al te veel poespas. Lekker ten zake en de spanningsboog wordt al snel opgebouwd. Heel sterk is het feit dat er verschillende climaxen zijn. Die gaven mij het idee van ‘dit kan toch nog niet het einde zijn?!’ Die verrassing en spanning vind ik heerlijk en ik ben dan ook heel tevreden als een schrijfster dat gevoel weet te veroorzaken.
Ook een sterk punt is dat er wel een aantal korte verwijzingen worden gegeven naar het vorige deel, maar dat er geen sprake van constante herhaling is. Een opfriscursus voor mensen die het eerste boek al een tijdje terug lazen en niet vervelend voor een mazzelaars die net in deze wereld duiken.

Begin maart komt de Godinnenwraak uit en ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend uitkijk naar deel 3, wat in augustus gaat verschijnen. Ik moet gewoon weten hoe het verder gaat! 

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.