De eeuwige nacht – Lisette Kuijt

Geplaatst op 15 maart 2024 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De eeuwige nacht – Lisette KuijtDe eeuwige nacht door Lisette Kuijt
Uitgever: Rebel Books | Februari 2024
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789083085043
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads

Na de mysterieuze verdwijning van haar zus, zet Eden alles op alles om haar terug te vinden. Maar als ze de hulp van de koppige onderzoeker Thomas J. Lambert inschakelt, raken ze al gauw verstrikt in een web van duistere magie en vergeten goden. Onder een sluier van mist en regen begint hun avontuur vol vreemde figuren, verboden plekken en gefluisterde woorden in een oude taal. Terwijl de dreiging steeds dichterbij komt, vervagen de grenzen tussen vriend en vijand. Hoe meer Eden ontdekt over het leven van haar zus, hoe groter het raadsel wordt. Wie is Christina eigenlijk? En zal het ze lukken haar te vinden, voor er iets verschrikkelijks gebeurt?

Toen ik werd gevraagd of ik De eeuwige nacht wilde lezen, was ik eigenlijk allang verliefd geworden op het prachtige omslag. Daarnaast klonk het verhaal ook heerlijk mysterieus, als een soort fantasymystery.

Ik moet bekennen dat ik De eeuwige nacht soms wat lastig inkomen vond. Niet dat ik de wereld niet leuk of interessant vond, maar wel omdat bijvoorbeeld de voetnoten me steeds uit het verhaal trokken. Ik snap waarom de auteur hiervoor heeft gekozen en ik vond de weetjes over deze unieke wereld heel leuk, maar het trok me steeds uit het verhaal. Hierdoor kreeg ik een enorme bak aan informatie over me heen en daardoor voelde ik niet meteen een klik. Misschien zelfs wat afstand omdat het me niet meteen lukte om contact met de personages. Ze bleven me niet bij en maakten niet veel indruk op me (helaas).

De voetnoten waren informatief, maar uiteindelijk heb je ze niet nodig om het verhaal te snappen. En ik zou willen dat ik dat eerder doorhad, zodat ik wel in de leestrein kon blijven zitten.

Ik vind het daarom dus erg lastig om te bepalen wat ik nou precies van het boek vond. Het is namelijk absoluut geen slecht boek (de schrijfstijl is fijn, het woordgebruik goed, de plot loopt lekker), maar ik weet niet of het mijn soort boek is? Het heeft alle ingrediënten, maar ik voelde hem niet.

Aan het einde was ik ook wat confuus, omdat voor mij een grote confrontatie uitbleef en de motieven niet altijd helder overkwamen. Dat vind ik zonde. Misschien had dit eerder in het boek wat meer naar voren kunnen komen. Ik merk dat ik daardoor een nogal neutraal gevoel had toen ik het boek uit had.

Ik had hoge verwachtingen van De eeuwige nacht, maar ik en het boek bleken toch niet helemaal beste vrienden te zijn.

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.