De dromers 1

Geplaatst op 12 mei 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De dromers 1Het Eiland Thurn Serie: De Dromers #1
| 2003
Aantal pagina's: 383
ISBN: 9789022537299
Uitgave: Hardcover
Goodreads
one-half-stars

Zelena, godin van het Westen, een van de Jonge Goden van Dhrall, heeft genoeg van de stervelingen in haar deel van het rijk. Teruggetroken op het eiland Thurn gaat ze meer om met de zeldzame dolfijnensoort die er voorkomt, dan met de afzichtelijke tweebinige mens. Haar verassing is dan ook groot als haar broer, Dahlaine van het Noorden, een baby komt brengen om te verzorgen. Na een par jaar, als ze van het kind heeft leren houden, komt ze er achter dat Eleria niet zomaar een kind is. Ze is een van de Dromers, dat wil zeggen: een van de Oude Goden, die nietsvermoedend gevangen is in een mensenlichaam. Dahlaine heeft hen gewekt om hen bij te staan in de strijd tegen Hij-die-Vlagh-heet. Een strijd die ook verstrekkende gevolgen heeft voor de mensen in Dhrall...

En dit vond ik…
Ik denk dat het zo’n 1,5 jaar terug was dat ik perongeluk deel 4 kocht op het boekenfestijn en een paar maanden terug vond ik deel 1, De dromers, toevallig bij de kringloop. Ik nam hem mee, want ik was toch wel benieuwd of het een leuke serie zou zijn… Zeker omdat ik de boeken ook bij de bieb zag staan. Dus begon ik een tijdje terug eindelijk met lezen… En ik moet zeggen dat het een hele tijd geleden is dat ik een ander boek tussendoor heb gelezen, want het was niet echt een verhaal om makkelijk doorheen te komen.
Niet dat het lastig las ofzo, dat echt niet, maar het bleef zo oppervlakkig! Na ongeveer 150 pagina’s gelezen te hebben voelde ik nog geen enkele klik met de hoofdpersonages en dat vind ik geen goed teken. Ik heb het boek toen even weggelegd om Pandemonium te lezen, om vervolgens met tegenzin verder te lezen.
Het leest wel makkelijk, dat wel, het is niet een verhaal wat ontzettend moeilijk geschreven is waardoor je de bomen het bos niet meer ziet… Ik denk dat ik er gewoon meer van had verwacht, want de achterflap klonk best veelbelovend…

Heel veel woorden ga ik niet meer aan vuilmaken aan De dromers, want hoewel ik echt van het fantasy-genre hou, trok dit boek me absoluut niet. (Ik heb wel erger gelezen hoor, zo slecht was het nou ook weer niet). Het gevolg? Boek 1 en 4 gaan lekker mee naar de rommelmarkt en ik hoop dat ze daar een mooi huisje gaan krijgen. (Of, als jij ze wil, laat het weten! Voor alleen de verzendkosten mag je ze overnemen). Op naar een leukere serie… 🙂

one-half-stars

Tags:

Divider

2 responses to “De dromers 1

  1. Ja dat vond ik ook! Het is al een aantal jaren geleden dat ik dit boek las en dat was ik alweer helemaal vergeten toen ik het tussen jouw goodreads zag staan. Ik had het boek ook zelf volgens mij, maar geen idee waar het nu is. Zeker weggedaan want het staat niet meer in mijn kast. Er was zoveel meer van te maken geweest!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.