De Blog Top Drie – TAG

Geplaatst op 26 december 2014 door Emmy in Persoonlijk / 8 Comments

Jullie hebben hem vast al een keertje zien langskomen; de blog top 3-TAG van Sylvia. Een tag waarbij je steeds een top 3 moet maken. Ik heb heel rebels de regels er af geknipt, want ik ga niemand taggen enzo.. Ja ja. Maargoed… Oh ja.. Het plaatje wat te maken heeft met drie wil ik wel toevoegen, al kost het me geloof ik ontzettend veel moeite om te kiezen? Zal ik gewoon mijn current obsession doen?

01. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

Bij heel veel mensen lees ik een antwoord als ‘mijn laptop’, ‘een internet verbinding’ etc. Ik denk dat je in bepaalde categorieën altijd wel drie dingen kunt noemen… Zal ik gewoon drie categorieën maken?

Digitaal: Mijn achter-de-schermen-wordpresspagina, goodreads en photoshop.
Analoog: Mijn boekenkast met inhoud, de bibliotheek en mijn notitieboekjes: agenda (om te plannen) en schriftje (welke boeken ik heb gelezen).
Anders: Mijn hoofd met ideeën, alles waar ik obsessies voor heb en tijd.

02. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

Ik vind niet dat een blogger gebonden moet zijn aan elementen die perse op een blog horen. Het is je eigen plekje en je mag hem invullen zoals je wilt. Natuurlijk heb ik wel elementen die ik prefereer om bij andere te zien; Een persoonlijke en passende layout, een over mij pagina en duidelijke contactgegevens. Zonder deze elementen mist een blog de connectie tussen lezer en schrijver. Heel veel bloggers lijken de waarde van een (unieke) vormgeving te onderschatten…

03. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?

Ik schrijf heel graag een kritische recensie.. Niet om te zeuren, maar omdat ik een beetje kriegelig wordt van recensies die alleen maar veren in iemands kont steken. Soms kan ik echt genieten van de kritische noten die in me op komen en ik heb het idee dat dit ook gewaardeerd wordt. Tevens schrijf ik graag columns (weet die mening!), al heb ik niet altijd een goed idee. En tot slot vind ik het heel leuk om een verslagje van een leuke dag te maken. Hierin kan ik mijn passie laten zien, toch een beetje mening geven en ook een persoonlijk tintje verwerken.

04. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

Ik ben even gaan zoeken en de uitkomsten vind ik wel een beetje maf. De meest bekeken pagina’s zijn of winacties of bepaalde categoriseren, dus ik ben iets verder gaan kijken. De meest gelezen recensie is die van De Selectie, de best bekeken categorie is die van de Boeken Adventskalender en de meest populaire niet-recensie post is Expeditie Boekblogginson #1. Of nee wacht.. Een stukje over de symboliek van de uil.  Niet echt een verrassing ergens. Wel moet ik er rekening mee houden dat dit de stats vanaf maart zijn, gezien ik toen ben overgestapt naar WordPress.

05. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

Wat wil ik uitstralen? Een gedegen plaats waar meningen over boeken gedeeld kunnen worden? Een verzameling van recensies? Mijn manier om de wereld te zeggen; dit ben ik! Ik denk allemaal wel een beetje. Ik probeer met mijn blog mensen een mening te laten geven over boeken en hen te stimuleren bepaalde boeken te gaan proeven… Maar ik deel ook graag mijn mening over andere dingen. Daarnaast hoop ik mijn blog ook een beetje als springplank te gebruiken voor mijn illustratief werk, daar ben ik dan ook heel eerlijk in.

06. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

Natuurlijk via bloglovin’, maar echt een specifieke facebook pagina en twitteraccount voor mijn blog heb ik niet. Je kan me gewoon overal vinden als zonenmaan, maar dat zijn voornamelijk persoonlijke accounts.

07. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Zal ik eens met nadelen beginnen? Dan eindigen we lekker positief. Natuurlijk vind ik het geen echte nadelen, anders zou ik allang niet meer bloggen, toch?

– Het kost soms erg veel tijd, waardoor ik mijn prioriteiten nog wel eens verkeerd neerleg.
– Soms voelt het een beetje aan als moeten.. Ik ben deze week bijvoorbeeld een beetje ziek en lig daarom achter op mijn blogplanning, en daar kan ik echt enorm van balen. En dat is toch ergens een beetje onzin?
– Boekbloggen wordt door vele mensen nog niet gezien als een echt rendabele manier van bloggen omdat er geen geld in om gaat. Zo jammer, want ik vind dat ook de boekblogger daadwerkelijk invloed kan hebben op de consument.
+ Via het bloggen heb ik zulke leuke dingen mogen mee maken en mensen mogen ontmoeten. Maar bovenal: ik denk oprecht dat ik vrienden voor het leven heb gemaakt. Love you guys!
+ Het geeft een ontzettend voldaan gevoel als mensen laten weten dat ze je blog tof vinden en/of door jou een boek hebben aangeschaft.
+ Ik heb een enorm netwerk op kunnen bouwen wat goed van pas komt als startend illustrator. En zeker nu ik de coverwedstrijd van Blossom Books heb gewonnen en er een kans bestaat dat mijn ontwerp binnenkort in de winkels ligt. AAAH

08. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Geen idee. Ik weet niet eens waar ik dat kan vinden. Wel heb ik vaak een periode dat bepaalde mensen heel veel reacties achter laten, en dan later weer wat minder. Maar ik hou echt van al jullie reacties. Heerlijk vind ik het om na mijn werk thuis te komen en dan te zien of dat oranje balkje weer begint te knipperen.

09. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

Weer zo’n moeilijke vraag. Echt hoor. Ik volg heel veel YA Boekenblogs en die volg ik niet zo maar! Ik ben ook altijd op zoek naar nieuwe leuke blogs om te gaan volgen. Vooral boekenblogs waar iemands persoonlijkheid goed in zit verweven vind ik fantastisch.

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?

Wie houdt er nou niet van een leuke bookhaul? Ik lees graag over belevingen van anderen, hun recensies en tja… Leuke columns? Maar wel heb ik heel erg dat dit per blog afhankelijk is. Bij de een vind ik een recensie lekker lezen, bij de ander wat minder.. Net als de andere soorten artikelen. Net als filmpjes kijken; ik moet er zin of tijd voor hebben.

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

1. Zorg voor een layout die bij je past en overzichtelijk is. Van mij mag het best wel wat extremer en uitgesprokener dan dat het bij velen nu is. Ook moet een artikel overzichtelijk zijn en goed leesbaar; dit hoort óók bij de layout.

2. Vermijd plaatjes van anderen. Een mooi boek gebruiken als achtergrond of header is prima, maar ga wel na of je de afbeelding mag gebruiken! Maak het liefst zo veel mogelijk zelf of laat het doen.

3. Durf te investeren. Als je zeker weet dat je blijft bloggen is het zeker een meerwaarde om een host en domeinnaam aan te schaffen. En een thema kopen of een vormgever inhuren is het ook waard. Ja, het kost misschien veel geld.. Maar dan is je blog wel echt persoonlijk afgestemd op je eigen wensen en dat straal je uit!

Ik tag dus niemand.. Maar hier, nog een lekker hapje.

100% GREATEST CAS GIF OF ALL TIME. LIKE HOLY CRAP THIS IS THE BEST THING I'VE SEEN A LL DAY

Tags:

Divider

8 responses to “De Blog Top Drie – TAG

  1. Leuke post 🙂 Ik zit zelf nog steeds af en toe met het feit dat ik mijn blog inderdaad nog niet persoonlijk genoeg vind en op het moment ben ik ook heel erg aan het nadenken en twijfelen of ik misschien mijn lay-out wil aanpassen. Maar aan de andere kant wil ik mijn blog denk ik ook weer niet totaal aanpassen waardoor mensen hem niet meer herkennen.

    • Ik snap heel goed wat je bedoeld… Vaak is het toch een beetje aftasten.. En het helpt om eerst wat kleine veranderingen door te voeren (zegt de koningin van KLATS BOEM ANDERS)

  2. Deze week ondervind ik het bloggen ook af en toe als ‘ik moet nog snel even …’ Het is immers een drukke periode en liefst van al zou ik elk vrij moment willen lezen. Jammer genoeg lijkt dat er deze maand amper van te komen. 🙁

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.