Daughter of the Moon Goddess – Sue Lynn Tan

Geplaatst op 22 september 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Daughter of the Moon Goddess – Sue Lynn TanDaughter of the Moon Goddess door Sue Lynn Tan
Serie: The Celestial Kingdom #1
Uitgever: Harper Voyager | Januari 2022
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 512
ISBN: 9780008479336
Uitgave: Luisterboek, Paperback
Goodreads
three-half-stars

HERE ARE MANY LEGENDS ABOUT MY MOTHER.

Raised on the moon, Xingyin was unaware she was being hidden from the Celestial Emperor who exiled her mother for stealing the elixir of immortality. But when her magix flares and reveals her, Xingyin is forced to flee her home, leaving her mother behind.

Alone, powerless, and afraid, Xing yin makes her way to the Celestial Kingdom, a land of wonder and secrets. In disguise, she trains alongside the emperor's son, mastering archery and magic, despite the passion which flames between them.

Vowing to rescue her mother, Xingyin embarks on a quest, confronting legendary creatures and vicious enemies. But when forbidden magic threatens the kingdom, Xingyin must challenge the ruthless Emperor, leaving her torn between losing all she loves or plunging the realm into chaos...

Inspired by the legend of Chang'e the Moon Goddes, this captivating debut weaves Chinese mythology into a sweeping adventure of love and family, immortals and magic.

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik iets minder heb met verhalen die zich afspelen in het verre oosten. Vroeger keek ik veel anime en de meeste YA die zich daar afspelen zijn enorm sprookjesachtig, maar toch voel ik vaak niet echt een klik. Dat is waarom ik het lezen van Daughter of the moon goddess behoorlijk aan het uitstellen was. Uiteindelijk heb ik het boek geluisterd terwijl ik de mediatheek op aan het ruimen was. En ik moet bekennen: hij was mooi!

De manier waarop het verhaal vertelt wordt is prachtig. Langzaam, maar prachtig. Het is niet moeilijk om je de omgeving en de personages voor te stellen. Het is daarom ook wel een boek waar je zin in moet hebben: het is een langzaam boek.

Er zitten echt heel veel toffe elementen in. Zoals de verboden magie, de relatie tussen moeder en dochter en hoe zij als het ware bij haar vijanden infiltreert om haar moeder te kunnen redden. Fantastisch! Maar de romantiek vond ik matig en niet nodig. Het slokte teveel aandacht op van de epische elementen uit het boek. Hierdoor voelde het boek soms wat chaotisch en was er niet genoeg ruimte om de epische momenten op te bouwen.

Toch heb ik genoten van het luisteren naar Daughter of the moon goddess en raad ik het boek aan als je van sfeervolle sprookjes in een Chinese setting houdt.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.