Dat Harry Pottertoilet gaat er komen.

Geplaatst op 11 januari 2016 door Emmy in Persoonlijk, Uncategorized / 14 Comments

Deze week begon ik met het schilderen van een Harry Potter toilet en las ik heel veel boeken.

Maandag

Alle afspraken die ik voor vandaag had staan, vallen weg. Ik zou namelijk met mijn zusje en nichtje gaan lunchen, maar mijn nichtje bleek ziek te zijn. Dus ging ik thuis aan de slag. Ik pakte wat BAK cadeautjes in, blogde en las een boek: Mijn hart en andere zwarte gaten. Omdat Dungeons & Dragons ook niet doorging, kon ik het boek ’s avonds uitlezen.

katten voor raam

’s Middags ging ik een stukje wandelen. Deze twee beestjes zaten op me te wachten!

Dinsdag

katten en lezen

Met Ember lezen is soms onmogelijk. Grappig; ik las een boek over katten.

Ook vandaag ben ik vrij, omdat ik niet meer inval op mijn oude stageschool. Het heeft wel een gek gevoel, maar aan de andere kant vind ik de dinsdag altijd een heel productieve dag, ofzo. Ik slaap een beetje uit en pak meteen wat nieuwe pakjes in. Die breng ik tegen het eind van de ochtend weg. Daarna heb ik een heel productieve middag. Niet perse qua bloggen, maar wel qua andere dingen. Zo zet ik eindelijk mijn nieuwe lessencyclus die ik voor ogen had, op en kijk ik de les die is opgenomen terug. Als mijn lessen voor morgen zijn voorbereid, begin ik aan het boek Warriors 2: fire and ice. Steeds na 50 pagina’s doe ik iets aan het huishouden; kattenbakken, opruimen, badkamer schrobben, dat soort dingen. Ondertussen wacht ik ook erg ongeduldig tot de postbode aan zal bellen.

Aan het eind van de middag geef ik bijles. ’s Avonds neem ik een unboxing op en lees ik het boek uit. Dat gaat lekker!

harry potter verzameling

Ik kreeg mijn supernatural mystery mini’s binnen, mijn Snape funko en drie toffe boeken: Fairest, The bitter kingdom en a darker shade of magic.

Woensdag

nieuwe boeken

Vandaag moest ik werken, dus rond een uur of tien liep ik naar de bus. Ik vond het best spannend om weer te gaan werken. Ik had een roosterwijziging en een nieuwe opdracht klaar liggen. En het ging best lekker! Een docent die in een lokaal naast me zat, heeft een beetje meegekeken en goede tips gekregen. Ik had vandaag sowieso wat meer contact met collega’s en dat was wel fijn. Eentje vroeg er zelfs naar mijn blog.. maar of hij het snapte.

the jewel

The jewel vind ik erg mooi, ook al ben ik geen fan van fotocovers. Hij doet me denken aan de selectie en dat vind ik tof.

’s Avonds gaf ik een bijles en voor het eerst sinds weken was ik niet helemaal kapot na een woensdag werken. Zo fijn! Ook lag er een nieuw boek in de bus: The jewel, een boek dat ik tweedehands heb overgenomen. Ik las vandaag overigens Alexandra, het zevende middernacht deel.

bloglovin

Zo veel nieuwe mensen erbij! Wauw. Jullie hebben me deze week echt een beetje overdonderd! Welkom!

Donderdag

Vandaag ben ik vrij en had ik eigenlijk een hele wishlist aan dingen die ik wilde doen. Maar het lukt me niet echt om op gang te komen. ’s Morgens breng ik weer wat prijzen weg en fiets in naar de action om een nieuw fietslampje te halen en een fotolijstje voor mijn Hogwarts brief. Die staat nu mooi op mijn plankje. Als ik thuiskom ligt er een recensie-exemplaar op de mat: Getatoeëerde lelies. Het is heel leuk om wat onbekendere fantasy te bespreken, dus ik kijk ook hier erg naar uit.

plankje

’s Middags ben ik misschien nog wel slomer. Ik twijfel heel erg wat ik wil gaan doen. Uiteindelijk heb ik het gevoel dat ik mijn middag heb verpest. Een beetje jammer. Ook lees ik vandaag helemaal niks.

Vrijdag

Vandaag moet ik werken. Ik heb er zin in. Als ik op mijn werk aankom en halverwege het 5e uur naar het lokaal loop, komt mijn brugklasje naar me toe. Ze hadden een tussenuur. Helaas vond ik het te laat om de les te vervroegen en dat vonden ze niet zo leuk. Tja. Jammer joh. Mijn 2e klas is verrassend rustig voor hun doen; ze werken echt lekker door. In de tussentijd kijk in werk na en voer ik cijfers in. Rond 3 uur is mijn werkdag voorbij en ga ik naar de trein. Ik weet een eerdere trein te halen.

In de trein lees ik lekker in the cage. Dit is een reread, maar ditmaal in het Nederlands. Ik ga er geen recensie van schrijven, omdat ik die al gemaakt heb bij het Engelse boek. Normaal zou ik dat wel doen, maar omdat we dit boek gaan bespreken bij de Leesbeesten Leesclub, lijkt het me niet zo handig. Ik zal namelijk wel een verslagje maken over de leesclub! Ook schrijf ik een aantal vragen op die ik in de leesclub wil gaan gebruiken.

supernatural funko pop mystery mini

De Supernatural familie. Ik heb er best wel veel dubbel.. Dus ik ben op zoek naar ruilers.

In Den Bosch mis ik mijn aansluitende trein, dus moet ik ben de bus naar station Oost om mijn fiets op te halen. Een beetje omslachtig, maar he, ik ben lekker op tijd thuis. En daar blijken mijn nieuwe mini’s bezorgd te zijn. Ja, ik heb het funko-virus weer te pakken. Binnenkort laat ik al mijn funko’s in een aparte blogpost zien. Ook heb ik weer twee boeken binnen: In transit van Margaretha van Andel (ze schreef ook Ik) van Lemniscaat en Duizend stukjes van jou van Claudia Gray. Ik ben er echt heel blij mee! De rest van de avond doe ik eigenlijk niks.

castiel en gabriel

Met Eline plaatjes delen is altijd leuk.

Zaterdag

’s Morgens besef ik me dat ik best wel veel wilde doen en dat ik nog maar twee ingeplande blogposts heb liggen. OEPS?! Dat is al lang geleden voor mij. Ik ga lekker aan de slag, want pas ’s avonds hoef ik naar een verjaardag. Ik lees the cage uit en begin in de The girl of fire and thorns stories. Dit zijn de tussenv erhalen van de gelijknamige trilogie.

Verder blog ik, doe ik het huishouden en streep ik lekker veel van mijn to do list af.

’s Avonds heb ik een verjaardag. Rob is ziek, dus ga ik alleen. In de trein lees ik in Schimmenschuw. Dit boek mocht ik weggeven tijdens de Boeken Adventskalender, en ik kreeg zelf ook een exemplaar. Zo leuk! Als de trein ’s avonds weer aankomt in Den Bosch, heb ik hem bijna uit. Terwijl ik naar het fietsenrek loop, lees ik de laatste bladzijde. Het boek MOET gewoon uit voor ik thuis ben.

Zondag

Op zondag besluit ik mezelf echt een soort vrije dag te geven, vol met dingen die ik graag wil doen, zonder dat het moet. Ik begin de dag met Wie is de Mol. Ik heb de aflevering van gisteren opgenomen en omdat mijn bloglovin’ overspoeld wordt met molblogposts, besluit ik snel te gaan kijken. Na een ontbijt begin ik in Anna, een boek wat ik voor een blogbom lees. Het boek klonk zo aardig, dat ik toch maar meedoe, al vind ik blogbommen over het algemeen erg vervelend.

Tevens stuur ik een paar mailtjes uit en kijken we een paar afleveringen van Stargate Universe. Deze spinoff vind ik lang niet zo leuk als de oorspronkelijke serie.

hogwarts illustratie

Ik liet me door deze afbeelding inspireren.

Maar het leukste van vandaag is wel dat ik eindelijk ben begonnen met het beschilderen van het toilet. Ik mag hem helemaal HP-style beschilderen, dus ik ben vandaag met de eerste muur begonnen. Het is wel echt een rotmuur om te beschilderen en ik kan geen fijne hoek vinden om lang om het trapje te kunnen balanceren (stel je voor: kwast in mond, palet in ene hand, kont tegen het trapje). Na een paar uur schilderen ziet het er zo uit:

harry potter toilet

Morgen ga ik maar weer verder, denk ik! Al heb ik dan wel weer wat ‘moetjes’ om te doen, van mezelf. Vanavond zie ik wel wat ik doe. Misschien een film kijken, of verder lezen in Anna.

gelezen boeken

Gelezen deze week: Mijn hart en andere zwarte gaten, Ice and Fire, Alexandra, the cage, The girl of Fire and Thorns stories.
Nog bezig in: Anna
Nieuw binnen:  Fairest, The bitter kingdom, a darker shade of magic, the jewel, getatoeëerde lelies.

nieuwe boeken

Deze boeken zijn nieuw deze week! Een mooie balans tussen gekocht en gekregen, al zeg ik het zelf!
  

Tags:

Divider

14 responses to “Dat Harry Pottertoilet gaat er komen.

 1. Roos

  O.O Supernatural!!! <3
  Harry Potter natuurlijk ook, dat is mijn grootste liefde 😛
  maar Supernatural is ook AWSOME!
  Vooral Cass <3
  Ik ben zo dol op Cass, hij is zo leuk hea ^.^

 2. Jet

  Oooeeeeeh die muur! Echt supergaaf! Alles Harry Potter elementen zitten er in. En is dat Sirius die ik bij de beukwilg zie staan? Wat een details! Heerlijk om naar te kijken 🙂

 3. Die muurbeschildering ziet er prachtig uit. Maar echt – eerst de geweldige #vraaghetdeboekblogger op Twitter, nu leuke blogposts … zo ga ik mijn boek dus niet kunnen uitlezen hé. 🙂

 4. Gaia

  Je muurschildering ziet er gaaf uit! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Ik vond Stargate Universe ook minder leuk dan de oorspronkelijke serie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.