Dante 2 (Slaves 4) – Miriam Borgermans

Geplaatst op 16 april 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Dante 2 (Slaves 4) – Miriam BorgermansDante 2 door Miriam Borgermans
Ook door deze auteur: Raven
Serie: Slaves #4
Andere boeken in deze serie: Raven
Uitgever: Clavis | December 2018
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 551
ISBN: 9789044834314
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Winter 2258
Nadat hij in een spelprogramma werd gefolterd, is de slaaf Dante als machteloze Pronker in handen van Cym gevallen. Cym wil hem door middel van gruwelijke methodes volledig breken. Van diep onder de grond vecht Dante zich een weg naar boven. Hij wil wraak. Maar dan ontdekt hij dat Raven nog leeft. Wat als wraak niet meer het belangrijkste is?

De futuristische Slaves serie van Miriam Borgermans is interessant. Elke keer wordt het verhaal verteld vanuit Raven of vanuit Dante. In Dante 2, het vierde deel van de serie, is Dante weer aan de beurt.

Dante is voor het plezier van anderen gemarteld en nu in handen van Cym gevallen. Cym wil hem volledig breken, maar Dante laat dit natuurlijk niet gebeuren. Hij zint op wraak! Maar dan hoort hij de geruchten dat Raven misschien nog in leven is.

Hoewel ik het concept van deze serie heel erg tof vindt, merk ik dat ik Dante’s kant van het verhaal niet altijd even intrigerend vind. Bij Raven gaat het echt om het overleven en hoe het is om gevangen te zitten, Dante schoot van mij van hot naar her.

Dit boek bevat vaart. Heel veel vaart. Ondanks de vele pagina’s, vlieg je door het boek heen. Het is dan ook een en al actie. Maar wat Borgermans echt heel slim doet, is bij elk hoofdstuk een randpersonage zij of haar verhaal laten doen. In dit boek is dat Cym. Ik vond haar verhaal interessanter, omdat het het verhaal van de mensen die geen slaaf zijn belicht. Daarnaast vind ik het heel knap dat er in weinig tekst, toch een heel verhaal vertelt wordt.

Hoewel het boek vol actie en avontuur zit (je zult je geen moment vervelen!), vond ik het toch minder spannend. Ik miste wat – maar wat dit is, weet ik niet helemaal – en ik vond het minder verrassend.

De wereld die in de Slaves serie is geschapen is er eentje die je aan het denken zet. Wij mensen hebben heel erg de neiging om mensen boven of onder ons te plaatsen en daar speelt deze auteur constant mee. Het gaat allemaal om status, terwijl de manier waarop we met elkaar omgaan vergeten lijkt te worden. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe deze serie zich verder zal ontwikkelen. Ik heb namelijk nog niet echt een beeld wat de ontknoping gaat worden, behalve dan dat het hele systeem erom vraag om in elkaar te storten.

Van begin tot eind leest Dante 2 als een sneltrein.

Dante 2 is een prima 4e deel in de Slaves serie. Je leest wat er gedurende het vorige deel met Dante gebeurt en geeft veel nieuwe inzichten over de wereld. Deze heb je uiteindelijk nodig om het hele verhaal van Raven ook een goed beeld mee te geven. Hoewel het boek super vlot leest, miste ik toch een bepaalde spanning.

three-half-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.