Dagboek: ziekjes

Geplaatst op 2 december 2019 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Afgelopen week liep niet helemaal zoals ik wilde: van de vier werkdagen bleef ik er 2 thuis, omdat ik een migraineaanval had en geen medicijnen mag. Dit was ook wel echt nodig en ik ben blij dat ik het eens heb gewonnen van mijn eigenwijsheid.

Maandag

Vandaag nam ik me voor rustig aan te doen. Het weekend kostte me toch behoorlijk wat energie namelijk, en de rest van de week zou weer een gewone werkweek worden. Ik hou enorm van mijn werk, maar ik merkte wel dat ik de laatste tijd veel moeite heb met de prikkels tijdens de pauze. Hopelijk werken de nieuwe afspraken!

Voor ik bijles ga geven, poets ik de nodige dingen: ik stofzuig, poets de badkamer en label kaarsen. Na de bijles ga ik even snel een boodschap doen, waar ik uiteindelijk best lang mee bezig ben omdat ik behoorlijk op ben. 

Daarna krijg ik ook nog maar weinig voor elkaar. Hier baal ik natuurlijk van, maar het is even niet anders. 

In de middag horen we ook dat mijn schoonzus in het ziekenhuis ligt. We zeggen D&D af en stappen zodra Rob thuis is in de auto. Hopelijk hersteld ze snel!

Daarna hebben we nog wat tv gekeken en ben ik toch op tijd gaan slapen. 

Dinsdag

Phoe.. Na drie heerlijk vrije dagen en een rustig week, is het toch weer even wennen. Ik verwacht een rustige dag, maar het wordt MEGA druk! In de pauze staan er 40 kinderen voor mijn bureau en tijdens het uur erna ook. Gelukkig lijken de pauzes tot nu toe rustiger te zijn en hoef ik maar enkele leerlingen aan te spreken. Dat is fijn! Ja, door de drukte moet ik mijn to do list een beetje aanpassen, maar de dag gaat er wel supersnel door voorbij. 

Na het werk doen Rob en ik wat kleine boodschappen en dan is het alweer bijna tijd om naar yoga te gaan. Ik heb veel last van mijn banden en van maagzuur, dus zo lekker gaat het niet. Als ik naar huis fiets begint er ook een hele nare hoofdpijn op te zetten die binnen no time verandert in een dikke migraineaanval. 

Woensdag

De hele nacht heb ik pijn en elk uur word ik wakker: misselijk, duizelig en met een kloppend hoofd. Ik win van mijn eigenwijsheid en meld me ziek. Ik voel me dan altijd zo schuldig joh! Het blijkt wel een goede zet, want ik ben de hele dag zwakjes en de hoofdpijn blijft hangen. Mijn lichaam gaf echt even een grens aan. Ik kan gelukkig wel wat lezen en geniet van het getrappel in mijn buik. Uiteraard ga ik op tijd naar bed, maar morgen blijf ik nog even thuis… anders ben ik straks nog zieker. 

Donderdag

Ook vandaag blijf ik nog thuis, al geef ik wel aan dat ik er morgen weer ben. Ik voel me onrustig vandaag en dwing mezelf rustig aan te doen. Wel krijg ik een leuk mailtje dat de linten bij een van mijn verkooppunten heel hard lopen: of ik nieuwe wil opsturen. Graag! 

In de middag raak ik met de minuut gefrustreerder. Ik zou vandaag een pakket opsturen, maar mijn labels zijn niet binnen. Sterker nog, ze komen uren te laat! Hierdoor kon ik het pakket niet meer wegbrengen en daar baalde ik ontzettend van. Vermoeiend dit.. Ik krijg ook harde buiken van het gestress erom. Baby pruttelt gelukkig lekker door… ‘Rustig maar, mama’

Vrijdag

Vandaag ga ik weer werken en damn, alsof er een bom is ontploft. De kar ligt vol en mijn bureau ligt bezaaid met boeken, briefjes en geld. Een docent zegt tijdens een overleg ook dat de leerlingen me echt hebben gemist.. Zo lief! Vandaag hebben we ook eindelijk een echt overleg en daar komen heel veel goede dingen uit. Fijn dat dit weer is opgepakt en hopen dat het serieus resultaat oplevert. Mijn teamleider is in ieder geval dik tevreden met alle cijfers. 

De rest van de dag blijft het druk: er is geen tijd om te lummelen. Leerlingen helpen, de boel opruimen: de dag vliegt echt voorbij. 

Daarna doe ik wat boodschappen en ga ik kijken bij de prenatal.. We hebben nog wat dingen nodig en wie weet is er een mooie deal. Ik koop uiteindelijk twee flesjes en wat poetsdoekjes… 

Zaterdag

Rob moet dit hele weekend werken vanwege black friday. Ik wil heel veel doen in het huishouden, omdat dit de afgelopen dagen is blijven liggen en we maandag de kraamzorg op bezoek krijgen haha. Ik wil ook kaarsen maken en linten. En dan belt mama met de vraag of ze op visite kan komen. Super gezellig! Ik doe snel boodschappen en doe de belangrijkste dingen in een te hoog tempo. Gelukkig kan ik nog even op de bank liggen tot mama er is.

Het is heel gezellig: mama woont zo’n 45 minuten rijden van mij vandaan, wat natuurlijk niet super ver is, maar ongemerkt vliegen de weken toch voorbij…

’s Avonds heb ik mega hoofdpijn en lig ik op de bank terwijl we serie kijken.

Zondag

Vandaag slaap ik lekker uit en doe ik rustig aan. Eigenlijk wilde ik de andere helft van het huishouden doen, maar eigenlijk ziet alles er wel prima uit en deed ik gisteren net iets te veel dan goed voor me was. Vanmiddag hebben we lootjes met de Den Bosch leesclub en daar wil ik natuurlijk wat energie voor sparen. Ik doe dus lekker rustig aan en kijk wel wat er lukt.

Gelezen

Normaal kan ik echt niet lezen wanneer ik ziek ben, maar nu lukt het veel beter, gelukkig. Ik neem meer rust en lees momenteel vooral wat ik wil lezen! In ieder geval lees ik dinsdag Zonder handen uit. Een bijzonder coming-of-age verhaal. Op woensdag lees ik de laatste Nederlandse witch magazines uit en behaal ik een van mijn leerdoelen van dit jaar. Ik wil ooit toch verder met de serie! Ook lees ik spin the dawn uit. Wat een gaaf boek: een mix tussen Mulan en Project Runway. 

Op donderdag lees ik Teen titans: Raven, een heerlijke graphic novel. Daarna begin ik in Tunnel of bones en ik vind het meteen weer HEERLIJK. Ik lees hem die avond nog uit. 

Ook lees ik nog Call dawon the hawk uit en zaterdagavond Onyx & Ivory.

Op zondag lees ik wat in Mockingjay, want een van mijn jaardoelen was The Hunger Games herlezen.

Nieuwe boeken!

Deze week komen mijn Amazon bestellingen binnen! Deze laat ik nog in een aparte blogpost zien…. het zijn 17 boeken. No shame.

Zaterdag kreeg ik Muze binnen van Best of YA en daar ben ik ontzettend benieuwd naar. Het boek ziet er in ieder geval prachtig uit!

Zondag vieren we sinterklaas met de Den Bosch leesclub, dus wie weet wat ik daar krijg… Ik rond dit dagboekje namelijk van te voren al af, zodat ik niet nog vanalles moet doen als ik vanavond thuis ben.

Komende week is een vrij normale week geloof ik. Op donderdag en vrijdag zijn er verkorte lesuren, wat natuurlijk wel lekker is! Dinsdag hebben we een afdelingsuitje. Best druk, maar ik doe alles gewoon lekker in mijn eigen tempo.

Tot volgende week!

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: ziekjes

  1. Oh dat van die brievenbuspost had ik nog niet opgevangen. Wel super onhandig voor je webwinkel en eigenlijk ook wel een beetje stom. Al mag ik dat eigenlijk niet zeggen vermits ik niet weet waarom ze die regel gaan aanpassen. Misschien is er wel echt ergens iets misgelopen of zo. Ik hoop dat hier in België wel nog steeds mag want anders wordt het versturen van Snail Mail ook een probleem.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.