Dagboek: yay, ik heb meer energie!

Geplaatst op 9 september 2019 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Afgelopen week begon het heerlijk af te koelen, wat echt enorm hielp met mijn energieniveau. Op werk regel ik heel wat zaken die zijn blijven liggen en dat gaat gelukkig goed. Ook begint mijn leeszin eindelijk weer een beetje op te komen. Yay!

Maandag

Afgelopen weekend was erg druk en dat heb ik gemerkt. Vandaag ben ik maar weinig waard en doe ik alleen het hoognodige. Ik ruim wel een stukje van mijn atelier op en dat geeft veel voldoening: dit wordt namelijk de kinderkamer en ik heb dozen vol spullen om uit te zoeken. 

In de avond hebben we D&D, maar we zijn zo aan het praten dat we eigenlijk niet spelen. Oeps. Ach. Soms is dat nodig. 

Dinsdag

Vandaag weer werken. Ik verwachtte eigenlijk een heel rustige dag, maar het werd een heel drukke. Ik was iets eerder op school en had meteen een paar belangrijke mailtjes. Een van de dingen waar ik helemaal klaar mee was, was het feit dat de pasjes van de brugklassers het nog niet doen. Gelukkig wint de aanhouder, en werd het vandaag nog in werking gezet. Ook wilde een collega nog even wat gelamineerd hebben. Voor morgen. Oke dan. 

Uiteindelijk kreeg ik gewoon netjes alles af, maar thuis merkte ik wel hoe intensief alles was. Mijn rug deed zeer en ik voelde me niet helemaal fit. 

Thuis zocht ik afleiding en maakte ik wat kaarsen, zodat ik weer genoeg heb voor op Elfia én ik binnenkort kan beginnen aan mijn nieuwe producten. 

Daarna kwamen Sven en Priscilla ons halen, want we gingen gezellig uiteten. Lekker joh! Daarna zat ik enorm vol en ben ik meteen naar bedje gegaan. Helaas sliep ik die nacht erg slecht. 

Woensdag

Halverwege de dag was ik op. Gisteren was duidelijk even teveel en ik merkte dat zeker aan mijn lijf. Over een week mogen we weer naar de kleine kijken en daar kijk ik enorm naar uit.Ik hoop zo dat alles gewoon goed is!

Vandaag heb ik gelukkig wat minder zaken om te regelen, dus ik de dag wat rustiger. Volgende week zal behoorlijk druk worden, dus ik moet mezelf even goed in de gaten houden. 

Ook vandaag gaat D&D niet door, dus ik ga op tijd naar bedje toe. 

Donderdag

Deze week zijn er veel leerlingen op schoolkamp, met vandaag als hoogtepunt. Er zijn wat brugklassers weg, 3 havo en vwo zijn kamperen en ook 4 havo is weg. Het gevolg is dat er daardoor ook nog behoorlijk wat uren uitvallen. Het is dus vreemd rustig vandaag en ik baalde even dat ik mezelf dinsdag zo gek heb gemaakt, terwijl ik de rest van de week alle tijd had gehad. 

Vandaag ben ik trouwens ook weer eens op de fiets naar school. Ik wilde dit weer heel graag proberen, vooral omdat ik na werk nog even de stad in wil. Gelukkig ging het goed en hopelijk kan ik dit volhouden. Ik kijk wel enorm uit naar de echo.. Ik merk dat ik sinds de bloeding toch heel voorzichtig en ook wel een beetje onzeker ben. Ik slaap hierdoor slecht.. Ik ben blij als alles weer goed is en wanneer ik de kleine ook echt kan gaan voelen: dit zal mij vast erg veel rust geven. Hoop ik. Alles is nu natuurlijk nieuw en de schrik zit er gewoon nog in. 

Maar goed.. Ik doe dus lekker mijn ding op het werk, regel wat zaken en help leerlingen aan boeken. De werkdag is niet echt bijzonder en dat is ook wel eens lekker. 

In de avond kijk ik lekker tv. Pitch Perfect 2: love it! 

Vrijdag

Wat een contrast met de rest van de week: vandaag is behoorlijk rustig op het werk. Nou ja, de middag dan. In de ochtend heb ik een afspraak met de leesconsulent en werk ik alle geleende boeken van de brugklassers bij. Ik krijg ‘s middags nog maar weinig uit mijn vingers en ik ben blij wanneer ik naar huis kan. Het was geen stomme dag, maar mijn concentratie was meh.

‘S Avonds besluit ik naar zwaardtraining te gaan. Om te kijken in ieder geval. Ik durf namelijk nog niet helemaal mee te doen en omdat Priscilla er ook niet is, lijkt me dat gewoon niet zo veilig. Er zijn wel twee nieuwe meiden vandaag.. Hopelijk blijven ze komen. Girlpower! 

Ondanks dat ik aan de kant zit heb ik niet niks te doen, want ik mag twee keer een icepack uitdelen. Stelletje brokkenpiloten. Volgende keer moet ik maar een zusterpakje aandoen, grapten de jongens. 

Zaterdag

Vandaag ben ik een dagje alleen thuis omdat Rob moet werken. Ik doe een beetje vroeg boodschappen, ook al komt er later nog een pakketje bij de Bruna. Maar goed ook, want het pakketje komt niet eens! Het gaat al de hele week mis met dat ding. Lekker dan. 

Verder lees ik, kijk ik wat tv en maak ik wat kaarsen. Een heerlijk relax dagje dus! 

Zondag

Vandaag doe ik ook lekker rustig aan. We doen boodschappen, ik maak nog wat kaarsen, blog wat en lees lekker. Een fijne dag voordat er weer een drukke week op de planning staat.

Nieuwe boeken

Op dinsdag vind ik een pakketje bij de deur, waar Het schaduwjaar in zit. Ik ben echt heel erg benieuwd naar dit boek. Later in de week krijg ik nog twee boeken binnen: Versplinterd, het laatste deel van de Gewist trilogie en Er was eens… de nieuwe sprookjesbundel van Dutch Venture Publishing.

Gelezen

Ik ben aan het begin van de week begonnen in De kleuren van schaduw, het vervolg op De kleuren van magie. Dit boek lees ik ook vrij langzaam, maar daar heb ik vrede mee. Ik geniet er namelijk intens van, ook al heb ik het Engelse deel een aantal jaar terug al eens gelezen.

Toch besluit ik op zaterdag even een ander boek te pakken, Het schaduwjaar, omdat ik daar zo benieuwd naar ben. Het blijkt een goede keuze, want ik lees dit boek in één ruk uit. Wat een geweldig verhaal. 

Tussendoor heb ik trouwens ook nog Rariteiten gelezen. Nou ja, gedaan.. Het is natuurlijk meer een doe-boekje. 

Op zondag lees ik verder in De kleuren van schaduw en ik schiet opeens vooruit. Yay!

Komende week gaat een aardig intensieve week worden. Ik hoop nieuwe kaarsen te maken, heb weer een echo en draai op mijn werk een aantal lessen. Ik doe aan het begin van het schooljaar namelijk een aantal lesbezoeken bij brugklassers. Hierin leg ik uit hoe de mediatheek werkt én geef ik wat leestips. Superleuk!

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: yay, ik heb meer energie!

    • Ik vind het ook jammer dat wij dit vroeger niet hadden. Helaas zijn veel schoolbibliotheken en mediatheken niet bemand met personeel dat inhoudelijk veel verschil kan maken. Ik zet me daar enorm voor in en dat vind ik geweldig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.