Dagboek: toch eerder met verlof

Geplaatst op 27 januari 2020 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Afgelopen week was bizar, omdat ik besloot toch eerder met verlof te willen. Hierdoor moest er even vanalles geregeld worden en afgerond, terwijl ik de mediatheek ook klaar wilde maken voor de open dag.

Maandag

Ik slaap slecht en voel me vandaag echt heel kut. Ik sta in de supermarkt en kan wel janken van vermoeidheid en het feit dat ik gewoon niet weet waar ik zin in heb. Ik merk dat ik echt op ben en dat die twee weken tot mijn verlof heel zwaar gaan worden. En dan denk ik: waar ben ik mee bezig!? Ik ga het proberen te regelen dat ik een weekje eerder met verlof kan gaan. Ik ben gewoon op. Ik heb iemand anders om ook voor te zorgen. 

D&D zeg ik af en ik kijk vandaag vooral Sex Education, wat ik een fantastische serie vind. 

Dinsdag

Uren wakker gelegen vandaag en snotverkouden opgestaan.. Wat een feestje. Ik loop op het werk meteen door naar P&O en regel dat ik eerder met verlof kan. Nu wil ik op het eind 1 week ouderschapsverlof zodat ik niet weer hoef te schuiven met het KDV, dus dat is het enige waar ik nog toestemming voor moet krijgen. Verder verloopt de dag vrij rustig: er zijn examens op de gang naar de mediatheek, wat het hier een stuk rustiger maakt. Zo fijn! Nu is het echt aftellen.

Aan het eind van de dag organiseren we de voorleeswedstrijd van de school, gezellig in de mediatheek. Superleuk! Ik ben jurylid en ik denk dat we echt een fantastische leerling hebben uitgekozen die ons gaat vertegenwoordigen!

Ik ben wel wat later thuis dan gepland en ik maak meteen een flinke mok thee en wat soep klaar. Pyjama aan en chillen maar! 

‘S Avonds kijk ik vier handen op één buik en naar Emma Willis delivering babies. 

Woensdag

Oke, heel lekker sliep ik niet door mijn verkoudheid, maar ik heb geen uren wakker gelegen, dus dat is winst. In de ochtend moet ik langs de verloskundige. Pas een half uur later kan ik terecht, maar de verloskundige en ik kunnen elkaar wel de hand schudden wat betreft onze verkoudheid. Ze geeft nog wat tips en ik stel wat vragen en dan mag ik even naar ons meisje kijken! Dit voelt echt als een verrassing en ook al is het maar kort, ik geniet er intens van. Ik weet nu ook waarom ze een bepaalde voorkeurshouding heeft. 

Daarna werk ik en voel ik me vooral heel snotterig. Ik heb veel werk liggen en dus gaat de dag wel snel. Het zorgt er echter ook wel voor dat ik aan sommige dingen gewoonweg niet toekom. 

Thuis kijk ik de laatste twee afleveringen van Sex Education en daarna ga ik lekker mijn pyjama aandoen en ik bed liggen. Ik kom er alleen nog even uit om wat te eten als Rob naar D&D is en ik lees wat. 

Donderdag

Vandaag wordt een rustige dag, afgezien dat ik natuurlijk nog steeds aan het afronden ben en ook aan het opruimen ben voor de open dag. In de ochtend heb ik een overleg over de indeling en het uiterlijk van de mediatheek. Ik heb enorm de ambitie om het om te willen gooien en ik mag dit voorleggen. Eigenlijk wordt alles wat ik zou willen goedgekeurd en gaan we het in werking zetten. Waarschijnlijk komt het meeste werk wanneer ik terug ben van verlof, maar dat is helemaal prima. Ik ben super blij met mijn baan en ik voel me intens gehoord. Ik weet zeker dat ik het stiekem wel een beetje ga missen. 

Ik laat tassen drukken!

Na werk doe ik even boodschappen, waar ik een van de meiden tegenkom die met mij op zwangerschapsyoga zat. Haar zoontje is nu 7 weken oud en een enorm schatje! 

Daarna ga ik lekker naar huis en doe ik rustig aan voordat ik Rob op kan halen op z’n werk (hij heeft een lekke band). We gaan vroeg naar bed, want we zijn allebei niet helemaal fit. 

Vrijdag

De laatste gewone werkdag voor mijn verlof. DIT IS ZO VREEMD. Het is aan de ene kant rustig, maar aan de andere kant heb ik ook nog genoeg te doen. Niet alleen ter afronding, maar ook voor de open dag van morgen.De tijd gaat erg snel. 

Thuis heb ik de middag en avond voor mezelf, want Rob werkt tot ’s avonds. Ik haal hem daarna op en ga dan naar bed.

35 weken!

Zaterdag

Vandaag gaat mijn wekker vroeg, want het is open dag! Dit is altijd heel druk, maar altijd wel erg gezellig. Ik ben wel blij als het twee uur is geweest en we de boel kunnen opruimen. Dan neem ik afscheid.. van collega’s en de school. Ik ga vier maanden genieten van mijn zwangerschap en kleine meisje. ZO RAAR.

’s Middags doe ik eigenlijk niks meer, want ik ben op.

Zondag

Vandaag kan ik lekker uitslapen. Daarna doe ik wat aan het huishouden en daarna ga ik even langs bij Priscilla om gezellig bij te kletsen. Vervolgens rij ik door naar Annabel, voor de verjaardag van haar middelste dochter, Eline. Dat is ook even heel gezellig.

Daarna lekker naar huis en even rustig aandoen. Morgen weer een dag!

Nieuwe boeken

Deze week krijg ik drie fantastische boeken binnen. Allereerst Sabrina, waar ik heel benieuwd naar ben, vooral nu het derde seizoen online staat! Ook krijg ik een vooruitexemplaar van In een land hier heel dichtbij van Marijke F Jansen. Ik ben dol op sprookjes, dus ik ben supernieuwsgierig!

Tot slot ontving ik Heks & Jager, waar ik echt enorm benieuwd naar ben. Ik heb zooo veel zin om alles te lezen!

Gelezen

Met het verschijnen van de nieuwe chapter van Heartstopper op dinsdag, is episode 4 afgelopen en mag ik volume 3 dan ook op gelezen zetten. 

Op woensdag lees ik een van de graphic novels die is aangekomen op school: Taxi! Van Aimee de Jongh. Ook lees ik ‘s avonds The School of Good and Evil uit. 

Op donderdag lees ik de graphic novel van Floor de Goede: Dansen op de vulkaan.

Ik lees ook verder in Harry Potter and the goblet of fire, maak een begin in Magic Bleeds en lees wat in Sabrina. Ik las dus niet heel veel, maar dat komt vast wel goed!

Aankomende week ga ik genieten van mijn verlof! Rustig aandoen en een beetje aanrommelen. Lekker lezen, serie kijken en tekenen, verwacht ik zo.

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: toch eerder met verlof

  1. Nu ben ik wel benieuwd waarom jullie meisje die voorkeurshouding heeft? Ik denk dat je een goede beslissing hebt gemaakt wat betreft je verlof. Ga lekker uitrusten en genieten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.