Dagboek: summer is coming

Geplaatst op 24 juni 2019 door Emmy in Persoonlijk / 1 Comment

Echt, de zomer is afgelopen week begonnen en BOEM er staat een hele hete week in het vooruitzicht. Help. Dat wordt rustig aandoen! Zeker omdat ik me deze week niet zo lekker ben.

Maandag

Vandaag ben ik lekker vrij en dat is met dit weer natuurlijk heel fijn. Ik wil vandaag zo min mogelijk doen en dat lukt aardig: ik lees, kijk wat tv, versie de doos voor mijn lootje van de summer swap én krijg een appje over een leerling met een boete. Daar ben ik toch een tijdje mee bezig, ondanks mijn vrije dag. Gelukkig is er ‘s avonds D&D!

Dinsdag

Als ik vandaag op mijn werk kom is mijn computer netjes omgezet naar Windows 10, zoals de planning was. Alleen zijn ze vergeten het programma te installeren waar de mediatheek op draait. Hier ben ik bijna 1,5 uur mee bezig geweest, maar daarna kon ik gelukkig alles weer doen.

De dag ging best snel en voor ik het wist zat ik op de fiets naar het centrum. Even snel een kleine boodschap doen voor ik moest verzamelen voor het afdelingsuitje. We zijn gaan varen met de borrelboot en het was echt heel gezellig! Wel warm, maar gezellig. Daarna kom ik thuis en is Rob gamen bij vrienden. Ik doe lekker mijn ding die avond en probeer op tijd naar bed te gaan. Ik voel me echt smerig warm.

Woensdag

Weer een warme dag, al is het minder erg dan ik had verwacht. Vandaag ben ik een beetje geïrriteerd op het werk en rond het middaguur kak ik ook in. Bah.

‘S Avonds is D&D bij ons. Het is erg gezellig, maar ik ben ook wel blij als ik naar bed kan.

Donderdag

Ook deze donderdag begint mijn dag in de lerarenkamer. Twee uur later wissel ik mijn collega af. De toetsweek is begonnen, dus ik kan ook eerder weg, wat ik heel erg lekker vind. Ik doe boodschappen voor onszelf, de brunch van zaterdag én de hapjes die ik voor midzomer wil maken (koekjes en kruidenbrood). Daarna skype ik met Chinouk voor Yaltival en daarna lees ik lekker. In de avond maak ik alvast het beslag voor de koekjes die ik morgen ga bakken en daarna POEF. De stroom vliegt er af. Iedereen in de straat gaat meteen naar buiten, terwijl ik als enige ben die eraan denkt de storingslijn te bellen. Het kan wel tot 10 uur duren! Gelukkig werkt het na 20 minuten weer. Ik lees lekker mijn boek uit en duik dan in bed.

Vrijdag

Fijne midzomer!

Ik word wakker en voel me moe. Ik merk dat ik toe ben aan vakantie, na dit heftige jaar. Het idee dat ik ook echt vakantie heb, maakt me echt blij. Vandaag hoef ik me ook niet bezig te houden met de reïntegratie van mijn collega, dus gaandeweg de ochtend krijg ik mijn energie terug. Ik werk lekker aan mijn to do list en kan ook vandaag eerder weg vanwege de toetsweek. Lekker joh!

Maar thuis gaat het mis. Ik krijg een enorme migraineaanval. Om 7 uur lig ik al in bed. Ik kan niet zwaardvechten en ook niet meespelen met spelletjes. Ik heb vanmiddag nog wel mijn kruidenbrood en koekjes kunnen bakken. Ze zijn super gelukt. Yum.

Zaterdag

Ik ben nog steeds niet lekker, maar sta toch op tijd op om op te ruimen. Om 10 uur komen mijn zusje en nichtje namelijk langs voor een brunch. Het is erg gezellig! Bij het uitzwaaien sluiten we onszelf alleen buiten. #sukkels.

In de middag doe ik rustig aan, met het warme weer dat eraan komt, en lees ik lekker.

Zondag

Ook vandaag ben ik nog niet helemaal lekker. Ik doe rustig aan. Vanmiddag ga ik borrelen met papa en zijn vriendin, dus dat wordt vast heel gezellig.

Gelezen

Op dinsdagavond lees ik lekker Gebroken uit. Wat een spannend boek! Op donderdag lees ik mijn volgende boek uit: Een fatsoenlijke familie. Na een stroeve start werd dit boek alsmaar beter.

De laatste helft van de week lees ik meer. Zo lees ik Break a leg uit, The girl the sea gave back (YAY!) en Sophia, met jou wil ik mijn dagboek delen.

Op zondag begin ik in Nerds! En ga ik een poging doen om Queen of air and darkness eindelijk eens uit te lezen.

Nieuw

Op dinsdag ontving ik twee boeken: Freakshakes en Break a leg. Dankjewel! Woensdag liggen er weer twee boeken op de mat: De paarden van Olympus en THE GIRL THE SEA GAVE BACK VAN ADRIENNE YOUNG. OMG OMG OMG. Ik ben zó blij met deze arc.

En – ik durf het bijna niet te zeggen – op donderdag krijg ik weer twee boeken binnen. Allereerst Arthus, de konin van eens en ooit van T.H. White en daarna Ziel van het zwaard, het nieuwste boek van Julie Kagawa. Dankjewel! Oh… En dan komt de post weer. Wéér twee boeken. Het wordt een beetje genant nu. Allereerst Wonderlust van Merel Stegeman en vervolgens Sophie, met jou wil ik mijn dagboek delen.

Tot slot krijg ik op zaterdag het boek Vissen praten niet binnen. Behoorlijk veel nieuwe boeken deze week, dus!

Komende week wordt het dus heel erg warm en daar kan ik me altijd best druk over maken. Ik ga proberen zo rustig mogelijk aan te doen: gelukkig hebben we toetsweek op school en zijn de dagen daardoor minder lang. Dat helpt wel! Volgende week maandag zal mijn dagboek trouwens wat later komen, want ik verwacht geen puf meer te hebben na Yaltival!

Tot volgende week!

Tags:

Divider

One response to “Dagboek: summer is coming

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.