Dagboek: suikertest en een mijlpaaltje

Geplaatst op 11 november 2019 door Emmy in Persoonlijk / 2 Comments

Wat een diverse week was dit! Voor mijn doel lukt het steeds beter om rust te pakken en om te zeggen “hier en niet verder”. Tuurlijk frustreert me dit soms enorm, maar mijn lichaam is heel streng voor me! Deze week had ik best wel veel leeszin en kreeg ik – zelfs met rustig aandoen – behoorlijk wat gedaan. Lees je mee?

Maandag

Het is maandagochtend en ik fiets richting de prikpost. Gelukkig kwam ik er gisteren achter dat ik ook in onze wijk de suikertest mag doen. Om 8 uur sta ik binnen en ik word meteen geholpen. Ik hoop dat deze kleinere locatie minder prikkels oplevert, waardoor ik me wat beter zal voelen. En als ik dat aangeef, krijg ik plots een eigen kamertje! Tuurlijk, het was echt niet leuk, maar het was een stuk beter te doen! Daarnaast kon ik precies op tijd prikken, waardoor het meteen mee kon naar het lab!

Daarna voelde ik me best oke. Ik deed lekker boodschappen en voelde me prima. Tot ik thuiskwam. Toen vloeide alle energie weg en ben ik in slaap gevallen op de bank. Later in de middag kon ik online mijn uitslagen al inzien en als ik ze goed heb gelezen, is alles in orde. Fijn! 

In de avond speelden we eindelijk weer eens D&D… Al merk ik wel dat ik dat best heftig begin te vinden. Ik hou het gewoon niet lang meer vol ‘s avonds. Ik besluit dan ook dat ik de rest van de week echt rustig aan moet doen en daar een standaard van moet maken. 

Dinsdag

Als ik opsta, voel ik me nog steeds misselijk. Ik kan vandaag bijzonder weinig hebben en ik ben blij als ik thuis ben. Rob moet werken, dus ik eet alleen. Ook bij de yoga kan ik me niet volledig ontspannen en ik besluit niet te blijven voor thee. Ik heb even behoefte aan rust om me heen. 

Yesss The Cruel Prince wordt vertaald en ik sta in de catalogus! Ook de nieuwe SJM komt eraan. Februari en maart zijn goede maanden, nu al!

Woensdag

Gelukkig voel ik me een stuk beter als ik vandaag opsta. Toch voel ik me later op de dag minder lekker voelen. Gelukkig zijn vandaag de verkorte lesuren begonnen en kan ik iets eerder naar huis. Nog een weekje en dan mag ik mijn kleine meisje weer bekijken.. Zo veel zin in! 

Thuis doe ik even rustig aan voor we naar D&D gaan. We spelen een stukje maar dwalen dan af om gezellig te kletsen. Mag ook wel eens. Redelijk op tijd gaan we weer richting huis. 

Donderdag

Vandaag wordt een lang dagje, dus ik hoop dat ik het trek. Ik neem mezelf een aantal dingen voor, inclusief wat nodige pauzes. Ook schrijf ik vandaag een aantal teksten. 

Na het werk ga ik naar de bibliotheek: ik had beloofd om weer eens langs te komen. De twee collega’s waar ik het meest mee heb gewerkt waren er en we hebben even staan kletsen. Daarna nog snel de stad in en toen was ik nog op tijd bij de trein om met korting te kunnen reizen (YAY!). Ik reis naar Utrecht en ga dan even langs wat winkels voor een nieuw vest (en hopelijk een jurk, maar dat lukt niet) en wat broeken voor mijn man. Daarna lees ik nog even wat en daarna wacht ik op mijn vader en zijn vriendin. We gaan namelijk gezellig wat eten bij Loetje. Vet balen dat ik veel van de kaart niet mag natuurlijk! Maar het is wel echt heel erg gezellig en we krijgen de gordijntjes voor de babykamer mee. Luv it. 

Vrij laat stap ik weer in de trein en daarna moet ik bijna een half uur wachten op de bus. Ik ben kapot en heb veeeel te veel gedaan. Het resultaat is dat ik met bandenpijn, pijn in mijn bekken, misselijkheid en harde buiken in bed lig en met moeite in slaap val. Super naar… Ik hoop echt dat het morgenochtend wat beter gaat. 

Dit schatje ligt in onze tuin te slapen

Vrijdag

Ik help mijn teamleider met zijn knutselproject…

Na een redelijke nachtrust die toch wat langer had mogen duren, rol ik uit bed. Ik voel mijn bekken en banden nog steeds, maar de baby is lekker aan het pruttelen en dat vind ik heerlijk kalmerend. Vandaag hebben we ook een mijlpaaltje, want ik ben vandaag 24 weken zwanger! Niet alleen ben ik nu ruim over de helft, mocht er nu wat gebeuren, dan wordt ons meisje ook echt geholpen. Vanaf 24 weken is het namelijk levensvatbaar. Op werk geef ik wel aan dat ik het misschien niet helemaal zal redden de hele dag, omdat we ‘s middags ook nog een afscheidsfeestje hebben. Gelukkig blijken veel klassen vroeg uit te zijn vanwege de verkorte lesuren en kan ik makkelijker eerder weg om thuis nog even te rusten. 

“Mevrouw, mogen we bij u leren voor de toets?’” 

“NATUURLIJK!” 

“U bent echt aardig.”

Daarna kwamen een groepje fangirls mijn aanraders tafel aanvullen. Op dit soort momenten hou ik echt intens van mijn werk. 

Uiteindelijk ging ik naar huis zodra er geen leerlingen waren, maar enkele minuten voor mijn normale stoptijd (en ik begin altijd eerder, dus dat is oke). Ik breng even de auto thuis en fiets dan naar het restaurantje waar we afscheid nemen van mijn collega. Het is in een oude boerderij en dat ziet er zo intens gezellig uit! Rond 6 uur fiets ik naar huis en plof ik lekker met een boek op de bank. Weekend!

Zaterdag

Vandaag slaap ik enorm uit en doe ik niks. Ik heb Clavis afgezegd, omdat ik het echt niet trek om helemaal naar Alkmaar te gaan. Ik lees lekker en lig vooral op de bank. Wel hang ik de gordijntjes op in de babykamer en ik ben er helemaal verliefd op!

’s Avonds kijken we serie en lees ik mijn boek uit.

Ook gooi ik vandaag twitter van mijn telefoon. Als ik het wil gebruiken, pak ik mijn laptop wel. Ik merkte dat ik de app (ook al had ik hem een beetje verstopt op mijn telefoon) te vaak opende en eigenlijk altijd met een rotgevoel alles las. Vooral nu je ook ziet wat anderen liken op je feed.. bah. Ik wil geen extreem politieke dingen meer tegenkomen.. Al die haat. Al die frustratie van mensen. Ik denk dat het een goede keuze is. Ik steek mijn tijd liever in mijn blog en instagram.

Zondag

Vandaag heb ik me voorgenomen niet weer de hele dag op de bank te hangen, maar wel om genoeg rust te pakken. Voor Rob zullen de komende weken heel druk zijn (extra werken, anderen helpen, DCC), dus er moeten nu wat meters gemaakt worden in het opruimen. Trots op hem!

In de tussentijd ruim ik op en steeds als ik wat af kan strepen van mijn to do list, rust ik even uit door wat te lezen bijvoorbeeld. Hopelijk lukt het vandaag om al mijn spullen naar de werkkamer te krijgen, zodat ik daar ook goed kan schoonmaken… En dan hoop ik dat we komende week wat meubeltjes neer kunnen gaan zetten. CAN’T WAIT!

In de avond geef ik nog even 1,5 uur bijles en dan staat de nieuwe week alweer bijna voor de deur. Onlangs dat ik vandaag last had van mijn bekken en de baby lekker aan het schoppen was, had ik het gevoel alsof de dag eindeloos lang duurde.. heerlijk! Vooral hoeveel we gedaan hebben gekregen. Nu kan ik morgen hopelijk eindelijk kaarsen maken!

Gelezen

Op maandag en dinsdag dompel ik mezelf onder in Het meisjesmanifest. Ik vond het een heel goed en indrukwekkend verhaal. Ik heb het niet alleen met veel plezier gelezen, ik denk ook dat dit boek op de juiste toon kritisch is. Daarna heb ik een wat dunner boek opgepakt: Queens of Fennbirn, een novelle met twee korte verhalen. Deze lees ik woensdagavond uit. Daarna pak ik Frankenstein op. Dit boek leende ik van school en ik wil het graag lezen: ik ben heel blij dat we op deze manier klassiekers kunnen lezen dankzij Blossom Books! Ooit heb ik ze allemaal in de kast… 

Ik vond het erg bijzonder om dit boek te lezen!

Daarna herlees ik Shadow and bones voor de leesclub. 

Op zondag begin ik in Waar magie te vinden is. Dit boek gaat over magische en bijzondere plekken op aarde en is prachtig geïllustreerd. Het duurt niet heel lang voor ik hem uit heb en ik besluit De kleine prins te pakken. Deze is ook niet dik en ik hoop hem nog uit te krijgen, zodat ik maandag met een nieuw boek kan beginnen. Lekkere leesweek dit! Houden zo!

Nieuwe boeken!

Ik ontvang deze week het boek Asquil, een lange reis van Arlieke van Remmerden. Daarnaast leen ik weer wat boeken van school (Broederband 1 en De kleine prins)

Volgende week hou ik een weekje blogvrij. Ik ga de tijd gebruiken om een beetje vooruit te werken en wat rust te nemen. Volgende week ben ik er weer, met hopelijk weer een aantal toffe recensies en blogposts! Komende week heb ik het niet bijzonder druk, maar ik wil mezelf even geen druk opleggen… Liever werk ik even vooruit. Ik werk verder gewoon en donderdagavond hebben we een rondleiding in het ziekenhuis. Oh en woensdag weer een echo! Yay! Ik voel haar nu elke dag, dus hopelijk is alles weer helemaal goed. En vrijdag is er een halve studiedag én leesclub. Zin in! Het is zooo gezellig.

Tot volgende week!

Tags:

Divider

2 responses to “Dagboek: suikertest en een mijlpaaltje

  1. Marjolijn

    Die rode poes in jullie tuin heeft een gouden krul op zijn lijf, als je goed kijkt. Vet leuk! =)

    En als je volgend jaar ook babyboekjes (voor) leest, kom je wel weer aan de 200, toch?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.